Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 01

Sveiką kailį išnešę Eurolygos čempionai – apie I.Brazdeikio tritaškius ir pergalės svarbą

Nemuno saloje neatlaikęs Eurolygos čempionų tritaškių krušos, Kauno „Žalgiris“ puikiai prieš Stambulo „Anadolu Efes“ laikėsi jų pačių teritorijoje, nors kaip buvo skalambyta Turkijoje, „Sinan Erdem Dome“ arena trečiadienio vakarą sausakimšai užpildyta nebuvo.

Koja kojon su tituluotu varžovu pirmajame ketvirtyje žengę žalgiriečiai į duobelę krito antrajame kėlinyje, nesulaikę Willo Clyburno. Rungtynėse „Žalgirį“ laikė Ignas Brazdeikis, kuris realizavo pirmuosius tris savo tritaškius bei fiksavo geriausią trumpos asmeninės karjeros Eurolygoje mačą.

Trečiojo kėlinio pabaigoje – unikalus vaizdelis „Žalgirio“ statistikos protokole. Vos keturi Kazio Maksvyčio auklėtiniai buvo pelnę taškus. Tai – Ignas Brazdeikis, Edgaras Ulanovas, Kevarriusas Hayesas ir Lukas Lekavičius.

Tuomet į rungtynes įsijungė kiti Kauno komandos krepšininkai – Achille Polonara, Tomas Dimša ir Rolandas Šmitas, o „Žalgiris“ varžovams į nugarą kvėpavo iki pat dvikovos pabaigos.

Luko Lekavičiaus tolimas metimas bei T.Dimšos dvitaškis, likus 2 minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos, „Anadolu Efes“ persvarą prikirpo iki 68:72. Dar po kelių akimirkų – taiklūs Arno Butkevičiaus baudų metimai.

Vis dėlto Shane'o Larkino taškai ir Willo Clyburno dėjimas po žalgiriečių klaidos padėjo tašką rungtynėse, kuriose „Žalgiris“ išvykoje rimtai užkuteno Eurolygos čempionus.

„Visų rungtynių metu demonstravome gerą gynybą, bet du dalykai mums kėlė problemų. Pirmiausia – Igno Brazdeikio tritaškiai, kurių jis pataikė 4 iš 5, nors nėra geras snaiperis. Tai turbūt yra jo karjeros rekordas. Kitas dalykas – „Žalgirio“ atkovoti kamuoliai puolime (14 – aut. past.). Mes jiems davėme per daug antrųjų šansų, – kalbėjo Stambulo komandos vairininkas Erginas Atamanas. – Puolime gerai dalinomės kamuoliu, bet vėl turėjome tą pačią problemą, kai per paskutines 5 minutes vėl vos nepralaimėjome rungtynių. Svarbi pergalė, nes mūsų tikslas yra kilti turnyrinėje lentelėje į viršų. Dabar dar esame už atkrintamųjų borto, bet matysime, kas bus ateityje. Iškovojome dvi pergales prieš stiprų ir svarbų varžovą. Tai gali tapti svarbiu faktoriumi dėl vietos pirmajame aštuonete.“

„Komanda kovėsi iki pabaigos, bet žaidimo kokybės, kokią rodėme šiandien, neužtenka iškovoti pergalę prieš Eurolygos čempionus. Tai puiki komanda. Jei norime laimėti, reikia daugiau kokybės“, – sakė K.Maksvytis.

Rungtynių MVP tapo „Anadolu Efes“ puolėjas Willas Clyburnas, kuris pelnė 19 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 27 naudingumo balus.

„Kiekviena komanda rungtynių metu turės geresnių atkarpų ar duobių. Galvoju, kad šiandien gerai tai suvaldėme. Turime žaisti geriau ketvirtuose kėliniuose nei tai darėme ligi šiol, – po mačo sakė W.Clyburnas. – Kiekviena pergalė Eurolygoje yra svarbi. Akivaizdu, kad liko dar daug rungtynių, tad į ateitį turime žvelgti iš rungtynių į rungtynes. Turime iškart pamiršti šią pergalę ir ruoštis penktadienio dvikovai su „Olympiakos“ komanda.“

„Anadolu Efes“ klubo nuotr./Shane'as Larkinas
„Anadolu Efes“ klubo nuotr./Shane'as Larkinas

Antras pagal rezultatyvumą – neseniai į rikiuotę grįžęs, bet svarbų dvitaškį mačo pabaigoje pelnęs Shane'as Larkinas. Gynėjas dvikovą baigė savo sąskaitoje turėdamas 10 taškų, 4 rezultatyvius perdavimus, 3 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, 17 efektyvumo balų rodiklį.

„Tai buvo sunkios rungtynės. „Žalgiris“ yra gerai treniruojama ir disciplinuota komanda. Žinojome, kad mūsų laukia svarbus mačas, tad žaidėme intensyviai gynyboje. Ketvirtajame kėlinyje – šio sezono klasikėlė, kai vėl iššvaistėme nemažą pranašumą. Šiandien situacija buvo panaši, bet išlikome komanda ir iškovojome pergalę, – dėstė Sh.Larkinas. – Asmeniškai jaučiuosi gerai. Praleidau penkis mėnesius be krepšinio dėl kelių skirtingų traumų. Nėra lengva grįžti į ritmą, bet komanda pasitiki manimi, o treneris dažnai man duoda kamuolį. Turiu išlikti agresyvus ir gerinti savąjį žaidimą diena iš dienos. Tikiuosi, kad geriausią savo formą pasieksiu, kai ateis atkrintamųjų metas.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ smegduobė, „El Clasico“ ir krepšinio J.Mourinho

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas