Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 22

Pašlovintas finalo herojus: „Legendinio žaidėjo legendinis metimas“

Madrido „Real“ – vėl Europos karaliai. Nurašyti tiek reguliariajame sezone, tiek atkrintamosiose, tiek prieš finalo ketvertą, madridiečiai paneigė visas prognozes ir šoko triumfo šokį ant „Žalgirio“ arenos parketo po pergalingo Sergio Llullo metimo likus 3 sekundėms iki finalo su Pirėjo „Olympiakos“ pabaigos. „Legendinę karjerą žaidžiančio legendinio žaidėjo legendinis metimas“, – lemtingą komandos draugo šūvį apibūdino „Real“ įžaidėjas Nigelas Williamsas-Gossas.

Madrido komanda pirmoje rungtynių pusėje turėjo 12 taškų deficitą, atsiliko ir didžiąją antrosios pusės dalį, o likus daugiau negu 2 minutėms dar tūnojo 6 taškų atsilikimo duobėje.

Bet iš pradžių vienas, o po to kitas Sergio susmaigstė pergalingus metimus ir išplėšė „Real“ triumfą.

S.Rodriguezas pelnė 5 taškus iš eilės, o S.Llullas pataikė paskutinį rungtynių metimą likus 3,2 sek. – po jo švieslentėje užsidegė rezultatas, tapęs galutiniu: 79:78.

„Tai buvo legendinę karjerą žaidžiančio legendinio žaidėjo legendinis metimas, – po triumfo ir apdovanojimų ceremonijos kalbėjo 9 taškus finale pelnęs N.Williamsas-Gossas. – Sergio Llullas tiek daug kartų tempė komandą lemiamais momentais ir tai padarė dar kartą. Visų atkrintamųjų metu žengėme į priekį išvien. Įgyvendinome savo vaidmenis, o dabar kartu tapome čempionais.“

„Dėl tokių rungtynių mums jų ir reikia, – kalbėdamas apie visus „Real“ veteranus teigė gynėjas. – Jie yra išgyvenę daug svarbių momentų, tad mes jais pasitikime, o jie pasitiki savimi.“

Antrą sezoną „Real“ klube žaidžiantis amerikietis pirmąsyk karjeroje tapo Eurolygos čempionu. Jo teigimu, tai svarbiausias jo karjeros laimėjimas.

„Tai neabejotinai svarbiausia mano karjeros pergalė. Tapti Eurolygos čempionu labai sudėtinga – reikia praeiti reguliarųjį sezoną, atkrintamąsias, pusfinalį, finalą. Net negaliu apsakyti, kaip tai sudėtinga. Tai tikrai geriausias momentas mano krepšininko karjeroje“, – dar sunkiai galėdamas atsipeikėti po triumfo sakė iš Oregono kilęs krepšininkas.

Scanpix Baltics nuotr./Nigelas Williamsas-Gossas
Scanpix Baltics nuotr./Nigelas Williamsas-Gossas

„Real“ šį sezoną sukūrė tikrą stebuklą. Ketvirtfinalyje Madrido klubas tapo pirmąja komanda Eurolygos istorijoje, sugrįžusia iš 0:2 atsilikimo ir laimėjusia seriją prieš Belgrado „Partizan“, o tiek pusfinalyje, tiek finale madridiečiai buvo laikomi ryškiais autsaideriais.

„Tai mus padarė dar geresniais. Atsilikti 0:2 atkrintamosiose, o po to laimėti penkerias rungtynes iš eilės – tai neįtikėtina. Trys pergalės prieš „Partizan“, pusfinalis prieš „Barcelona“, finalas prieš „Olympiakos“ – tai pačios geriausios komandos. Ypatingas ir nepakartojamas jausmas“, – kalbėjo N.Williamsas-Gossas.

„Tai buvo pats sunkiausias kelias link trofėjaus, – pridūrė amerikietis. – Atsiliekant 0:2 reikia laimėti penkerias rungtynes, tad nieko negali būti sudėtingiau. Ypač kai turi žaisti dvejas rungtynes išvykoje. Tai mūsų charakterio ir valios įrodymas.“

O ką jis atsakytų graikams, kurie dabar tikriausiai teigia, kad „Real“ triumfas nepelnytas ir labiau primena loteriją, nei užsitarnautą pergalę?

„Tam, kad laimėtum, tau kartais prireikia sėkmės. Jau esame matę, kaip mūsų vyrukai pataiko rungtynes laiminčius metimus arba nuostabiai sužaidžia rungtynių pabaigose. Tai – krepšinis, 40 minučių rungtynės. Šiandien kovėmės 40 minučių ir pasiekėme pergalę“, – sakė Eurolygos čempionas.

Atsakymą tiek jis, tiek jo komandos draugai graikams rado ir Kaune. Nors „Olympiakos“ palaikė tūkstančiai raudoną pragarą kūrusių sirgalių, „Real“ jų nepabūgo.

VIDEO: Kaune – raudona jūra: kelių tūkstančių Pirėjo „Olympiakos“ sirgalių eisena

„Trečios ir ketvirtos atkrintamųjų rungtynės Belgrade mus tam paruošė. Ten sutikome priešišką atmosferą, kaip ir finale. Bet mes tai įveikėme“, – sakė N.Williamsas-Gossas.

O kaip švęs „Real“ komanda, po penkerių metų susigrąžinusi Eurolygos titulą? N.Williamso-Gosso planuose buvo tik viena.

„Pirmiausia noriu paskambinti savo tėvams, kurie yra mano didžiausi palaikytojai. Man svarbiausia atšvęsti su tėvais“, – sakė krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas