Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 10

Smūgis čempionams – „Anadolu Efes“ pažemintas ir savų sirgalių akivaizdoje

Dėl Eurolygos atkrintamųjų lenktyniauti priversta dviejų paskutinių sezonų čempionė Stambulo „Anadolu Efes“ (13-14) patyrė antrą sutriuškinimą iš eilės.
Erginas Atamanas
Erginas Atamanas / Imago / Scanpix nuotr.

Nors Erginas Atamanas prieš itin svarbų susitikimą su Tel Avivo „Maccabi“ (15-13) žadėjo pergalę, čempionai nuo pat pirmų minučių atrodė prastesni nei jų varžovai. Ypač gynyboje.

„Efes“ vien per pirmąjį kėlinį praleido net 33 taškus, o nesužaidus net pusantro kėlinio „Maccabi“ triuškino šeimininkus 45:20.

E.Atamanas į aikštę šiose rungtynėse metė net Vasilije Micičių, kurio sezonas dėl kelio traumos, turkų trenerio žodžiais, turėjo būti baigtas. Žaidė ir Shane'as Larkinas bei Rodrigue'as Beaubois, tačiau „Anadolu Efes“ neprilygo Tel Avivo ekipai – 64:86.

Rungtynių pabaigoje už ginčus su teisėjais dar vieną techninę pražangą užsidirbo ir E.Atamanas, kuris vos prieš dvi dienas buvo išvytas Belgrade.

Tai antras beviltiškas Stambulo ekipos pralaimėjimas šią savaitę. Trečiadienį „Efes“ gavo į kaulus ir nuo „Crvena zvezda“ 75:94.

„Maccabi“ po šios pergalės turnyrinėje lentelėje pavijo ir aplenkė, dėl geresnio taškų santykio, Kauno „Žalgirį“. Tel Avivo ekipa dabar žengia aštunta, „Žalgiris“ – devintas, o vienu maču mažiau sužaidęs „Anadolu Efes“ lieka tik dešimtas.

Abu Stambulo ekipos lyderiai, po traumų grįžę V.Micičius ir Sh.Larkinas buvo itin blankūs. Serbas (1/4 trit., 3 klaidos) ir Turkijos pilietybę turintis amerikietis (1/5 trit., 5 klaidos) sukrapštė po 5 taškus.

„Anadolu Efes“: Willas Clyburnas 12 (0/6 trit., 8 atk. kam.), Elijah Bryantas 11 (6 atk. kam.), Bryantas Dunstonas 10 (7 atk. kam.), Amathas M’Baye 7 (0/4 trit.).

„Maccabi“: Wade'as Baldwinas 23, Jarellas Martinas 13 (3/3 trit.), Lorenzo Brownas 11 (3/10 trit., 8 rez. per.), Joshas Nebo (11 atk. kam.) ir Darrunas Hilliardas – po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas