Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 25

Su pasveikusiais gynėjais į Tel Avivą išsiruošęs J.Zdovcas įvardijo „Žalgirio“ tikslą

Be pergalių Eurolygoje liekančio Kauno „Žalgirio“ laukia dar vienas dvigubos savaitės iššūkis. Vienintelė dar nelaimėjusi turnyro komanda keliaus į Tel Avivą ir Stambulą, kur žais prieš grėsmingas „Maccabi“ ir „Anadolu Efes“ komandas. „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas prieš išvyką į Izraelį įvardijo, ko reikia, kad komanda turėtų šansą nutraukti pralaimėjimų seriją.

0:5 – toks „Žalgirio“ startas Eurolygoje yra prasčiausias Kauno klubui nuo krizinio 2008–2009 m. sezono ir antras prasčiausias naujo formato Eurolygoje. Blogiau sezoną prieš trejus metus buvo pradėjusi tik Podgoricos „Budučnost“ komanda, pralaimėjusi šešis kartus iš eilės.

Jei pralaimės abu kartus šią savaitę, „Žalgiris“ perims šį nemalonų antirekordą.

„Maccabi“ visada yra stipri komanda, ypač namuose, kur jie žaidžia geroje atmosferoje, – pirmąjį dvigubos savaitės varžovą vertino J.Zdovcas. – Pastaruoju metu jie nežaidžia taip gerai, bet turi gerą trenerį, gerus žaidėjus. Jie padarys viską, kad mus įveiktų.

Jie turi du pagrindinius taškų rinkėjus – [Scottie] Wilbekiną ir [Jamesą] Nunnally. Jie išmeta daug metimų ir juos turime sukontroliuoti, jei norime laimėti šias rungtynes.

Kalbant apie mus, turėjome geras treniruotes per pastarąsias dienas. Į treniruotes jau grįžo Janis [Strelniekas] ir Emmanuelis [Mudiay]. Vadinasi, turėjome daugiau žaidėjų, galėjome produktyviau dirbti treniruotėse ir išnaudoti laiką, kad pagerintume savo žaidimą.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Janis Strelnieks

Treneris iš Slovėnijos atskleidė, kad praėjusios savaitės rungtynes praleidę J.Strelniekas ir E.Mudiay jau treniruojasi su komanda visu pajėgumu ir ruošiasi rungtynėms.

Be to, J.Zdovcas įvardijo ir komandos tikslą – sėkmingai sužaisti ne 20–25 minutes, kaip keleriose ankstesnėse rungtynėse, o bent 35.

„Jie normaliai treniravosi. Jei jie nori mums padėti rytoj, jie privalo treniruotis normaliai. Tai žaidėjai, kurie buvo įsigyti tam, jog būtų komandos lyderiais. Jie mums labai svarbūs dar ir dėl to, kad praplėstume rotaciją. Pastaruoju metu gerai žaisdavome 20–25 minutes, bet tam, kad laimėtum Eurolygos rungtynes, turi gerai sužaisti mažiausiai 35 minutes. Tai ir yra mūsų tikslas“, – atskleidė slovėnas.

„Maccabi“ vežimą šį sezoną kol kas traukia du krepšininkai, kartu pelnantys beveik 31 tašką.

S.Wilbekinas sezono pradžioje per susitikimą renka po 16,6, o J.Nunnally – 14,2 taško.

„Jie skirtingi žaidėjai. Pirmiausia, turime gerai gintis komandiškai, būtų labai sunku juos sustabdyti po vieną. Turime padėti vieni kitiems, būti agresyvūs ir protingi, nes jie taip pat žaidžia protingai – Wilbekinas, jei pajaus kontaktą, visuomet tai išnaudos. Kažką paruošime, bet turėsime reaguoti ir rungtynių metu“, – apie gynybą prieš varžovų lyderius kalbėjo J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Scottie Wilbekinas

Jam tai bus jau antroji dviguba Eurolygos savaitė prie „Žalgirio“ vairo. Stojęs prie jo prieš dvi savaites, slovėnas iš karto buvo įmestas į ugnį Belgrade ir Pirėjuje, o dabar vairuos komandą Tel Avive ir Stambule.

Tiesa, šįsyk bus kiek lengviau, nes tarp rungtynių „Žalgiris“ turės ne vieną, o dvi laisvas dienas.

„Tvarkaraštis šiuo momentu nėra mūsų draugas. Negalime to pakeisti, bet dabar bus lengviau, nes turėsime papildomą dieną tarp rungtynių. Viena diena yra daug su šiuo tvarkaraščiu. Bet tai vienintelis skirtumas – bandysime tą dieną išnaudoti treniruotėms ir galvosime tik apie artimiausias rungtynes. Dabar galvojame tik apie „Maccabi“, koncentruojamės jiems ir padarysime viską, kad laimėtume. Jeigu tiki ir laikaisi to mentaliteto, tik tokiu atveju gali laimėti, kitu atveju neturėsi jokių šansų“, – kalbėjo J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas

Ar niekaip nelaiminčių „Žalgirio“ žaidėjų galvose neprasidėjo dvejonės? Treneris tikslaus atsakymo į šį klausimą neturi.

„Nežinau, kas dedasi žaidėjų galvose. Tikiuosi, kad jie supranta situaciją. Turime gerą atmosferą, jeigu išliksime komanda, turėsime šansą laimėti. Neturime žaidėjų, kurie gali vieni laimėti rungtynes. Turime žaisti komandiškai puolime ir gynyboje. Tik tuomet galime tikėtis sėkmės“, – teigė specialistas.

Jo treniruojama komanda iš viso jau žaidė penkerias rungtynes, o dvi iš jų – per pastarąsias keturias dienas, kai buvo nusileista Miuncheno „Bayern“ ir nugalėtas Kėdainių „Nevėžis“. Ko iš tų rungtynių pasimokė treneris?

„Peržiūrėjome rungtynes, kalbėjomės apie jas, kažkiek pažengėme į priekį, bet turime būti protingesni svarbiausiais momentais, žaisti kiečiau, labiau dalintis kamuoliu, daugiau mesti iš toli ir išplėsti aikštelę, – vardijo J.Zdovcas. – Kai daugiau pataikai iš toli, atsiranda daugiau laisvės ir baudos aikštelėje, nes tokiu atveju prapleti aikštę.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jure Zdovc
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Jure Zdovc

Neturėjome traumuotų žaidėjų, bet galėjau koncentruotis į tuos 8–9 žaidėjus, kuriuos turėjau, suteikti jiems šansus ir pamatyti, ką jie gali. Dabar matau aiškesnį paveikslą, kas ką gali daryti.“

Kaip ir „Žalgiris“, taip ir „Maccabi“ sezono pradžioje turėjo savų problemų, nes ne vienam žaidėjui užsikrėtus COVID-19 klubas neturėjo deramo pasiruošimo sezonui.

Nors iš penkerių rungtynių Izraelio čempionai laimėjo trejas, bent dvi pergales išplėšė sudėtingais būdais ir tik paskutinėmis rungtynių sekundėmis.

„Neturėtume vertinti kitų komandų, turime žiūrėti į save ir savo problemas, – apie varžovų problemas nebuvo linkęs išsiplėsti J.Zdovcas, netrukus visgi apie tai prabilęs. – Bet kaip sakiau anksčiau, jie daug nesidalija kamuoliu, organizuoja daug trumpų atakų, bandydami pelnyti taškus kuo greičiau. Kiti žaidėjai, kurie kamuolį turi rečiau, bando išnaudoti šansus pelnyti taškus vos tik gavę kamuolį. Bet tai – jų problemos. Mes turėsime bandyti tuo pasinaudoti.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Maccabi“ – „Bayern“
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Maccabi“ – „Bayern“

„Maccabi“ į kovą prieš „Žalgirį“ mes ir naują ginklą šį sezoną – po traumos pasveikusį bokštą Ante Žižičių.

„Jis gali suteikti jiems daug, – apie vidurio puolėjo sugrįžimą kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Daug apie jį kalbėjomės su treneriais. Jis svarbiausias jų aukštaūgis, ypač puolime. Lessort'as yra geresnis gynyboje, o Žižičius ir Reynoldsas – puolime. Jis turi didelį kūną ir yra svarbus jų rotacijoje. Jie dabar turi tris aukštaūgius, kai mes tik du. Mūsų aukštiems žaidėjams bus nelengva.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas