Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 20

Su „Žalgiriu“ jau susitaręs amerikietis negrįš užbaigti sezono Vokietijoje

Vokietijos krepšinio sezonas atsinaujins jau po kelių savaičių, bet Steve'as Vasturia, jau susitaręs su Kauno „Žalgiriu“ dėl vietos kito sezono komandoje, Vechtos „Rasta“ klubui nebeatstovaus.
Steve'as Vasturia
Steve'as Vasturia (kairėje) / FIBA nuotr.

Vokiečiams trečiadienį paskelbus sezono užbaigimo planą, tarp lyderių iki sustabdant turnyrą buvusi Vechtos ekipa pranešė, jog S.Vasturia, kaip ir kiti „Rasta“ amerikiečiai, dėl finansinių priežasčių į Vokietiją nebegrįš.

Kartu su būsimuoju žalgiriečiu, „Rasta“ ekipai trūks ir praeityje Vilniaus „Ryto“ aprangą vilkėjusio Zabiano Dowdello, Jordano Daviso ir Kamariaus Murphy ir Justino Raffingtono.

Vokietijos čempionatas bus užbaigtas birželio 6-28 dienomis Miunchene, kur susigrums 10 pajėgiausių šalies komandų. Iki turnyro sustabdymo kovą, „Rasta“ su 12 ir 9 pralaimėjimais žengė 6-oje vietoje.

Apie tai, kad S.Vasturia jau susitarė su „Žalgiriu“ ir žais Kaune kitame sezone, dar balandžio pabaigoje pranešė „Sportando“ redaktorius Emiliano Carchia, patvirtinęs kiek anksčiau 15min skelbtą informaciją apie krepšininko ir Lietuvos čempionų derybas.

Praėjusiame sezone FIBA Čempionų lygoje S.Vasturia per 30 žaidimo minučių rinko vid. 11,4 taško (52,4 proc. dvit., 27,1 proc. trit.), 3,9 atkovoto ir 1,5 perimto kamuolio, 5,4 rezultatyvaus perdavimo bei 13,2 naudingumo balo.

Vokietijos čempionate gynėjo rodikliai siekė vid. 13,4 taško (42,7 proc. met., 35,9 proc. trit.), 3,7 atkovoto ir 1 perimtą kamuolį bei 4,9 rezultatyvaus perdavimo per 30 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas