Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smūgį Kaune sugėręs „Maccabi“ vairininkas atskleidė, kada turėtų sugrįžti R.Jokubaitis

Roko Jokubaičio atstovaujama Tel Avivo „Maccabi“ (2-3) Eurolygos penktojo turo mače 63:78 (7:26, 17:18, 22:15, 17:19) nepasipriešino pilnų tribūnų palaikomam Kauno „Žalgiriui“ (4-1) ir įsirašė trečią nesėkmę turnyre.

Praėjusį sezoną tik po atkaklios kovos būsimiems Eurolygos čempionams Atėnų „Panathinaikos“ atkrintamosiose 2-3 nusileidusi Izraelio komanda šį tarpsezonį pasitiko su begale problemų ir iššūkių.

Dėl šalyje vykstančio karo Tel Avivo klubas susidūrė ir su finansiniais sunkumais. „Geltonųjų“ gretas paliko būrys žaidėjų, tarp jų ir pagrindiniai lyderiai: Wade'as Baldwinas IV, Bonzie Colsonas, Joshas Nebo bei Lorenzo Brownas.

Nestabili situacija šalyje pakeitė ir naujuoju ekipos lyderiu turėjusiu tapti Jordano Loydo planus, kuris vos po dviejų mačų paliko ekipą.

Lyg viso to būtų maža, sezono starte Odedo Kattasho kariauną šienauja ir žaidėjų traumos. Ant „Žalgirio“ parketo dėl traumų nepasirodė aukštaūgis Wenyenas Gabrielis bei pagrindiniai atakų generolai Rokas Jokubaitis ir Tamiras Blattas.

Pirmajame kėlinyje madas diktavo Kauno „Žalgiris“. Nuo pirmos susitikimo minutės dominavę kauniečiai ketvirtį užbaigė turėdami klausimų nekeliantį 19 taškų pranašumą.

Per likusius tris kėlinius tik formalumus sutvarkę Andrea Trinchieri auklėtiniai padovanojo penktąją pergalę žaliai tribūnas nudažiusiems sirgaliams ir įsitvirtino tarp turnyro lyderių.

VIDEO: Taip švenčia Eurolygos lyderiai: žalgiriečių padėka banguojančiai arenai

Po rungtynių spaudos konferencijoje 50-ies specialistas O.Kattashas akcentavo žaidėjų stygių, tačiau pasidžiaugė auklėtinių kovingumu ir parodytu charakteriu.

„Neturiu daug ką pasakyti, atvykome čia sudėtingomis sąlygomis, -spaudos konferencijoje kalbėjo strategas. – Mums trūksta pagrindinių žaidėjų. Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, tačiau esu laimingas parodytu charakteriu. Turime daug traumuotų žaidėjų ir tikimės, kad rasime vieną ar du žaidėjus, kurie mums galėtų padėti.“

Treneris pakomentavo rungtynių pradžią, kurioje Tel Avivo klubas susitikimą pradėjo atkarpa 0:12 ir turėjo vytis varžovus visą likusį laiką.

„Mums trūksta abiejų pagrindinių aikštelės generolų, – pagrindinę priežastį išskyrė O.Kattashas. – Sabenas Lee yra puikus, tačiau jo su mumis nebuvo visą savaitę ir neturėjome pilnaverčių treniruočių. Negalėjome parodyti savojo žaidimo. Kaip ir sakiau žaidėjams, turime daug pasiteisinimų, tačiau turime išlikti kartu ir per šį sunkų laikotarpį eiti drauge.“

Spaudos konferencijoje apie dviejų žaidėjų paieškas užsiminęs Tel Avivo klubo vairininkas pakomentavo ir kolegų A.Trinchieri bei Joano Penerroya pasisakymus apie „sausą“ rinką.

„Pirmiausia, tai yra skambūs vardai krepšinio pasaulyje ir aš su jais sutinku. Galiu ir aš pridėti, kad žaidėjų rinka yra labai sudėtinga. Kaip ir aikštelėje, taip ir už aikštės ribų – darome maksimumą ką galime“, – apie galimus papildymus kalbėjo treneris.

Žurnalistų paklaustas apie sudėtingas keliones ir didelį jų kiekį, O.Kattashas nenorėjo leistis į pasiteisinimus, tačiau patvirtino, kad tai yra itin sunku.

„Ypatingai sunku, – apie didelį kiekį varginančių kelionių pasakojo treneris. – Kaip ir sakiau, mes turime įvairiausių pasiteisinimų, kuriuos galime vardinti, bet privalome išlikti stiprūs. Dalykai, kurie vyksta mūsų šalyje yra svarbesni už krepšinį. Visgi, kalbant apie krepšinį, yra sunku.“

„Žalgiris“ sezoną pradėjo iškovodamas keturias pergales per penkis Eurolygos turus. Tel Avivo strategas pakomentavo kauniečių lyderių Sylvaino Francisco bei Dovydo Giedraičio lyderystę ir apžvelgė Nemuno saloje įsikūrusios komandos potencialą.

„Pirmiausiai, tai yra puiki atmosfera žaisti krepšinį, labai mėgaujuosi būdamas čia, – kauniečių kuriamą atmosferą gyrė specialistas. – Yra malonu tai patirti ir pamatyti. Lietuvos klubai visuomet žaidžia maksimaliai. Kauno „Žalgiris“ turi puikų treneri ir linkiu jiems sėkmes.“

Strategas taip pat pakomentavo ir naujausio pasirašymo, Sabeno Lee situaciją dėl buvimo atskirai nuo komandos.

„Kaip ir sakiau, sąlygos yra labai sudėtingos ir ji – viena iš šių. Mes žinojome, prieš pasirašydami kontraktą, kad jis ir jo šeima nenori skristi į Izraelį. Mes tai gerbiame ir džiaugiamės jį turėdami komandoje. Manau mums ir jam būtų geriau būti kartu ir tikimės, kad situacija pasikeis“, – Sabeno Lee situaciją komentavo vairininkas.

VIDEO: Su vėjeliu: gražiausi „Žalgirio“ pergalės prieš „Maccabi“ epizodai

Tarp Kauno „Žalgirio“ ir Tel Avivo „Maccabi“ vasarą rinkęsis Rokas Jokubaitis galiausiai priėmė „širdimi išjaustą“ sprendimą keltis į Izraelio flagmano gretas. Tik prasidėjus sezonui pagrindinio įžaidėjo vaidmenyje projektuotas lietuvis susiduria su bėdomis.

Treniruotės metu gynėjas susilaužė nykštį ir yra priverstas be krepšinio praleisti apie mėnesį. Tuo tarpu klubo vadovai pasikvietė FIBA Čempionų lygoje su fanfaromis prisistačiusį gynėją Sabeną Lee ir rinkoje ieško dar vieno gynėjo.

Visgi, didelio pasitikėjimo iš Mažeikių kilęs įžaidėjas nesulaukė. Iki traumos vidutiniškai 14 minučių aikštėje praleisdavęs lietuvis galop buvo nukonkuruotas vietinio žaidėjo Tamiro Blatto. Gynėjo situaciją komentavo ir pats specialistas.

„Mes mylime Roką, jis yra puikus vyrukas. Rokas yra labai aukšto lygio žaidėjas ir nekantraujame sulaukti jo pasiruošusio grįžti į aikštelę. Tikiuosi, kad šeštadienį jis jau prisijungs prie mūsų“, – apie R.Jokubaičio situaciją kalbėjo O.Kattashas.

VIDEO: Treneris irgi žmogus: Mantas Stonkus patikrino, ar Žalgirio sirgaliai gerai pažįsta Andrea Trinchieri

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento