Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 30

Suspenduota CSKA žvaigždutė pasiautėjo tviteryje: „Žmonės slepiasi už kaukių“

Ketvirtąjį kartą šį sezoną į šoną nuo Maskvos CSKA komandos patraukta žvaigždutė Mike'as Jamesas dėl suspendavimo antradienio vakarą neišbėgs ant „Sibur“ arenos parketo Sankt Peterburge, tad rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas turėjo daug laiko atsakyti į labiausiai rūpimus sirgalių klausimus tviteryje.
Mike'as Jamesas
Mike'as Jamesas / Euroleague.net nuotr.

2020–2021 metų Maskvos CSKA sezonas – viena didžiulė nesibaigianti drama, kurios epicentre dažniausiai atsiduria aikštingasis ekipos lyderis Mike'as Jamesas.

Dėl vidinių konfliktų ir artimųjų laidotuvių šį sezoną legionierius su pertraukomis paliko CSKA stovyklą tris kartus, o pirmadienį jis sulaukė ir ketvirtojo patraukimo į užribį.

Pastarasis konfliktas kilo VTB lygos rungtynėse su Kazanės UNIKS, kuriose tris minutes pažaidęs M.Jamesas nulingavo į rūbinę ir daugiau nebegrįžo.

Priežastis – apsižodžiavimas su treneriu Dimitrios Itoudžiu minutės pertraukėlės metu. Būtent šis 50-metis strategas ragais vis suremia su pagrindine CSKA žvaigžde.

„Jūs žinote mane. Aš čia dirbu 7 metus. Aš žinau, kam atstovauju. Žinau, ką reiškia CSKA nuo pirmos iki paskutinės raidės. Žinau šio klubo istoriją ir labai gerbiu žaidimą, – po rungtynių su UNIKS kalbėjo D.Itoudis. – VTB lygoje turiu pasirinkti šešis užsieniečius, kurie bus aikštėje. Padariau viską, ką turėjau, kad turėčiau geriausią sudėtį. Nežinau, ar dabar reikia eiti į detales. Bent jau dabar. Bet jūs žinote, kas aš toks ir kam atstovauju. Kokie mano principai. Mano darbo etika. Mano požiūris į darbą.“

„Žmonės dėvi kaukes, kad paslėptų tikrąjį savo veidą, o kiti negalėtų jų teisti. Aš prieš visus visada būnu tikras, man nerūpi, ką kiti pagalvos ar pasakys. Tai verčia kai kuriuos žmones jaustis nepatogiai, nes jie patys su savimi nesijaučia patogiai“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė M.Jamesas, taip lyg įgeldamas jį suspendavusiam treneriui.

„Jie visada bando ką nors pažeminti, nors susimovė kažkas kitas. Gyvename nesveikame pasaulyje“, – po Isaiah Thomaso žinute apie policijos brutalumą JAV rašė M.Jamesas, vėliau pridūręs, kad ši žinutė tinka ir krepšiniui, bet apie tai jis papasakos kažkada po karjeros dokumentiniame filme.

Šį sezoną Eurolygoje 31-erių M.Jamesas per 31 minutę renka po 19,3 taško, atkovoja po 3,1 kamuolio, atlieka po 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 19,7 naudingumo balo.

Vienas iš sirgalių CSKA lyderio paklausė, kas turėtų tapti Eurolygos sezono MVP, o M.Jamesas pirmiausia įvardijo save, o tuomet – Šarūno Jasikevičiaus dabartinį auklėtinį Barselonoje Nikolą Mirotičių ir buvusį Kauno „Žalgirio“ žaidėją, dabar rungtyniaujantį Stambule – Vasilije Micičių.

„Mike'as Jamesas!!!!!! Bet aš tikriausiai šio apdovanojimo nesulauksiu. Jis gali nukeliauti Mirotičiui, Micičiui ar dar kam nors, nes man jo tikriausiai neduos“, – rašė krepšininkas.

CSKA žvaigždė pridėjo, jog kiekvienose rungtynėse jis galėtų pelnyti po 30 taškų, jei labai to norėtų. Jis sakė, jog geriau baigtų karjerą, nei kad žaistų Kinijoje, o galiausiai – M.Jamesas labai laukia karjeros pabaigos, kai nebereikės bendrauti su sirgaliais ir galės ramiai gyventi su žmona ir šuneliu Zeusu.

Kaip bebūtų, M.Jamesas ant parketo dar turi sugrįžti. CSKA su 20 pergalių ir 10 pralaimėjimų yra antra Eurolygoje, o iki reguliaraus sezono pabaigos šiam Rusijos klubui liko vos ketverios rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas