Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 04

Sūnų Kaune sutikęs V.Perasovičius džiaugėsi dvigubai: „Nėra lengva, ypač mamai“

Kauno „Žalgiris“ (3-18) šiais metais Eurolygoje lieka be pergalių. Velimiro Perasovičiaus treniruojamas Kazanės UNIKS (13-10) į Kauną atvyko įkritęs į duobę, bet Lietuvos čempionams tuo pasinaudoti nepavyko – svečiai išsivežė pergalę, o „Žalgiris“ suklupo aštuntą sykį iš eilės – 67:76 (26:24, 13:21, 15:18, 13:13).
Velimiras Perasovičius
Velimiras Perasovičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Po rungtynių V.Perasovičius džiaugėsi dvigubai – ir pergale prieš „Žalgirį“, ir sūnaus Ivano apkabinimu. UNIKS stratego atžala būtent Lietuvoje pradeda legionieriaus karjerą – Prienų „Labas-GAS“ ekipoje renka po 3,7 taško ir 2,7 atkovoto kamuolio per 14 minučių LKL lygoje.

Klubo nuotr./Ivanas Perasovičius
Klubo nuotr./Ivanas Perasovičius

„Jis labai laimingas Lietuvoje. Nėra lengva 19-mečiui pradėti legionieriaus karjerą. Jis labai mėgsta krepšinį. Esu tikras, kad jis patobulės čia. Jis turi gerą trenerį, gerus komandos draugus. Bet tokiam jaunuoliui užsienyje sunku. Ypač jo mamai“, – šyptelėjo V.Perasovičius.

VIDEO: Ištikimiausi „Žalgirio“ sirgaliai: skanduotės aidėjo net ir pralaimėjus

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo spurtu 7:0, o išgąsdintas UNIKS treneris nedelsiant paprašė minutės pertraukėlės. Kazanės žvaigždynas į Kauną atsivežė trijų pralaimėjimų seriją – minus 17 nuo Madrido „Real“, minus 11 nuo Maskvos CSKA ir minus 28 nuo Berlyno ALBA.

Griežti 56-erių kroatų specialisto žodžiai pažadino komandą. Antro kėlinio pradžioje svečiai net keturioms minutėms visiškai nutildė „Žalgirio“ puolimą ir susikrovė dviženklę persvarą (26:36).

Edgaro Ulanovo kova ir Luko Lekavičiaus energija buvo sugrąžinusi šeimininkus į kovą (52:53), bet „Žalgirio“ varikliukui sėdus ant suolo V.Perasovičiaus auklėtiniai susikrovė pergalingą persvarą (54:66), kurios nebeišbarstė.

„Žalgiris“ per pirmąjį kėlinį pelnė 26 taškus, per likusius tris – 41.

„Pirmiausia, sveikinimai mano žaidėjams. Psichologiškai nėra lengva žaisti po trijų pralaimėjimų iš eilės. Pagarba „Žalgiriui“, kuris tikrai gerai gynėsi. Jie tikrai drausminga komanda ir mums reikėjo visas rungtynes žaisti labai rimtai, kad laimėtume. Džiaugiuosi, nes vis dar esame lenktynėse dėl Eurolygos atkrintamųjų“, – teigė V.Perasovičius.

UNIKS sezono viduryje buvo taip įsibėgėjusi Eurolygoje, kad gąsdino net ir lyderius, tačiau pastaruoju metu buvo įkritusi į duobę.

„Turėjome COVID-19 židinį komandoje. Daug žaidėjų buvo susirgusių, tai mus išbalansavo. Šiuo metu tikrai nesame geriausios sportinės formos. Pasistengsime dar kažką pasikviesti į komandą, kad turėtume ilgesnę rotaciją“, – aiškino UNIKS strategas.

„Turime gerą charakterį gynyboje. Ypač mūsų aukštaūgiai – Johnas Brownas ir Tonye Jekiri mėgsta gintis. Turime ir daugiau žaidėjų, kurie mėgsta gintis. Taip, keletas mūsų žaidėjų gynyboje yra silpnesni, bet mes stengiamės jiems padėti. Man svarbiausia – balansas, jei gerai puolame, tada gerai ir ginamės“, – tęsė V.Perasovičius.

UNIKS į pergalę vedė Brownai. Lorenzo pats sumetė 19 taškų ir dar išdalino 10 rezultatyvių perdavimų, Johnas surinko 15 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. Mario Hezonja pridėjo 14 taškų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas prieš Luką Lekavičių
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Lorenzo Brownas prieš Luką Lekavičių

„Lorenzo Brownas mums labai svarbus žaidėjas. Jis dažniausiai yra su kamuoliu. Jis – puikus metikas, bet jis išdalina ir daug perdavimų. Bet jis – tik vienas žaidėjas. Jis gali žaisti gerai, bet galime pralaimėti. Svarbu, kad žaistų ir visi kiti. Komanda svarbiausia“, – pabrėžė V.Perasovičius.

„Žalgiriui“ L.Lekavičius per 24 minutes surinko 14 taškų (3/4 dvit., 2/4 trit., 2/2 baud.), perėmė 3 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus, surinkdamas 20 naudingumo balų.

Tiek pat naudingumo balų surinko ir Edgaras Ulanovas, pelnęs 16 taškų (5/7 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.) ir sugriebęs 7 atšokusius kamuolius.

VIDEO: Kaunasi iš paskutiniųjų: Edgaro Ulanovo lyderystė Kaune

„Žalgiriui“ padėti negalėjo traumuoti Mantas Kalnietis ir Janis Strelniekas bei nuo COVID-19 pasveikęs, bet žaisti leidimo dar negavęs Joshas Nebo. Kapitonas 37-erių Paulius Jankūnas, kaip ir 18-metis Titas Sargiūnas, nepakilo nuo suolo.

Pirmąjį tarpusavio mūšį Kazanėje UNIKS buvo laimėjęs 66:53. Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais vasario 8 dieną, namuose su Milano „Olimpia“ (15-7).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas