Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23

Stambule kritęs Šaras: „Nepadėjo nei kalba per ilgąją pertrauką, nei dvi minutės pertraukėlės“

Artėjančias šventes „Barcelona“ klubas pasitinka kiek sutrikęs. Tiek dėl įsiplieskusio konflikto su išdavyste kaltinamu Thomasu Heurteliu, tiek dėl dviejų pralaimėjimų iš eilės Eurolygoje, po kurių Šarūno Jasikevičiaus kariauna pagal pergalių ir nesėkmių balansą susilygino su nuolatine varžove Madrido „Real“.

„Barcelona“ solidžiai pradėjo rungtynes Stambule, tačiau antroji dvikovos dalis priklausė „Anadolu Efes“ ekipai ir geriausią sezono mačą sužaidusiam jos lyderiui Shane'ui Larkinui.

Ergino Atamano kariauna trečiąjį kėlinį laimėjo 25:11, o rungtynes – 86:79.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai, kaip ir Madrido „Real“, yra iškovoję 11 pergalių ir patyrę 5 pralaimėjimus.

Pirmoje Eurolygos vietoje žengia jau 11 kartų iš eilės laimėjusi Maskvos CSKA, kurios sąskaitoje – 13 pergalių ir 3 nesėkmės.

„Sveikinimai Erginui Atamanui ir „Anadolu Efes“ komandai, – po pralaimėjimo sakė Šarūnas Jasikevičius. – Varžovai šiandien buvo šiek tiek geresni. Manau, kad žaidimo kontrolę mes visiškai praradome trečiajame kėlinyje. Manau, kad kalba per ilgąją pertrauką naudos nedavė. Taip pat naudos nedavė ir dvi minutės pertraukėlės. Džiaugiuosi, jog žaidėjai vėliau sureagavo ir sugrąžino viltį laimėti. Nelengva žaisti ketverias rungtynes per septynias dienas. Mes neturėjome šviežių kojų. Bet tai negali būti pasiteisinimas, nes dar sekmadienį puikiai žaidėme prieš „Joventut“. Tuomet taupėme žaidėjus, paskirstėme krūvius. Šiandien pirmoje mačo pusėje irgi naudojome plačią rotaciją, bet sugriuvome trečiajame kėlinyje. Sunku vėliau atsitiesti, net jei ir įdėjome labai daug pastangų sugrįžti.“

Shane'as Larkinas priminė pernykštę savo versiją, kuri į neviltį varė visus Eurolygos klubus. Be to, jis fiksavo turnyre dar nematytus rekordus.

Vėlai prie komandos prisijungęs ir ilgai įsibėgėjantis gynėjas į „Barcelona“ krepšį įmetė 23 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo 37 naudingumo balus.

„Tai puikus jausmas, – po dvikovos kalbėjo Sh.Larkinas. – Mes pastaruoju metu strigome, tad laimėti prieš tokią stiprią komandą – labai geras dalykas. Tai suteiks pasitikėjimo, sustiprins chemiją komandoje ir mūsų moralę. Tikiuosi, kad dabar eisime tik į priekį. Nors kartais esi priremtas prie sienos, tačiau tokiose situacijose turi rodyti charakterį ir priešintis. Aš bandau grįžti į buvusią sportinę formą, kuri padės mūsų komandai skinti pergales. Tikiuosi, kad komanda yra kantri ir liks su manimi. Mes viską įveiksime kartu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas