Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 10 30

Sugrįžęs Sh.Larkinas ir solidus V.Micičius nukalė „Anadolu Efes“ pergalę Pirėjuje

Shane'as Larkinas pirmą kartą šį sezoną žengė į aikštę Eurolygoje ir kartu su kitu Stambulo „Anadolu Efes“ (2-3) gynėju Vasilije Micičiumi nukalė savo komandos pergalę. Turkijos ekipa svečiuose 84:79 (29:26, 15:12, 19:19, 21:22) nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ (3-3) ir laimėjo tik antrą kartą šį sezoną.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Prieš dvi savaites Kaune šansų neturėjusi, o praėjusią savaitę dėl koronaviruso atšaukus rungtynes nežaidusi Stambulo komanda tapo vienu didžiausių sezono pradžios nusivylimų, tačiau Pirėjuje jautį už ragų griebė jau nuo pirmųjų minučių.

„Olympiakos“ per pirmąją rungtynių pusę pirmavo tik 44 sekundes pirmajame kėlinyje, o „Anadolu Efes“ didžiąją susitikimo dalį kontroliavo situaciją.

Antrajame kėlinyje po galingos atkarpos, per kurią esminį vaidmenį atliko 6 taškus pelnęs Tiboras Pleissas, svečiai truktelėjo į priekį 41:28.

Nors „Olympiakos“ atsitiesė ir po 9 iš eilės pelnytų taškų trečiojo ketvirčio pradžioje net išsiveržė į priekį (50:47), euforija „raudonųjų“ stovykloje truko neilgai.

Dviem tritaškiais „Anadolu Efes“ vėl persvėrė rezultatą, o galingą atkarpą sužaidęs ir 7 taškus pelnęs Rodrigue'as Beaubois vėl nutolino svečius 63:54.

Ketvirtajame kėlinyje pagaliau prabilo ir Sh.Larkinas – amerikietis pelnė 8 taškus iš eilės, o turkai nutolo 75:63.

Nors „Oly“, daugiausiai Vassilio Spanoulio pastangomis, prasidėjus paskutinei minutei kelis sykius dar mažino skirtumą iki 3 taškų, tačiau Sh.Larkino ir V.Micičiaus vedama „Anadolu Efes“ komanda atsilaikė ir iškovojo pergalę.

Dėl traumos pirmus keturis sezono mačus praleidęs Sh.Larkinas vien per ketvirtąjį kėlinį sumetė 11 taškų, o iš viso jų pelnė 15 (1/6 dvit., 3/7 trit., 4/7 baud.).

Dar solidžiau atrodė V.Micičius, pelnęs 20 taškų (5/9 dvit., 2/6 trit., 4/5 baud.) ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.

„Anadolu Efes“ centras Bryantas Dunstonas šiose rungtynėse tapo visų laikų Eurolygos blokuotų metimų rekordininku.

Amerikietis nupūtė du varžovų metimus ir blokavęs jau 251 metimą aplenkė ispanų bokštą Franą Vazquezą. B.Dunstonui tam prireikė gerokai mažiau rungtynių – tik 196, kai ispanas sužaidė 254.

„Olympiakos“: Hassanas Martinas 11, Shaquielle'as McKissicas ir Kostas Sloukas (7 rez. perd.) po 10.

„Anadolu Efes“: Vasilije Micičius 20 (7 rez. perd., 5 kld.), Shane'as Larkinas ir Rodrigue'as Beaubois (3/3 trit.) po 15, Krunoslavas Simonas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas