Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 10

Susirgusiu latviu rizikavęs J.Zdovcas po CSKA pamokos pripažino: „Buvome išsigandę“

Kauno „Žalgirio“ (3-11) treneris Jure Zdovcas po Maskvos CSKA klubui (9-5) pralaimėtų Eurolygos rungtynių Kaune sakė, kad komandai labai trūko negalavusio Janio Strelnieko bei greitesnio žaidimo skaitymo puolant.

Kauno „Žalgiris“ sužaidė pačias nerezultatyviausias rungtynes šį sezoną prie rekordinio 12,3 tūkst. sirgalių skaičiaus ir patyrė vienuoliktą pralaimėjimą per 14-ojo turo mačą Eurolygoje.

Du kėlinius pasipriešinę Kauno krepšininkai turėjo sudėti ginklus, pripažinę Maskvos CSKA jėgą 51:73 ir likę 18-oje Eurolygos lentelės vietoje.

„Sveikinimai CSKA ir Dimitriui Itoudžiui – šįkart jie mums parodė visą savo jėgą. Jie buvo labai motyvuoti nuo pirmos minutės iki paskutinės“, – sakė Kauno komandos treneris Jure Zdovcas.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo neįprastu starto penketu, kuriame pirmą kartą šį sezoną įžaidėjo pozicijoje atsirado Janis Strelniekas.

„Janis Strelnieks!“ – užtraukė už nugaros „Žalgirio“ arenoje sėdėję latviai, kurių kažkiek dažnai būna „Žalgirio“ arenoje. Šį sezoną atakuojančiu gynėju Eurolygoje visad žaisdavęs latvis pakabino kamuolį Joshui Nebo įspūdingam dėjimui, bet atlaikyti savo buvusios komandos žadėjų spaudimą J.Strelniekui buvo sunku, tad jis greitai buvo pakeistas Luku Lekavičiumi.

Po pertraukos J.Strelniekas iš viso dingo nuo Kauno komandos suolo, o treneris J.Zdovcas pripažino, kad latvis rungtynes pasitiko sirgdamas.

„Pradėjome rungtynes su Janiu, bet gal tai buvo klaida. Jis sirgo ir buvo grįžęs į treniruotes tik rungtynių išvakarėse, – pasakojo J.Zdovcas. – Aš net nežinau, kur jis išvyko po pertraukos, turbūt namo.

Kalbėjau su juo prieš rungtynes, kai kūrėme mačo planą ir dar gerai nežinojome, kad liga sugrįžo. Likus 15 minučių iki rungtynių jis teigė, kad jaučiausi gerai, tad norėjome su juo startuoti, pažiūrėti kaip jis jaučiasi.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Janis Strelnieks
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Janis Strelnieks

Nuo Aleksejaus Švedo porą kartų pabėgęs Artūras Milaknis tritaškiais padėjo šeimininkams užsikurti puolime, o Joshas Nebo pakėlė nuo kėdžių šį sezoną rekordinį sirgalių skaičių Kauno arenoje dviem gniuždančiais blokais Nikitai Kurbanovui.

Regimantas Miniotas šįsyk anksti buvo įmestas į kovą ir ten rado savo vietą po krepšiu. „Žalgiris“ sutramdė CSKA bandymą pabėgti antrajame kėlinyje, kai Rusijos klubo žvaigždynas buvo įgijęs 9 taškų pranašumą.

Pirmojoje mačo dalyje J.Zdovco auklėtinių gynyba veikė labai solidžiai prieš komandą, kurios puolimo reitingas prieš rungtynes buvo ketvirtas Eurolygoje ir kuri pagaliau šį sezoną turėjo visas sveikų žaidėjų pajėgas.

Tačiau po pertraukos jau Dimitrio Itoudžio vadovaujamas Maskvos klubas su Aleksejumi Švedu priešakyje įjungė aukštesnę pavarą ir paliko „Žalgirį“ čiaudėti po spurto sukeltose dulkėse. A.Švedas per pusę kėlinio sumetė 9 taškus, o 27:9 trečią kėlinį laimėjusi CSKA parodė, kodėl laikoma viena favoričių Eurolygoje.

„Kai prarasdavome kontrolę gynyboje ir puolime, CSKA to pakakdavo. Per daug kartų praradome kamuolį. Įspėjau savo komandą, kad varžovai turi aukštus, didelius, patyrusius vyrus, tad neturėsime daug šansų prie krepšio. Labai sunku įveikti juos baudos aikštelėje. Turėjome geriau dalytis kamuoliu, bet buvome išsigandę. Kartais jaučiau, kad žaidėjai yra išsigandę. O tokiose rungtynėse, kai prarandi reikiamą akimirką, labai sunku pagauti progą vėl, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris. – Gynyba veikė gerai, bet tai neatkovojome kamuolio, tai nesužaidėme pakankamai galingai – kai kurie žaidėjai neatkovojo nė vieno kamuolio, kai kurie tik po vieną.“

Rungtynių pabaigoje visiškai uždominavęs Nikola Milutinovas surinko 36 naudingumo balus, pelnęs 19 taškų ir atkovojęs 12 kamuolių, nekart užtemdęs šeimininkų priekinės linijos žaidėjus.

„Žalgiriui“ šįkart labai trūko gynėjų indėlio, nes rezultatyviausias ekipos žaidėjas Eurolygoje J.Strelniekas, o taip pat Zoranas Dragičius ir trečiajame kėlinyje pasirodęs Tai Websteris drauge pelnė tik 2 taškus ir surinko minus 15 naudingumo balų.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tai Websteris
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tai Websteris

Lukui Lekavičiui bei Mantui Kalniečiui varžovai taip pat maksimaliai apsunkino gyvenimą – jie pelnė po 5 taškus, o visa Kauno komanda tesurinko 51. Iki šiol mažiausiai – 60 taškų šį sezoną buvo pelnyta per rungtynes su Stambulo „Anadolu Efes“.

Be to, žalgiriečiai šįkart neįprastai sau daug klydo, praradę kamuolį net 19 kartų, iš jų 14 per antrąją mačo dalį. Edgaras Ulanovas padarė 5 klaidas, L.Lekavičius – 3.

„Neįvardinsiu žaidėjų, kurie jų geresni, o kai kurie naivūs, bet, jei prarandi akimirką prieš juos, jau laukia problema, – pripažino J.Zdovcas. – Mūsų sprendimai nebuvo geri. Pirmoje dalyje išgyvenome, bet antroje nežaidėme teisingai. Bet mes su tuo kovojame kasdien per treniruotes. Daug žiūrime vaido įrašų. Trūko, aišku, Janio, jis būtų labiau tikęs prieš varžovų „switch all“ gynybą, kai gindamiesi jie keitėsi ginamaisiais, nes Lukas kiek žemas. Bet mes dirbsime, tam yra treniruotės.“

J.Zdovcas neslėpė, kad jaunasis Marekas Blaževičius šįsyk nespėjo susiorientuoti gynyboje, ypač rungtynių pabaigoje, kai jam būnant aikštėje smaginosi CSKA serbas N.Milutinovas.

„Aišku, daugiau tikėjausi iš Mareko. Bet visada tai būna ir visos komandos gynybos klaidos, kai varžovas pelno taškus. Bet taip, pabaigoje jis buvo kiek per naivus. Jie pelnė 10 taškų rungtynių pabaigoje. Norėjau, kad jis suteiktų nuo suolo energijos, bet matėt, kuo tai baigėsi.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Marekas Blaževičius ir Mantas Kalnietis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Marekas Blaževičius ir Mantas Kalnietis

„Žalgiris“ lieka Eurolygos 18-oje vietoje, o prieš akis laukia dviguba Eurolygos savaitė, kai per trejas dienas teks dukart žaisti su turnyro vidutiniokais: trečiadienį Kaune lankysis „Monaco“ su Donatu Motiejūnu, o penktadienį vyks mačas Rusijoje su Kazanės UNIKS.

Po akistatos su CSKA pabandęs rasti kiek pozityvių dalykų, J.Zdovcas pažvelgė ir į ateinančią savaitę: „Šįkart mes neblogai gynėmės, bet padarėme kelias klaidas puolime, kai rezultatas dar buvo apylygis. Nežinau, kiek minučių jie nebuvo pelnę taško antrajame kėlinyje, bet šįkart turėjome tik 7-8 žaidėjus, kuriais galėjau pasitikėti. Vis dar laukiame, kad keli jų prisitaikytų ir būtų mano krepšinio paveiksle, žaistų pagal mano filosofiją. Padarėme gerų dalykų gynyboje, bet žinome, jog turime puolime dirbti daugiau. Aišku, išlaikydami gynybą. Tikiuosi, kad Janis greit grįš, svarbu turėti dar vieną kamuolio valdytoją, žaidimo kūrėją.

Laukia dviguba savaitė, mums reikės 12-os žaidėjų. Gera žinia, kad Nielsas (Giffey) grįžta (po COVID-19 vokietis jau buvo arenoje, bet dar nežaidė). Su jo ūgiu, kai varžovai tokie aukšti ir dideli – jis mus tikrai padės perimtre.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas