Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 11

Šlovė T.Dimšai ir „Žalgirio“ virtų ryžių pakelis: pažymiai žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Kazio Maksvyčio pasitikėjimas Tomu Dimša atsipirko su kaupu ir virto pirmąja Kauno „Žalgirio“ pergale išvykoje. Prancūzijoje žaliai balti prieš Vilerbano ASVEL laimėjo 93:76. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui K.Maksvyčiui.
Tomas Dimša
Tomas Dimša / zalgiris.lt

Geros Kauno „Žalgirio“ rungtynės, virtusios į pirmąją pergalę išvykoje.

Svarbu tai, kad varžovai nebuvo paleisti rungtynių pradžioje. Mačas buvo pradėtas tvarkingai. Vilerbano ASVEL negarsėja pragaru savo salėje. Tai yra „Žalgirio“ lygio varžovas, kurį įveikti buvo svarbu.

Didžiąją dalį laiko Kazio Maksvyčio auklėtiniai kontroliavo susitikimą, į kiekvieną varžovų atkarpą surasdavę atsakymų.

Tai buvo akivaizdžiai geriausios „Žalgirio“ atsarginių suolo rungtynės. Startinio penketo žaidėjai gavo labai daug pagalbos iš po keitimo į aikštelę žengusių žaidėjų.

Kazys Maksvytis turi kuo pasidžiaugti – sunkiose ir daug jėgų pareikalavusiose rungtynėse „Žalgiris“ laimėjo net 17 taškų skirtumu. Toks rezultatas žmonėms, nemačiusiems viso proceso, galėtų rodyti lengvą pergalę, bet prakaito buvo išlieta daug.

Šiose rungtynėse žalgiriečiai pasiekė visų laikų komandos dvitaškių pataikymo (75,8 proc.) rekordą Eurolygoje, o įspūdingai atrodo ir naudingumo balų skirtumai – „Žalgirio“ 124 prieš varžovų 61.

#2 Keenanas Evansas – 8,5

zalgiris.lt/Keenanas Evansas
zalgiris.lt/Keenanas Evansas
12 tšk., 7 atk. kam., 8 rez. perd., 25 naud. bal., 26 min.

Naudingiausias Keenano Evanso mačas šiame sezone.

Man labai patiko Keenano vadovavimas aikštelėje ir komandos valdymas. Kad amerikietis gali rinkti taškus mes žinojome, turėjome ne vieną progą tuo įsitikinti, bet dvikovoje su Vilerbano ASVEL jis ir puikiai kūrė progas komandos draugams nuo pat pirmųjų atakų.

Galbūt rungtynių pradžioje labiau norėjosi, kad K.Evansas išnaudotų savo ūgio pranašumą prieš varžovų mažylį Parkerį Jacksoną-Cartwrightą.

Iš esmės kiekvienas Keenano įžengimas į aikštelę buvo geras. Vienintelis neigiamas momentas – klaida greitoje atakoje, atliekant perdavimą. Visa kita sužaista protingai.

Negalima kabinėtis prie keturių pramestų tritaškių, nes tai buvo logiškos situacijos tuo metu atakuoti krepšį.

Keenanas žaidė labai drąsiai, ėjo į kontaktą, atliko daug gerų prasiveržimų bei atliko įspūdingą „2+1“ kaire ranka su Youssoupha Fallo pražanga.

Mano akimis, rungtynių MVP dalijasi K.Evansas kartu su Tomu Dimša.

#4 Lukas Lekavičius – 8

zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt / „Twitter“ nuotr./Lukas Lekavičius
16 tšk. (6/6 dvit.), 16 naud. bal., 17 min.

Rezultatyviausios ir naudingiausios Luko Lekavičiaus sezono rungtynės. Tai buvo žaidimas, kokio iš „Žalgirio“ gynėjo ir tikimės – geros ir intensyvios atkarpos, per kurias jis rinko taškus.

Viskas prasidėjo gal ir ne taip gerai, prasileidus strėlių iš ASVEL mažylio P.Jacksono-Cartwrighto, bet vėliau į tai Lukas atsakė dviem floateriais.

Žinoma, lietuviui rungtynės tampa daug lengvesnės, kai varžovų gretose yra didelis vidurio puolėjas, gynyboje besileidžiantis po krepšiu ir praleidžiantis Luką į stipriąją pusę.

Lukas Lekavičius dvikovoje su ASVEL atliko savo mėgstamus metimus, pataikė visus šešis itin panašius dvitaškius. Žaidė aštriai, žaidė gerai ir sužaidė kol kas geriausias rungtynes.

#8 Kevarriusas Hayesas – 8

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
6 tšk., 7 atk. kam., 2 rez. perd., 5 blk., 15 naud. 18 min.

Vau, kokie blokai! Kevarriusas Hayesas vėl spindėjo savoje aikštelės pusėje, keletą kartų monstriškai nupūtęs varžovų mestus kamuolius, o kai kurie blokai buvo visiškai herojiški, apsaugoję komandą nuo garantuotų taškų.

Žaidimo laiką apribojo keturios pražangos. Dvi iš jų buvo labai nereikalingos. Pažymys turbūt būtų buvęs geresnis, jei ne pražangos.

K.Hayeso gynyba tokia, kad išsikeitus prieš varžovų gynėją, pastarasis neturi nei kaip prasiveržti, nei kaip išmesti metimą. Jokių variantų. Sunku buvo net ir meistrui Nando De Colo.

Galvoju, jei amerikietis nebūtų prasižengęs tiek daug ir būtų žaidęs kelias papildomas minutes, „Žalgiris“ būtų pabėgęs greičiau.

Galbūt krepšininką inspiravo žaidimas prieš savo buvusią komandą? Kevarriusas užsivedęs atrodė nuo pat mačo starto.

#9 Mantas Kalnietis – be įvertinimo

Veteranas aikštelėje nepasirodė, tad ir vertinti nėra ko.

#10 Rolandas Šmitas – 3,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
2 tšk., 2 atk. kam., -2 naud. bal., 16 min.

Kol kas prasčiausios Rolando Šmito sezono rungtynės.

Jis negadino vaizdo ir grubių klaidų nedarė, bet „Žalgiriui“ per šį puolėją sužaisti nepavyko. Laukėme R.Šmito vaizdų trečiajame ketvirtyje, bet jau pirmą minutę jis gavo pražangą, o K.Maksvytis atliko keitimą.

Rolandas taip ir nepagavo ritmo, per visą mačą vos kartą pranokęs varžovą žaidimu nugara į krepšį.

Komandos jis neskandino, bet ir nepadarė gerų dalykų, kuriuos dažniausiai „Žalgiriui“ duoda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas