Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 04

Smūgis pinigais besitaškantiems serbams – dar ilgai negalės registruoti F.Campazzo

Skambiais pirkiniais Europos krepšinio padangę drebinanti Belgrado „Crvena zvezda“ sulaukė griežtų Eurolygos sankcijų.
Facundo Campazzo
Facundo Campazzo / ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic nuotr.

Pajėgiausias žemyno krepšinio turnyras pranešė, kad Serbijos klubui skirtos sankcijos už finansinių taisyklių nesilaikymą.

Pranešama, kad „Crvena zvezda“ turės sumokėti 25 tūkst. eurų baudą ir negalės registruoti naujų žaidėjų iki vasario 28 dienos.

Tai reiškia, kad serbai dar beveik du mėnesius negalės remtis ir Facundo Campazzo, su kuriuo pasirašė sutartį prieš dvi savaites, paslaugomis, mat argentinietis dar nėra įregistruotas Eurolygoje.

Iš NBA parvykęs įžaidėjas sausio 20-ąją neatvyks ir į Kauną, kur „Crvena zvezda“ žais atsakomąsias rungtynes su „Žalgiriu“.

youtube stopkadras/Facundo Campazzo
youtube stopkadras/Facundo Campazzo

Iš viso F.Campazzo turėtų praleisti dar mažiausiai devynis reguliariojo sezono mačus. Jei įsilies į komandą kovo 1-ąją, argentinietis spės sužaisti vos devyneriose rungtynėse.

„Crvena zvezda“ negalės pasirašyti sutarčių ir su naujais žaidėjais, pavyzdžiui, Achille Polonara, kuriuo domėjosi pastaruoju metu.

Tai – itin didelis smūgis serbams, nes praėjusią savaitę traumą patyrė ir mėnesiui iškrito gruodžio mėnesio Eurolygos naudingiausias žaidėjas Luca Vildoza. Dabar „Crvena zvezda“ neturės kuo jį pakeisti.

Eurolygos pranešime teigiama, kad „skiriant sankcijas buvo atsižvelgta į pažeidimų sunkumą, tarp kurių buvo delsiamos išmokėti skolos žaidėjams šiame ir ankstesniuose sezonuose, taip pat tikrovės neatitinkančios ar netikslios finansinės informacijos pateikimas, leidžiantis klubui įgyti neteisėtą konkurencinį pranašumą ir tęsti įprastą veiklą, nepaisant pažeistų finansinių sąžiningo žaidimo taisyklių“.

Serbus nubaudusi komisija taip pat įvertino pasikartojančius „Crvena zvezda“ nusižengimus, nes klubas per pastaruosius metus buvo baustas jau dusyk. Šiomis sankcijomis klubas taip pat įspėjamas, kad bet koks tolesnis finansinių taisyklių pažeidimas gali užtraukti dar griežtesnes sankcijas, pavyzdžiui, pergalių anuliavimą.

Tiesa, „Crvena zvezda“ dar gali apeliuoti šį sprendimą Sporto arbitražo teismui. Kad tai darys, serbai paskelbė oficialiame pranešime iš karto po to, kai Eurolyga pranešė apie bausmę.

„Belgrado „Crvena zvezda“ tiki, kad ši bausmė yra ypatingai griežta ir artimiausiomis dienomis visomis teisinėmis priemonėmis kovos, kad bausmė būtų panaikinta“, – teigia Belgrado klubas.

Neregėtais pinigais besitaškantis Serbijos klubas šį sezoną pradėjo laimėdamas tik vienerias rungtynes iš septynių, bet pakeitus trenerį ir prie ekipos vairo stojus Duško Ivanovičiui, ekipa atgijo ir dabar su 8 pergalėmis ir tiek pat pralaimėjimų dalinasi 8-10 vietas turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas