Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 11

Solidūs naujokai ir I.Brazdeikio proveržis: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Keenanas Evansas šį sezoną dėl plyšusio Achilo neberungtyniaus, tačiau Kauno „Žalgirio“ traukinys nestoja. Kazys Maksvytis sudavė antrą sprigtą Sergio Scariolo, kai dvigubą savaitę Italijoje žalgiriečiai pradėjo pergale 87:77 prieš Bolonijos „Virtus“. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui.
Isaiah Tayloras
Isaiah Tayloras / zalgiris.lt nuotr.

Sveikinimai Kaziui Maksvyčiui, kuriam Europos čempionate Sergio Scariolo išrašė bene skaudžiausią karjeros pralaimėjimą, o šis atsakė dviem pergalėmis Eurolygoje.

Ši Kauno „Žalgirio“ pergalė prieš vieną iš tiesioginių konkurentų kovoje dėl atkrintamųjų yra labai svarbi. Dviguba savaitė Italijoje jau dabar atrodo teigiamai su dviem solidžiais naujokų debiutais. Norisi drąsiau žiūrėti ir į artėjantį mačą Milane.

Bolonijoje pamatėme daug kietos kovos ir fiziškumo, ko ir galima buvo tikėtis. Du pagrindiniai „Žalgirio“ pergalės faktoriai – laimėta kova dėl atšokusių kamuolių ir išprovokuotos pražangos. Tai didžiausi žalgiriečių pranašumai statistikos protokole.

Reikėtų nukelti kepurę ir prieš Eurolygos legendą Milošą Teodosičių, kuris parodė, kad kojose greičio nebelikę, bet smegenys veikia kaip geriausias pasaulio kompiuteris. Maestro Milošas traukė komandą, darė daug įspūdingų dalykų aikštelėje, bet „Žalgiris“ buvo stipresnis.

#1 Isaiah Tayloras – 6

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
10 tšk. (4/8 dvit.), 6 naud. bal., 16 min.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Isaiah Tayloras atliko du sėkmingus prasiveržimus iš eilės, pridėjo baudos metimą, M.Teodosičiaus neturėjusi „Virtus“ neturėjo kuo atsakyti, o likusį ketvirtį „Žalgiris“ ir gynė šį įgytą 5 taškų pranašumą.

I.Tayloras turėjo gerų atkarpų. Kazys Maksvytis parodė pasitikėjimą naujoku, davęs jam žaisti ir rungtynių pabaigą.

Pamatėme įspūdingą amerikiečio pirmą žingsnį ir greitį, drąsą veržiantis su kamuoliu į baudos aikštelę ir užbaigiant atakas nepaisant kontakto. Atakų užbaigimai yra kitokie, jei lygintume su Keenanu Evansu, kuris atakos laikrodžiui tiksint į pabaigą dažnai mesdavo metimą po driblingo iš distancijos. Tuo metu I.Tayloras nori veržtis ir palikti varžovą už nugaros.

Ateityje kai kuriuos I.Tayloro tokius epizodus traktuosime kaip lipimą į medį, kai atakų taškais pabaigti nepavyks. Šįkart jam netrukdė ir Tornikė Šengelija, ir Alessandro Pajola.

I.Taylorui ir projektuoju 10 taškų vidurkį komandoje.

Toks naujoko pasirodymas sirgaliams suteikia vilčių. Rašau 6, o šis pažymys mano skalėje, kaip jau žinote, yra teigiamas pažymys.

#4 Lukas Lekavičius – 3

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
2 tšk., -1 naud. bal., 12 min.

Lukas metė tik vieną floaterį kaire ranka, kurį ir pataikė.

Atrodė, jog Lukas Lekavičius bus mačo pabaigos žaidėjas, bet „Virtus“ yra aukšta ir nemaloni komanda „Žalgirio“ įžaidėjui, prieš kurį visi varžovai dažnai žaidė nugara. Tą darė net ir Milošas Teodosičius.

K.Maksvytis suprato, kad įžaidėjo pozicijoje minutes geriau duoti Tomui Dimšai ar I.Taylorui, nes gynyboje su L.Lekavičiumi bus sunku, o puolime šio „Žalgirio“ vijurko išlaisvinti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas