Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 16

Su naujomis pareigomis sėkmingai susitvarkęs R.Jokubaitis išskyrė varžovų fiziškumą

Dviguba Eurolygos savaitė Kauno „Žalgirio“ (11-9) ekipai didelio džiaugsmo nesuteikė. Lietuvos čempionai iš Rusijos grįžta be pergalių – penktadienio vakarą 65:77 pralaimėta Sankt Peterburgo „Zenit“ (12-6) su Artūru Gudaičiu priešakyje. Po susitikimo savo mintimis apie rungtynes su „Žalgirio TV“ dalijosi jaunasis Rokas Jokubaitis.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Getty images / Euroleague.net nuotr.

„Tai buvo fiziškos rungtynės. Visų rungtynių metu neblogai gynėmės, bet kažko pritrūko puolime. Pradėjome ginčytis su teisėjais, tas mus kiek išmušė iš vėžių ir turime tokį rezultatą. Nėra labai prie ko prikibti, bet pralaimėjimas. Per dvigubą savaitę nė vienos pergalės, tai truputį liūdna. Dabar reikia gerai pailsėti ir pirmadienį stoti į kovą“, – rungtynes reziumavo Jokubaitis.

Pastaruoju metu kiek kuklesnius skaičius rinkęs 20-metis rungtynėse prieš „Zenit“ ir vėl buvo ryškus bei po penkerių vienženklių mačų iš eilės pagaliau surinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

Gynėjas pelnė 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo net 6 pražangas ir surinko 11 naudingumo balų.

Pateikiame R.Jokubaičio mintis „Žalgirio TV“ apie pralaimėtas rungtynes Sankt Peterburge.

– Pelnėte 65 taškus. Ko konkrečiai pritrūko puolime?

– Jie labai fiziškai gynėsi, yra viena geriausiai besiginančių komandų Europoje. Susikūrėme daug progų, bet nepataikėme. Tikėjomės tokių rungtynių.

– Treneris prieš rungtynes daug akcentavo Keviną Pangosą, pačiam teko gintis prieš jį. Kaip vertini pasirodymą gynyboje prieš jį?

– Šiandien visai neblogai su juo gynėmės. Didžiąją dalį rungtynių buvo su 1 tašku, bet turėjo jie kitų arkliukų. „Zenit“ – gera komanda, ne veltui yra TOP 4 ar TOP 5.

– Nuo pat rungtynių pradžios buvai agresyvus. Ar treneris akcentavo, kad reikia įnešti energijos?

– Ne, neakcentavo. Aš pats žinau, kad išeinu nuo suolo suteikti poilsio mūsų pagrindiniams žaidėjams, tai šiandien puikiai pavyko. Dar išbandė mane pirmoje pozicijoje, nes Lukas (Lekavičius – aut. past.) gavo dvi greitas pražangas, tai visai buvo smagu, o tuo metu gerai atrodė ir komanda.

– Kiek pačiam asmeniškai svarbu tas pirmasis geras išėjimas į aikštę?

– Manau, kad tai yra vienas svarbesnių dalykų, nes iš karto atsiranda tas pasitikėjimas savimi ir pradedi būti aktyvesnis gynyboje. Labai daug lemia, nes didžiąją rungtynių dalį būti be taškų – po to rungtynių pabaigoje atsiranda ir klaidelės gynyboje ir psichologiškai taip gaunasi, kad galvoji apie tai. Kai nuo pradžių įeini su ta gera emocija, geru ritmu ir padedi komandai, tai aišku – žymiai lengviau visų rungtynių metu.

– Atrodė, kad po pramesto metimo iš po krepšio ir baudos metimo kažkiek „paėmei tai į galvą“?

– Elementari situacija, tai nemanau, kad reikia į tai numoti ranka. Aišku, pramečiau tai pramečiau, reikia toliau eiti ir kovoti, bet tokie dalykai kaip jaunam žaidėjui truputį „kerta per galvą“. Dabar viskas pasibaigė, tai judame toliau.

– Kas dabar yra svarbiausia po tokios dvigubos savaitės?

– Kaip treneris sakė – pailsėti. Aišku, gauti neigiamus COVID-19 testus, nes kelionė Rusijoje buvo įdomesnė – žaidėme su fanais. Pailsėti, sekmadienį turėti gerą treniruotę ir ruoštis antroms KMT rungtynėms pirmadienį.

Po antrojo Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ kauniečių Eurolygoje penktadienį lauks Pirėjo „Olympiakos“ barjeras.

Su 11 pergalių ir 9 pralaimėjimais „Žalgiris“ Eurolygoje rikiuojasi aštuntas.

VIDEO: R.Jokubaitis po pralaimėjimo Sankt Peterburge: „Susikūrėme daug progų, bet nepataikėme“
VIDEO: Kaip CSKA sunepatogino Žalgirį ir ko trūko iki tobulų rungtynių?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas