Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 17

Sunkaus vakaro Kaune laukiantis P.Laso išskyrė du žalgiriečius: „Laimėti čia – visada sunku“

Pirmą sezoną kaip treneris ne Ispanijoje dirbantis Pablo Laso atvyksta į Kauną.
Pablo Laso
Pablo Laso / Imago / Scanpix nuotr.

Jo treniruojamas Miuncheno „Bayern“ (3-5) klubas Eurolygoje žengia koja kojon su Kauno „Žalgiriu“ (3-5).

Tiesa, bavarai atvyksta gerokai geresnėmis nuotaikomis. Trečiadienį namie jie 94:85 nukovė Željko Obradovičiaus treniruojamą Belgrado „Partizan“ ir nutraukė keturių pralaimėjimų seriją.

Tuo metu Kazio Maksvyčio auklėtiniai pralaimėjo dar vieną dramatišką rungtynių pabaigą – 71:73 išvykoje prieš Atėnų „Panathinaikos“ – ir įkrito į keturių nesėkmių iš eilės duobę.

„Tvarkaraštis sunkus ne mums vieniems, tad turime su tuo susitaikyti. „Žalgirio“ laukia puikus sirgalių palaikymas nuostabioje arenoje. Laimėti Kaune – visada sunku“, – dėstė 56-erių strategas.

Ryškiausias karjeros pergales, kaip treneris, jis pasiekė su Madrido „Real“, tačiau pernai po infarkto atsisveikino su karališkuoju klubu.

Jis ir toliau negailėjo komplimentų šio vakaro varžovui, išskirdamas du žalgiriečių lyderius.

„Žalgiris“ turi stiprią sudėtį ir gerai nusistovėjusias rotacijas. Atsigavęs po traumos Keenanas Evansas vėl žaidžia aukštame lygyje, kaip ir anksčiau. Taip pat tokie žaidėjai kaip (Edgaras) Ulanovas jiems duoda labai daug kokybės ir patirties“, – pažymėjo P.Laso.

zalgiris.lt nuotr./Pablo Laso išskirtas Edgaras Ulanovas sulaukia nemažai kritikos
zalgiris.lt nuotr./Pablo Laso išskirtas Edgaras Ulanovas sulaukia nemažai kritikos

Po Achilo sausgyslės plyšimo atsitiesęs K.Evansas šiame sezone renka po 14,8 taško (40,5 proc. trit.), 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 17,1 naudingumo balo.

Tuo metu nemažai kritikos kol kas sulaukiantis E.Ulanovas pasižymi 7,5 taško (25 proc. trit.), 4,2 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 9,5 naudingumo balo statistika.

„Gera sugrįžti į pergalingą kelią. Mums tai suteikia daugiau pasitikėjimo, – neslėpė „Bayern“ gynėjas Nickas Weileris-Babbas. – Be abejonės, mūsų laukia sunkios rungtynės išvykoje vienoje iš sudėtingiausių arenų.

Vida Press nuotr./Nickas Weileris-Babbas
Vida Press nuotr./Nickas Weileris-Babbas

Tačiau aš to laukiu. Mums tiesiog reikia žaisti energingai ir komandiškai. Atmosfera bus ypatinga. Ką tik turėjome panašias rungtynes su „Partizan“, į kurias atvyko daug jų sirgalių. Tokios rungtynės yra tos, kurių tu lauki.“

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas