Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 05

Šokiravusį manevrą atlikęs „Žalgirio“ varžovas svajoja pakartoti kauniečių žygį

Dar jokia Eurolygos komanda vyriausiojo trenerio nebuvo atleidusi taip anksti, kaip tą šiemet padarė Bolonijos „Virtus“. Likus trims savaitėms iki Eurolygos starto su Sergio Scariolo atsisveikinęs Italijos klubas persigrupavo ir jau iškovojo pirmąjį sezono trofėjų, o šįvakar stos į akistatą su Kauno „Žalgiriu“. 15min pristato pirmąjį Lietuvos čempionų varžovą, kuris svajoja pakartoti Lietuvos čempionų žygį.
Bolonijos „Virtus“ triumfas
Bolonijos „Virtus“ triumfas / „Virtus“ soc. tinklų nuotr.

Luca Banchi rugsėjo 11-ąją dar mėgavosi dėmesiu ir šlovės spinduliais Rygoje, į kurią sugrįžo su Latvijos rinktinės iškovota penktąja vieta pasaulio čempionate, o jau mažiau nei po savaitės pakavosi lagaminus ir skubėjo į gimtąją Italiją.

Geriausiu planetos pirmenybių treneriu pripažintas 58-erių specialistas planavo kiek atsipūsti nuo krepšinio, bet negalėjo nepriimti viliojančio pasiūlymo – „Virtus“ vyr. trenerio darbo.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Luca Banchi
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Luca Banchi

Žemės drebėjimas prieš pat sezono startą supurtė Italijos komandą, kuri su nauju treneriu sugebėjo laimėti pirmąjį sezono trofėjų – Italijos supertaurę. Sėkmingai „Virtus“ startavo ir Italijos pirmenybėse, o ketvirtadienį namuose priima „Žalgirį“, prieš kurį pernai pralaimėjo abu susitikimus, galiausiai užimdamas 14-ąją vietą Eurolygoje, į kurią sugrįžo po 15 metų.

„Supertaurė yra menkas trofėjus, bet tai vis tiek yra kai kas, ką pasidedi į trofėjų lentyną, tad nuotaika komandoje yra puiki, – apie Bolonijoje vyraujančias nuotaikas 15min pasakojo „Eurohoops“ žurnalistas iš Italijos Cesare Milanti. – Tikiu, kad niekas komandos viduje, turiu omenyje žaidėjus, nebuvo nusiteikęs prieš Scariolo, bet Banchi į komandą atnešė kitokį mentalitetą. Nenoriu pasakyti, kad Scariolo neturi nugalėtojo mentaliteto, bet jis yra labiau pripratęs prie elitinių žaidėjų. Ateidamas čia jis turbūt galvojo, kad sukurs kažką, kas bus Eurolygos finalo ketverto lygio, nors „Virtus“ tam nebuvo pasiruošęs tiek dėl turimų žaidėjų, tiek dėl biudžeto.“

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Bolonijos „Virtus“ krepšininkai
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Bolonijos „Virtus“ krepšininkai

L.Banchi jau yra treniravęs ne vieną Eurolygos komandą – 2012–2013 m. sezone jis dirbo Sienos „Montepaschi“, 2013–2015 m. – Milano „Olimpia“, o 2018-aisiais – Bambergo „Brose“ klube.

Vis dėlto pastaraisiais metais jis buvo iškritęs iš Eurolygos klubų radaro, į kurį jį vėl sugrąžino stebuklingas latvių žygis Džakartoje ir Maniloje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Banchi atsinešė mentalitetą, kurį susiformavo per visą savo karjerą. Ji susideda iš buvimo kukliu, žaidimo intensyviai tiek puolime, tiek gynyboje. Banchi atnešė į komandą gerą, laimingą nuotaiką, – apie pirmąsias italų specialisto savaites Bolonijoje pasakojo C.Milanti. – Nesu tikras, ar sezonas bus sėkmingas ir „Virtus“ sugebės susigrąžinti Italijos čempionų vardą, nes Milano „Olimpia“ surinko puikią komandą su gera sudėtimi, neprognozuočiau jiems ir patekimo į Eurolygos atkrintamąsias arba įkrintamąsias matydamas kitų komandų lygį, bet esu tikras, kad Bolonijos „Virtus“ nebus nuobodi komanda – tai bus ekipa, prieš kurią bijosi žaisti.“

Bent jau sezono pradžia rodo, kad bijoti yra ko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas