Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10

Svarbią keistą situaciją nutylėjęs E.Ulanovas nustebino net Š.Jasikevičių

„Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas pakilęs nuo atsarginių suolo galo plojo tol, kol Edgaras Ulanovas atsisėdo į savo vietą. Žalgirietis nusipelnė dar daugiau ovacijų. Italus nuo kelio nubloškusią bangą sukėlęs žalgirietis tai nuo ūselio, tai nuo trijų taškų zonos baudė Milano komandą, kol šią ėmė nušvilpti net savi sirgaliai.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Yes!“ – gniauždamas kumštį šūktelėjo Šarūnas Jasikevičius, kai Edgaras Ulanovas su pirmojo kėlinio sirena paleido tritaškį į Milano krepšį 25:20. Treneris nedelsiant apdovanojo penkiais po metimo atsisukusį puolėją. Kepštelėjo taip smarkiai, kad turėjo skaudėti.

Bet labiausiai skaudėjo italams.

E.Ulanovas nuo 16:20 padėjo „Žalgiriui“ persverti svarstykles net į 39:24. Visa tai – vos per 7 minučių atkarpą.

Puolėjas prie tobulo spurto prisidėjo 10 taškų ir 16 naudingumo balų.

Svarbiausia buvo gynyba. Mėgavomės žaisdami gynyboje, kas dabar mums labai svarbu.

Žalgirietį bandė stabdyti ir Mantas Kalnietis, bet pūsdamas orą įžaidėjas galėjo tik pražanga nutraukti E.Ulanovo sėlinimą krepšio link nugara.

Šaras žinojo, kad pakėlęs puolėją nuo suolo, kitoje aikštės pusėje „Žalgiris“ šioje pozicijoje nesulauks pasipriešinimo, kadangi antrajame „Olimpia“ penkete buvo daug mažesnių priešininkų.

Tą vakarą Edgaro negalėjo sustabdyti niekas. Ir kas galėjo pagalvoti, kad ketvirtadienį jis vargiai galėjo treniruotis dėl atsinaujinusių klubo skausmų.

„Dėl Ulanovo labai keista situacija. Ryte jis nelabai galėjo treniruotis dėl savo klubo, bet atėjo, atsidavė šimtu procentų ir sužaidė fantastines rungtynes“, – po „Olimpia“ sutriuškinimo atskleidė Šarūnas Jasikevičius.

Pats Edgaras Ulanovas apie tai po rungtynių nė neprasitarė.

„Svarbiausia buvo gynyba. Mėgavomės žaisdami gynyboje, kas dabar mums labai svarbu.

Pradžia buvo tikrai ne kokia. Atrodė, kad bus taškų lenktynės. Jei reikėtų lenktyniauti, tikriausiai, jie nueitų toliau. Bet susitvarkėme gynyboje.

Reikėjo daug susikalbėjimo, nes jie darė daug apgaulingų užtvarų, kur, atrodo, statys, bet nestato. Reikėjo daug komunikuoti ir tą padarėme.

Labai gerai atidirbome gynyboje ir mėgavomės žaisdami savo aikštės pusėje“, – geriausiai „Žalgirio“ gynyboje šį sezoną sužaistą mačą džiaugsmu palydėjo E.Ulanovas.

„Scanpix“ nuotr./Eurolyga: „Olimpia“ – „Žalgiris“
„Scanpix“ nuotr./Eurolyga: „Olimpia“ – „Žalgiris“

Jis greitai negalėjo prisiminti, kada taip lengvai „Žalgiris“ buvo šventęs pergalę Eurolygoje.

„Turbūt tik namie taip lengvai buvome laimėję prieš „Nižnij Novgorod“. Daugiau tikrai neatsimenu“, – neslėpė žalgirietis.

Su bendražygiais rungtynių pabaigą jis stebėjo nuo atsarginių suolo. Pagal minučių skaičių žaidėjus į aikštę metęs Š.Jasikevičius galėjo ramiai tausoti pagrindinius krepšininkus ir ruoštis dar vienam sunkiam dviejų Eurolygos rungtynių per savaitę maratonui.

Kita savaitė laukia neįtikėtino sunkumo.

Milane taškus „Žalgirio“ gretose pelnė visi 12 nuo jo pakilę žaidėjų. Bent šeši krepšininkai pelnė dviženklį taškų skaičių.

„Smagu, kad visi gavo pažaisti. Išėjo jaunimas, padarė neblogų epizodų. Smagu. Postūmis geras, – trumpai pasidžiaugė, bet netrukus surimtėjo E.Ulanovas. – Kita savaitė laukia neįtikėtino sunkumo, kai reikės žaisti kas antrą dieną.

Nepamirškime, kad laukia antras ratas ir Milanas norės atsirevanšuoti. Kaip buvo pernai, kai nugalėję komandą, namuose turėdavome su ja problemų.

Laukia ilgas sezonas. Viskas priešaky.“

VIDEO: Šaro pagirtas E.Ulanovas: jautėme malonumą gynyboje
VIDEO: Šaras sužavėtas: tokių rungtynių Eurolygoje nebūna daug

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito