Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 10

Stebuklingai prisikėlęs „Panathinaikos“ pražudė paskutines „Crvena zvezda“ viltis

Atėnų „Panathinaikos“ (9-19) nutraukė net šešių pralaimėjimų Eurolygoje seriją.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Kaip ir rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“, tai ir penktadienį namie su Belgrado „Crvena zvezda“ (12-16), Graikijos klubas surengė stebuklingą išsigelbėjimą.

Greitai dviženkliu skirtumu (7:17) atsilikę šeimininkai įpusėjus trečiajam kėliniui dar turėjo net 16 taškų deficitą (37:53), tačiau sugebėjo apversti rungtynes aukštyn kojomis.

Lygiai taip pat, kaip ir rungtynėse su „Žalgiriu“, namie įsibėgėjęs PAO po Mariaus Grigonio tritaškio likus žaisti 6 minutes jau pirmavo (62:58).

Du su puse kėlinio Atėnuose dominavusi „Crvena zvezda“ atrodė visiškai pasimetusi (67:58).

Galiausiai „Panathinaikos“ įtvirtino stebuklingą sugrįžimą pergale 75:66 ir greičiausiai nubraukė paskutines „Crvena zvezda“ viltis dar pakovoti dėl Eurolygos atkrintamųjų.

26 minutes (antros ilgiausios rungtynės Eurolygoje šiame sezone) žaidęs M.Grigonis prie pergalės prisidėjo 7 taškais (0/1 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), 4 atkovotais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 12 naudingumo balų.

Artūras Gudaitis nerungtyniavo dėl Achilo sausgyslės skausmų. Tuo metu Dwayne‘as Baconas nebuvo registruotas trenerio sprendimu.

Košmariškai pasirodymas Atėnuose susiklostė garsiajam „Crvena zvezda“ pirkiniui Facundo Campazzo. Argentinietis nepelnė nė taško (0/1 dvit., 0/1 trit.), prarado 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir baigė pasirodymą su minus 1 naudingumo balu.

Vos prieš dvi dienas, kuomet „Crvena zvezda“ namie 94:75 sutriuškino Eurolygos čempionę Stambulo „Anadolu Efes“, F.Campazzo buvo surinkęs net 30 naudingumo balų.

„Panathinaikos“: Georgios Papagiannis 17 (7 atk. kam.), Derrickas Williamsas 13, Mattas Thomasas 11 (3/6 trit.), Nate‘as Woltersas 9, Mateušas Ponitka 8.

„Crvena zvezda“: Filipas Petruševas (9 atk. kam.) ir Nemanja Nedovičius – po 12, Ognjenas Dobričius 8, Luca Vildoza 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas