Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 29

Skaudžią pamoką priėmęs E.Atamanas: „Negalime tikėtis, jog finalo ketvertas ateis pats“

Stambulo „Anadolu Efes“ buvo per keturias minutes nuo finalo ketverto, tačiau Madrido „Real“ suorganizavo didžiausią sugrįžimą Eurolygos atkrintamųjų istorijoje bei perkėlė seriją į ketvirtąjį susitikimą.
Erginas Atamanas ir Stambulo „Anadolu Efes“
Erginas Atamanas ir Stambulo „Anadolu Efes“ / Euroleague.net

Karališkasis klubas pratęsė sezoną Europoje, bet tam prireikė didžiausio sugrįžimo Eurolygos ketvirtfinalių istorijoje.

„WiZink Center“ arenos šeimininkai trečiąjį serijos mačą užbaigė fantastišku spurtu 19:2, įskaitant paskutinius 16 rungtynių taškų, o galutinis mačo rezultatas rodė Madrido „Real“ pergalę 80:76.

Skaudžią pamoką priėmęs Stambulo „Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Erginas Atamanas ragino auklėtinius atsibusti.

„Serija tęsiasi, – prieš ketvirtąjį serijos mačą sakė E.Atamanas. – Turime žaisti disciplinuotai ir kautis visas 40 minučių. Prieš laukdami, kad finalo ketvertas pas mus ateis pats, turime suprasti, jog šį bilietą turime iškovoti patys. Paskutinis mačas tapo skaudžia pamoka mums. Jei komanda serijoje atsilieka 0-2, o likus 4 minutėms turi 12 taškų deficitą, ji vis tiek gali laimėti. Negalime pamiršti kokį charakterį ir patirtį turi Madrido komanda. Turime suprasti, kad dėl pergalės mums reikės vargti labai daug.“

Nuo 2011-ųjų metų „Real“ treniruojantis bei dukart Eurolygos čempionu (2015 ir 2018 m.) tapęs Pablo Laso tikisi „Anadolu Efes“ reakcijos bei taktinių siurprizų.

„Esame laimingi dėl pergalės, nes komanda atliko puikų darbą ir įdėjo daug pastangų. Kaip bebūtų, mes vis dar atsiliekame serijoje ir vėl žaisime prieš nuostabią komandą. Turime galvoti tik apie sekančias rungtynes. Atkrintamosiose varžybose komandos mėgsta keisti taktikas, esu tikras, kad nepaisant dominavimo abejose rungtynėse Stambule, varžovai kažką keis savo žaidime. Tai bus kitokios rungtynės, nei kad pirmosios trys serijoje“, – teigė P.Laso.

Ketvirtasis serijos mačas tarp „Real“ ir „Anadolu Efes“ ekipų – ketvirtadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas