Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 10

Naujokų padedamas „Žalgiris“ švenčia pergalę prieš garsųjį „Virtus“

Kauno „Žalgiris“ (10-8) jau pirmajame mače sulaukė svarios naujokų pagalbos ir pergalingai pradėjo dvigubą Eurolygos savaitę Italijoje.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai, praėjusią savaitę dėl Achilo traumos praradę lyderį Keenaną Evansą, antradienio vakarą išvykoje 87:77 (24:13, 16:23, 20:24, 27:17) pranoko Milošo Teodosičiaus vedamą garsųjį „Virtus“ (8-10) klubą, tik šiemet sugrįžusį į Eurolygą.

„Žinoma“, – italų žurnalisto iš karto po rungtynių paklaustas, ar „Žalgiris“ svajoja apie atkrintamąsias atsakė K.Maksvytis.

„Aš esu šios komandos treneris ir turiu pirmasis tuo tikėti“, – čia pat pridūrė kauniečių strategas, savo rankose antradienį turėjęs ir du naujus ginklus – Isaiah Taylorą bei Achille Polonarą.

zalgiris.lt nuotr. / Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr. / Isaiah Tayloras

Pirmasis drąsiai ėmėsi iniciatyvos ketvirtajame kėlinyje, kai „Virtus“ pavijo visas rungtynes „Žalgirį“.

Amerikietis sėkmingai rinko taškus aštriais prasiveržimais ir iš viso pelnė 10 (4/8 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.) per 16 minučių, pridėjęs 1 rezultatyvų perdavimą, 1 atkovotą kamuolį ir 1 klaidą.

Kitas „Žalgirio“ naujokas A.Polonara, tapęs pirmuoju italu Kauno ekipoje ir debiutavęs būtent Italijoje, per 15 minučių aikštėje pasižymėjo 2 taškais (0/1 trit., 2/2 baud.) ir 3 atkovotais kamuoliais.

zalgiris.lt nuotr. / Achille Polonara
zalgiris.lt nuotr. / Achille Polonara

„Virtus“ gretose lyg geriausiais karjeros laikais žaidė 35-erių M.Teodosičius, pelnęs 21 tašką, išdalinęs 12 rezultatyvių perdavimų ir surinkęs 28 naudingumo balus. Visi šie skaičiai – M.Teodosičiaus sezono rekordai.

„Žalgirio“ gretose net trys krepšininkai surinko bent 20 naudingumo balų.

Naudingiausiai žaidė latvis Rolandas Šmitas – 17 taškų, 8 atkovoti kamuoliai (3 puolime) ir 26 balai.

zalgiris.lt nuotr. / Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr. / Ignas Brazdeikis

Po 20 naudingumo balų pridėjo Ignas Brazdeikis, pelnęs 17 taškų, ir Arnas Butkevičius, pasižymėjęs 13 taškų.

Kapitono Edgaro Ulanovo sąskaitoje 15 taškų.

„Žalgiris“ įspūdingai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (38 prieš 24) ir net 11 sykių susikūrė antruosius šansus po „Virtus“ krepšiu.

Įdomu, kad vienas M.Teodosičius atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (12) nei visa „Žalgirio“ komanda (11), tačiau palaikymą sveikstančiam lyderiui K.Evansui prieš mačą išreiškė kauniečiai nugalėjo kitais žaidimo aspektais.

Laimėjęs Bolonijoje „Žalgiris“ liks Italijoje ir jau šį penktadienį žais dar vienas Eurolygos rungtynes su košmariškai sezoną pradėjusia Milano „Olimpia“ (6-12) ekipa, kuri šiandien buvo sutriuškinta Berlyno ALBA klubo.

„Virtus“: Milošas Teodosičius 21 (12 rez. perd., 3/7 trit.), Semi Ojeleye 11 (5 atk. kam.), Mam'as Jaiteh 9, Ismaelis Bako ir Kyle'as Weemsas – po 7.

„Žalgiris“: Rolandas Šmitas (8 atk. kam.) ir Ignas Brazdeikis (6/9 dvit.) – po 17, Edgaras Ulanovas 15, Arnas Butkevičius 13 (5 atk. kam.), Isaiah Tayloras 10, Laurynas Birutis 5.

Ketvirtas kėlinys

40 min. M.Teodosičius skuba, praranda kamuolį, o I.Brazdeikis greičiausiai jau deda tašką (83:74).

39 min. Žaisti lieka pusantros minutės, o „Žalgiris“ saugo persvarą sėkmingai užpuldamas (79:74).

37 min. „Žalgiris“ turi R.Šmitą! Puiki latvio atkarpa ir plius šeši (72:66).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Milošo Teodosičiaus sąskaitoje jau dvigubas dublis (17 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų). Pastarosiose atakose serbo žaidimo valdymas labiau primena ne realybę, o kompiuterinį žaidimą, kur „Virtus“ generolui pavyksta viskas, ką tik jis pabando padaryti.

35 min. Deja, varžovų gretose į aikštę grįžta M.Teodosičius... 35-erių įžaidėjo sąskaitoje jau 17 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų (68:66).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Isaiah Tayloras gal ir neatstoja Keenano Evanso gynyboje, kur amerikiečio vis „ieško“ varžovų žaidėjai, bet puolime naujai iškeptas žalgirietis drąsiai suėmė komandos vedlio vadeles. Trys jo prasiveržimai vėl leidžia „Žalgiriui“ lengviau kvėpuoti ketvirto kėlinio pradžioje (65:60), o I.Tayloro sąskaitoje šiandien jau 10 taškų.

32 min. Kokia Isaiah Tayloro atkarpa. Kuomet „Žalgirio“ puolimas sustoja, kauniečių naujokas pelno 5 taškus iš eilės (65:60) ir priverčia Sergio Scariolo prašyti minutės pertraukėlės.

Trečias kėlinys

30 min. Kėlinio pabaigoje K.Weemsas pirmą sykį šiose rungtynėse išveda į priekį „Virtus“ (58:59). Pataiko I.Brazdeikis (60:59), tačiau prieš lemiamą atkarpą švieslentėje galiausiai šviečia lygus rezultatas.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Milošas Teodosičius žaidžia taip, jog jau darosi truputį neramu dėl savo paties ir visų sirgalių saugumo Bolonijos arenoje. Serbas jau pagerino savo sezono rezultatyvumo rekordą (17 taškų), o jo epizodai ir audringa italų reakcija ne juokais drebina laikinas metalines konstrukcijas „Virtus Segafredo“ arenoje.

28 min. Svarbų metimą pataiko E.Ulanovas, bet kitoje pusėje M.Teodosičius pataiko per L.Birutį ir gerina sezono rezultatyvumo rekordą – pelno jau 17-ąjį tašką (58:57).

27 min. Alessandro Pajalo pataiko iš toli... Iš persvaros lieka vos taškas (54:53).

26 min. Dar vienas M.Teodosičiaus tritaškis... Serbas jau yra pelnęs 15 taškų ir surinkęs 19 naudingumo balų (54:50).

24 min. Varžovų aukštaūgis M.Jaiteh, įkvėptas M.Teodosičiaus, pabando ir pats atlikti perdavimą nežiūrėdamas, bet praranda kamuolį ir dar yra baudžiamas nesportine pažanga (50:42).

23 min. Deja, kitoje pusėje siaučia M.Teodosičius – tritaškis ir du rezultatyvūs perdavimai... (47:42).

22 min. Antroji rungtynių pusė prasideda abiejų ekipų klaidomis, bet I.Brazdeikis įskraidina tritaškį, o E.Ulanovas neprideda baudas ir „Žalgiris“ vėl kontroliuoja padėtį (45:36).

Antras kėlinys

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Jau prasidėjus rungtynėms gausiau užsipildžiusi „Virtus Segafredo“ arena antrojo kėlinio pabaigoje jau ošia – „Žalgiris“ niekaip nesugebėjo apsiginti be pražangų, prasižengęs net devynis kartus per antrą ketvirtį, o „Virtus“ iš dviženklės svečių persvaros paliko tik 4 taškus.

20 min. Kėlinį sėkmingiau užbaigia „Virtus“ ir iš puikios „Žalgirio“ pradžios lieka 4 taškai (40:36). K.Maksvytis negaili priekaištų teisėjams, bet G.Krapikas ramina įsiaudrinusį „Žalgirio“ strategą.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Visi „Virtus“ sirgaliai plojimais atsistojus palydi Milošą Teodosičių ant suolo. Mes jį gal prisimename kaip žaidėją, padovanojusį „Žalgiriui“ pergalę pirmajame rate, bet vertinant visą sezoną, serbas yra didžiausią teigiamą įtaką komandai darantis krepšininkas. Teigiamai jis rungtyniauja ir šiandien – per pirmąją atkarpą 9 taškai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 12 naudingumo balų.

17 min. Du puikūs M.Teodosičiaus epizodai ir persvara traukiasi (36:30). Laimei, liepsnojantis 35-erių veteranas sėda ant suolo poilsiui.

16 min. Kapitonas E.Ulanovas pataiko iš toli ir grąžina „Žalgiriui“ dviženklį pranašumą (36:26).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Įdomus epizodas Bolonijoje. Alessandro Pajola išsimesdamas kamuolį akivaizdžiai perlipo galinę liniją, veikiausiai pamanęs, kad paskelbta minutės pertraukėlė, o tai pastebėję Tautvydas Sabonis ir Kazys Maksvytis puolė prie teisėjų, bet šie į „Žalgirio“ atstovų prašymus neatsižvelgė ir paliko kamuolį italams.

13 min. Po M.Teodosičiaus pasirodymo aikštėje prabunda „Virtus“ puolimas ir K.Maksvytis, nieko nelaukdamas, prašo minutės pertraukėlės (29:22).

Pirmas kėlinys

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Kyle'as Weemsas pagyvino „Virtus“ puolimą kėlinio pabaigoje, bet apskritai pirmosios 10 žalgiriečių minučių – praktiškai nepriekaištingos. Kauniečiai oponentams baudos aikštelėje leido pataikyti tik 1 metimą iš 8. Drąsiai kol kas atrodo ir abu „Žalgirio“ naujokai, jau atsidarę taškų sąskaitas.

10 min. Kėlinio pabaigoje pirmuosius savo taškus pelno ir I.Tayloras, o „Žalgiris“ priekyje 24:13.

9 min. Tribūnos švilpia pirmajam istorijoje „Žalgirio“ aprangą vilkinčiam italui A.Polonarai, kurį viliojo ir „Virtus“ klubas, bet kauniečių naujokas šaltakraujiškai realizuoja baudos metimus (20:6).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Pirmojo kėlinio pabaigoje į aikštę kyla „Žalgirio“ naujokai – iš pradžių Achille Polonara, o netrukus ir Isaiah Tayloras. Pastarajam debiutas bus lengvesnis, nes šalia amerikiečio žaidžia ir kitas įžaidėjas Lukas Lekavičius.

7 min. Pirmasis su „Žalgirio“ apranga debiutuoja A.Polonara, iš karto sugriebiantis kamuolį puolime (16:6). Netrukus į aikštę žengia ir I.Tayloras.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Lygiai penkios minutės – tiek laiko prireikė „Virtus“, kad pataikytų pirmą metimą iš žaidimo. Sergio Scariolo auklėtiniai nesėkmingai bandė „laužti“ per priekinę liniją, bet italų aukštaūgiai prametė pirmus penkis metimus iš arti, o „Žalgiris“ spėjo nutolti aštuoniais taškais.

5 min. Puiki „Žalgirio“ pradžia tęsiasi. Drąsesni, naglesni ir taiklesni K.Maksvyčio auklėtiniai apstumdo šeimininkus ir pirmauja 14:6.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Igno Brazdeikio naudingiausios sezono rungtynės buvo sužaistos būtent prieš Bolonijos „Virtus“ sezono pradžioje, o italus Iggy skriaudžia ir šių rungtynių pradžioje – jo sąskaitoje visi 4 svečių taškai.

2 min. I.Brazdeikis rungtynių pradžioje dukart prasiverčia į stipriąją – kairiąją – pusę ir pelno 4 taškus iš eilės. „Virtus“ puolimas stringa, o R.Šmitas po puikios „Žalgirio“ atakos deda iš viršaus (6:0).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Laikinai trejiems metams iš pastolių suręstoje 10 tūkst. „Virtus Segafredo“ arenoje bent pusė vietų – tuščių. Kaip šalia prisėdęs žurnalistas iš Latvijos pasakojo, tai – dėl milžiniškų bilietų kainų: už patekimą į Eurolygos rungtynes „Virtus“ prašo mažiausiai 55 eurų. Kiek abejotina kainų politika, kai lankomumo vidurkis Bolonijoje vos viršija 5 tūkstančius.

Prieš rungtynes

Žalgiriečiai į apšilimą žengia su ypatingais marškinėliais, siunčiančiais palaikymo žinutę Kaune rungtynes stebinčiam lyderiui. „Stay strong, Keenan“, – parašyta ant jų.

zalgiris.lt nuotr. / Mantas Kalnietis
zalgiris.lt nuotr. / Mantas Kalnietis

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Bolonijoje

Labas vakaras, sveikinuosi iš Bolonijos! Čia šiandien „Žalgiris“ stengsis iškovoti pirmą pergalę klubo istorijoje, nes prieš tai visi septyni vizitai (trys prieš „Virtus“, keturi prieš „Fortitudo“) baigėsi nesėkmėmis. Deja, siekti pergalės krepšinį turbūt labiausiai mylinčiame Italijos mieste nepadės tik atvykus į Boloniją ligos patale su užkilusia temperatūra atsidūręs Dovydas Giedraitis – jaunasis žalgirietis nepadės kompensuoti visam sezonui iškritusio Keenano Evanso netekties.

Prieš pat rungtynes paaiškėjo, kad padėti komandai negalės susirgęs Dovydas Giedraitis.

„Neplanuojame, kad (naujokai) jau pirmosiose rungtynėse neš pagrindinį vaidmenį, planuojame po truputį integruoti į komandą. Pakankamai gerai susitvarkėme pastarosiose Eurolygos rungtynėse, nepaisant netekties. Jei duos naudos iškart, gaus ir didesnį mūsų pasitikėjimą“, – prieš rungtynes kalbėjo K.Maksvytis.

Po K.Evanso traumos ir nežinios dėl Tylerio Cavanaugh, kuris nerungtyniauja dėl nugaros skausmų ir taip pat gali praleisti visą likusį sezoną, žaibiškai į „Žalgirį“ atvykę naujokai spėjo sudalyvauti tik keliose treniruotėse.

„Žalgiris“ praėjusią savaitę namie 86:66 sutriuškino Stambulo „Fenerbahče“, o „Virtus“ išvykoje tėškė antausį Šarūno Jasikevičiaus treniruojamai „Barcelona“ ekipai.

Pirmojo rato rungtynėse Kaune „Žalgiris“ Bolonijos klubą palaužė 68:65.

Kitas rungtynes Italijoje „Žalgiris“ žais jau šį penktadienį su Milano „Olimpia“ krepšininkais.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas