Žiūrėkite

15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos15MIN SEIMO DEBATAI 2024: ginčai dėl gynybos finansavimo, kainų, švietimo ir sveikatos apsaugos

2022 10 19

Sugrįžęs Šaras: apie dvi Kazio kėdes, N.Calatheso komentarus ir D.Maskoliūno išvykimą

Šarūnas Jasikevičius su „Barcelona“ komanda trečiadienio vakarą leidosi Kauno oro uoste. Skrydžiu iš Miuncheno, kur laimėjo rungtynes diena anksčiau, treneris iš Lietuvos grįžo į gimtinę. Čia jo laukia akistata su Kauno „Žalgiriu“.

Dvi pergalės ir vienas pralaimėjimas – taip Eurolygos sezoną pradėjo „Barcelona“, netekusi lyderio Nikola Mirotičiaus ir snaiperio Kyle'o Kuričiaus.

Praėjusio sezono rungtynės Kaune prieš „Žalgirį“ nesusiklostė Šarui – kovo 11-ąją „Barcelona“ krito Lietuvoje 84:91.

„Dabar kitas treneris, kita situacija, kiti metai. Daug laiko praėjo, – sakė Š.Jasikevičius. – Nelabai mums ta pergalė jau ir buvo reikalinga pernai. Daugiau ar mažiau pirmą vietą buvome užsitikrinę, gal tas paveikė žaidėjus kažkiek. Dabar reikia jiems iš naujo išaiškinti, kad tai nėra tas praėjusių metų „Žalgiris“. Jie atrodo tikrai geriau, kova yra visai kitokia.“

Kalbėdamas apie „Žalgirio“ dabartinį veidą „Barcos“ treneris pabrėžė, kad šiemet komanda – geresnė. Tą, beje, žalgiriečiai parodė antradienį, kai nugalėjo Bolonijos „Virtus“ 68:65 ir įsirašė pirmąją sezono pergalę Eurolygoje.

„Geresnis vaizdas aikštėje. Ir kovoja daugiau, ir žaidžia geresnį, brandesnį krepšinį. Manau, turi kaip pastatyti varžovus į nepatogias situacijas su skirtingais savo žaidėjais. Tikrai gerai atrodo“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Vienos iš žurnalisčių paprašytas pakomentuoti „kai kurių ekspertų spėjimus, kad kauniečiai bus paskutiniai Eurolygoje“, Šaras kiek susierzino.

„Kas tie ekspertai? Kas? Aš nežinau... Ką aš žinau, ką jie prognozuoja. Jūs jų klauskit. Aš jums kalbėjau apie „Žalgirį“. Jie tikrai nebus paskutiniai ir kovos dėl atkrintamųjų, manau. O ekspertai...“, – kalbėjo buvęs žaliai baltų treneris.

Š.Jasikevičiaus teigimu, „Žalgiris“ geriausius darbus atrodo padaręs atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijose.

„Jie aukšti visi, apie du metrus, – akcentavo treneris. – Yra visokių variantų, gali daugiau taikytis prie varžovų, kaitalioja gynybos sistemas, matyti kovingumas, jie pirmi pagal atkovotus kamuolius puolime. Visai kitoks vaizdas vis dėlto.“

Nors į Kauną sugrįžta ne pirmą kartą, Šaras atvykimo į gimtąjį miestą negali laikyti eiline išvyka.

„Kai tiek nemažai kartų jau grįžai, žinai tą jausmą. Nervukų yra, tačiau malonu, smagu. Daug darbų, nes visi nori pasimatyti, bilietų visi nori. Nėra lengva tuo klausimu. Neeilinė kelionė“, – šypsodamasis sakė Š.Jasikevičius.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Lyginant su praėjusiu sezonu, „Barcelona“ komandoje neliko kelių svarbių akcentų. Visų pirma, sumažėjo lietuviško kvapo, mat Darius Maskoliūnas buvo patrauktas iš trenerių štabo.

„Šeimos dalykai, kuriuos ten reikia ir palikti, juos ten ir spręsti. Daug neskelbsime. Yra kaip yra“, – nedaugžodžiavo specialistas.

Neliko ir pagrindinio įžaidėjo Nicko Calatheso, kuris išvykęs dar ir paleido kritikos Šaro atžvilgiu, pasakęs, jog „jam ne 20 metų ir jis žino, kaip reikia žaisti krepšinį“.

„Man už tai pinigus moka, kiek žinau“, – 15min paklaustas apie situaciją, nukirto Š.Jasikevičius.

Jis po Europos čempionato skundėsi pavargusiais žaidėjais, kurie iškart po pirmenybių šoko į naują sezoną. Tad ar neužjaučia treneris savo kolegos Kazio Maksvyčio, kuris nusivilkęs rinktinės trenerio kostiumą turėjo iškart vilktis „Žalgirio“ emblema pažymėtą švarką?

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Tu gali užjaust kiek nori, – juokėsi Šaras. – Jis pasirinko, niekas jam neliepė. Man būtų per sunku, galvoju. Aš jam nepavydžiu, aišku.“

Kalbai pasisukus apie „Barcelona“ komandą, Š.Jasikevičius akcentavo, kad žaidėjai susirinkę gana neseniai, tačiau yra patyrę, praėję daug trenerių, prisitaikę prie daug sistemų.

„Problemos kaip ir kiekvienais metais“, – gūžčiojo pečiais strategas.

Rokas Jokubaitis su 17,3 balo yra naudingiausias „Barcelona“ komandos žaidėjas ACB lygoje Ispanijoje, bet Šaras tikino to net nežinojęs.

„Dabar į ją žiūrėti nelabai svarbu. Kai tiek mažai dar rungtynių sužaista, tikrai nežinau jo skirtumų Eurolygoje ir ACB“, – teigė treneris.

Paakcentavus, kad Rokas naudingiausias ekipoje vietiniame fronte, Šaras šypsojosi: „Aaa, nu tai malonu. Šaunuolis (juokiasi).“

Treneris neslėpė, kad jaunam žaidėjui daug davė Europos čempionato patirtis.

N.Mirotičiaus Š.Jasikevičius savo komandoje neturi ir, panašu, dar greitai neturės.

„Jau pradeda bėgioti, bet dar tikrai nėra arti“, – teigė treneris.

„Žalgirio“ ir „Barcelona“ komandų akistata ketvirtadienį Kaune startuos 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas