Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 20

Su pergale J.Zdovcą sveikinęs A.Džordževičius: „Esu didžiulis jo gerbėjas“

Antrą pergalę Eurolygoje iškovojęs Kauno „Žalgiris“ (2-9) išlaužė dar vieną koją klibančioje Aleksandro Džordževičiaus kėdėje. Sugrįžimas į šalį, kurią jis negailestingai skriaudė 1995-ųjų Europos čempionato finale, serbų legendai baigėsi dar vienu antausiu ir trečiuoju iš eilės Stambulo „Fenerbahče“ (3-8) pralaimėjimu Eurolygoje.
Aleksandras Džiordževičius
Aleksandras Džordževičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Fenerbahče“ pirmavo tik rungtynių pradžioje, kai du laisvus tritaškius įskraidinęs Nando De Colo buvo sukrovęs 7 taškų persvarą (11:18).

Perėmęs iniciatyvą antrajame kėlinyje „Žalgiris“ vėliau pirmavo iki pat rungtynių pabaigos, o A.Džordževičiaus žvilgsnis vis dažniau ir dažniau krypo į triukšmingos Kauno arenos grindis.

Antrą pergalę iš eilės Eurolygoje iškovojęs „Žalgiris“ prieš milijonierius iš Stambulo, sau keliančius pačius aukščiausius tikslus, laimėjo 86:75 (16:18, 22:11, 26:30, 22:16).

„Pirmiausia, sveikinimai „Žalgiriui“. Manau, jie rado tai, ko ieškojo. Žinoma, su sirgalių pagalba. Tai didelė pergalė Kaunui. „Žalgiris“ gerai pakeitė savo sudėtį. Pridėjo energingų žaidėjų, kurie gali pakeisti rungtynių tėkmę“, – dėmesį atkreipė 54-erių serbas.

Jo tritaškiai varė į neviltį Lietuvą 1995-ųjų Europos pirmenybių finale, kai dūręs 9 tolimus šūvius iš 12 ir surinkęs net 41 tašką jis atėmė auksą iš mūsų rinktinės su Arvydu Saboniu bei Šarūnu Marčiulioniu, bet penktadienį Kaune A.Džordževičius sėkmė nelydėjo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Džordževičius ir Luigi Lamonica
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Džordževičius ir Luigi Lamonica

„Žalgiris“ žaidė su tuo, ko mums trūksta labiausiai – su pasitikėjimu, troškimu ir noru laimėti. Manau, Mantas Kalnietis sužaidė puikias rungtynes. Jis nuostabiai kontroliavo jas nuo pat pradžios iki pabaigos“, – tęsė A.Džordževičius.

„Mes galėjome sugrįžti į rungtynes ketvirtajame kėlinyje, bet „Žalgiris“ tada pataikė kelis sunkius metimus ir neleido mums to padaryti. Mes nesilaikėme plano, kurį sutarėme vykdyti antrajame kėlinyje. Iš žaidėjų pasigedau atsakomybės. Žaidėjai privalo susimąstyti, nes jie turi jausti asmeninę atsakomybę. Turime tinkamai kovoti visas 40 minučių. Nemanau, kad šiandien tai padarėme“, – pralaimėjimo priežasčių ieškojo A.Džordževičius.

Jo treniruojamos „Fenerbahče“ ekipos rezultatai Eurolygoje svyruoja nuo plius 39 (80:41) su Kazanės UNIKS iki minus 25 (43:68) su Milano „Olimpia“.

Vasarą prie komandos vairo pakeitęs į NBA lygą sugrįžusį Igorį Kokoškovą A.Džordževičius kol kas laimėjo vos 3 kartus, o jo kėdė braška vis garsiau.

„Žinoma, kad jaučiame spaudimą. Turime sureaguoti, nenuleisti galvų. Pažiūrėsime, kas nutiks. Turime išlikti kartu, žaisti kartu ir ieškoti kitos pergalės, kaip galima greičiau. Iki šiol turėjome neįtikėtinai sunkų tvarkaraštį. Daugybė išvykų, daugybė sunkių mačų, mažai poilsio tarp kelionių – taip praradome daugybę energijos. Žaidėjai nėra mašinos, jie turi limitus. Kartais tai psichologiniai, taktiniai, o kartais – fiziniai limitai. Tokiame sunkiame turnyre, kaip Eurolyga – jie juntami", – pabrėžė Saša.

Net ketverias savo rungtynes Eurolygoje „Fenerbahče“ pralaimėjo itin apmaudžiai – ne didesniu nei 4 taškų skirtumu.

„Manau, kad mūsų galvose vis dar sukasi tos nesėkmės. Ypač ta neįtikėtina rungtynių pabaiga Atėnuose. Turime kažkaip pamiršti tas nesėkmes, o vienintelė medicina tam – pergalės. Mums reikia laimėti, nes kai išgyveni pralaimėjimų seriją, reikia pergalės, kurį sugrąžintų tikėjimą“, – pabrėžė A.Džordževičius.

Po rungtynių jis tvirtai spaudė ranką geram savo bičiuliui Jure Zdovcui.

„Esame draugai su J.Zdovcu labai seniai, ilgai žaidėme kartu Jugoslavijos rinktinėje. Kartu laimėjome auksą 1991-aisiais Romoje. Mes tikrai labai geri draugai. Esu didžiulis jo gerbėjas – kaip žaidėjo, kaip žmogaus ir kaip trenerio. Tuo metu, kai jis dar žaidė – jis buvo išskirtinis žaidėjas. Linkiu jam visko, ko geriausio“, – pridūrė A.Džordževičius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas ir Aleksandras Džordževičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas ir Aleksandras Džordževičius

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ prieš „Fenerbahče“ Kaune buvo laimėjęs net 37 taškų skirtumu (99:62). Tuomet Stambulo ekipoje žaidė ir E.Ulanovas.

Kitas mūšis Eurolygoje „Žalgirio“ laukia kitą penktadienį – išvyka į Barseloną pas Šarūną Jasikevičių ir Roką Jokubaitį.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas