Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 19

Sparnuotos Kurčio frazės: 13 skambiausių specialisto pasisakymų

„Vestuvėse smagiau išgerti nei laidotuvėse“, – prieš dvejus metus vaizdžiai pralaimėjimus ir pergales lygino Rimas Kurtinaitis. Sąmojų nestokojantis specialistas pagal iškalbą yra lyginamas su charizmatiškuoju futbolo treneriu Jose Mourinho. Kurtis per karjerą pasakė ne vieną sparnuotą frazę, o prieš Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ dvikovą Eurolyga.lt siūlo prisiminti skambiausius 59-erių stratego pasisakymus.

Pastaruoju metu „Chimki“ treniruojantis lietuvis daug progų švęsti neturi, Rusijos klubas Eurolygoje per pastarąsias šešerias rungtynes iškovojo vos vieną pergalę, o į Pamaskvę šįkart atvyksta aštuonių pralaimėjimų duobėje esantys Lietuvos čempionai.

Su „Žalgiriu“ susiję daug R.Kurtinaičio pasisakymų. Nuo siūlymo užkalti Kauno sporto halės langus, kai klubas balansavo ant bankroto ribos, iki krepšinio palyginimo su seksu, kai finalo serijos rungtynėse „Siemens“ pranoko legendinį šalies klubą.

Eurolyga.lt siūlo prisiminti sparnuotas stratego frazes:

  • „Aišku, aš sužinojau paskutinis. Kaip tame pasakyme, kad vyras paskutinis sužino, kad visas kaimas miega su jo žmona. Taip buvo ir man. Prieš pat rungtynes sužinojau, kad visą sezoną vyksta tokie dalykai“, – apie LKL pusfinalio serijos metu lėbavusius „Lietuvos ryto“ amerikiečius kalbėjo R.Kurtinaitis.
  • „Gali Rediką atvesti į teismą, bet Gudaičio į treniruotę – ne“, – apie A.Gudaičio norą palikti Vilniaus klubą kalbėjo specialistas.
  • „Susėdę galėtų arčiau krepšinio pakalbėt, profesionaliau viską padaryt, bet velnias... Ką gali su žmogumi pakalbėt, kai tik pieną geria? Ką su juo sutarsi (juokiasi)?“ – apie Virginijaus Šeškaus ir LaVaro Ballo santykius sakė Kurtis.
  • „Mes išsirenkam, po metų pažiūrim, kaip būna dažnai ir su žmonom... Pažiūri, kad ir vėl nepataikei. Ir tada prasideda mūsų jau žinomos problemos“, – politiką su santykiais šeimoje lygino R.Kurtinaitis.
  • „Tą viską žinojau jau devintą valandą ryte, kai įvyko, kad taip turėjo viskas baigtis. Nežinau, kam čia žaisti tokius žaidimus: vieni ieško, kiti tiria. Visi užsiėmę. Vieni veda laidas, kiti verkia laidose. Visiems yra, ką veikt“, – apie prokuratūros atsisakymą pradėti tyrimą dėl parlamentaro Mykolo Majausko.
  • „Kaip Karbauskis sakė, „viskas yra teisėta“. Negalima ant nieko pykt“, – „valstiečių“ lyderio žodžius prisiminė R.Kurtinaitis, kalbėdamas apie Arno Butkevičiaus ir Mindaugo Girdžiūno persikėlimą iš uostamiesčio į sostinę.
  • „Vestuvėse smagiau išgerti nei laidotuvėse“, – prieš Europos taurės išvyką į Miuncheną kalbėjo tuomet Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris.
  • „Esame seniai pažįstami, bet artimai – apie 10 metų“, – svarstydamas sakė R.Kuncaitis. „Suėję artimai nebuvome, Robi, dar“, – šypsodamasis atšovė R.Kurtinaitis, privertęs savo kolegą nusijuokti.
  • „Krepšinis – ne seksas, abiem gerai nebus“, – po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ kadaise šmaikštavo R.Kurtinaitis, taip užjautęs kolegą kitoje barikadų pusėje Gintarą Krapiką.
  • „Reikia užkalti halės langus ir „Žalgirio“ istorijoje dėti tašką. Matau vieną išeitį – nesikankinti ir išsiskirstyti“, – siūlė jis tuo metu merdėjusiam Kauno klubui.
  • „Apie Šalengą buvau susidaręs geresnę nuomonę. Tokiuose dalykuose nėra pasiteisinimų. Jis dar bandė aiškinti, kad metė iš labai toli. Paprasčiausiai tokiose situacijose kamuolys dedamas ant parketo. Yra ir būdų, kuomet tyčiojamasi iš varžovų. Serbams buvo būdinga paridenti kamuolį į priešininkų atsarginių suolelį arba paprašyti minutės pertraukėlės paskutinėmis sekundėmis. Tiesa, Šalenga dar jaunas žaidėjas, gal ateityje susipras“, – apie 33-ejų žalgiriečio paskutinės sekundės metimą į „Lietuvos ryto“ krepšį, kai nugalėtojas jau buvo aiškus.
  • „Rusas mešką išmoko važiuoti su dviračiu, todėl ir mes kažką iš Arono padarysime“, – apie Aroną Baynesą 2009-aisiais kalbėjo R.Kurtinaitis. Australas septintąjį sezoną rungtyniauja NBA lygoje.
  • „Manęs niekas niekada negyrė. Užėmiau aš pirmą ar kokią penktą vietą – tik keikė. Tačiau visi žino, kad man yra tik pirmoji vieta, o visos kitos – paskutinės“, – apie vienintelį tikslą sporte sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant