Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 22

Švilpimų nustebintas R.Jokubaitis – apie rinktinę, „Barca“ bėdas ir tikėjimą K.Maksvyčiu

Rokas Jokubaitis vasarą greičiausiai ves Lietuvos krepšinio rinktinę į olimpinę svajonę ir sulauks maksimalaus tautiečių palaikymo, bet penktadienio vakarą sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje jam teko išgyventi itin priešišką atmosferą.

Dar viena dramatiška rungtynių pabaiga skelbė penktą iš eilės Kauno „Žalgirio“ (5-11) nesėkmę Eurolygoje. „Barcelona“ (11-5) nugalėjo 85:80.

„Kokia mūsų forma, tokios ir rungtynės – sunkios. „Žalgirio“ arenoje mums visada sunku. Dabar pavyko laimėti. Būsime geresnių nuotaikų prieš šventes. Taisytinų dalykų daug, bet antroje pusėje, ypač pabaigoje, mūsų gynyba leido mums laimėti, – kalbėjo R.Jokubaitis.

– Pradžioje susikūrėme tikrai geras progas. Ruošėmės „Žalgirio“ gynybai. Tokiai, kokia jie ir gynėsi. Metimai sukrito, bet patys gynyboje pirmoje pusėje praleidome 51 tašką. Puolimu rungtynių niekada nelaimėsi.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

23-ejų Lietuvos rinktinės įžaidėjas aikštėje pirmą sykį pasirodė pirmojo kėlinio pabaigoje – likus žaisti minutei – ir sulaukė kurtinančių švilpimų. „Žalgirio“ sirgaliams sentimentų neliko, nors R.Jokubaitis skrydžiui į Barseloną atsispyrė būtent nuo karjeros etapo Kaune.

„Kažkaip niekada nebūdavo tų švilpimų, – stebėjosi buvęs žalgirietis. – Gal praleisdavau... Bet toks yra mūsų darbas. Aš „Žalgiriui“ jaučiu sentimentus labai didelius. Tikrai čia praleidau labai gerus metus. Man sugrįžti smagu. Vieniems patinka, kitiems – ne. Visada po rungtynių paploju „Green White Boys“. Jie mane anksčiau palaikydavo, dabar esame skirtingose barikadų pusėse. Nelabai įdomu, kas ten švilpė. Smagiausia, kad yra ir tokių, kurie palaiko.“

Audringai tribūnos reagavo ir į netaiklų R.Jokubaičio dvitaškį bei netrukus užfiksuotą pražangą prieš tritaškį pataikiusį Keenaną Evansą.

Patiko tautiečiams ir netaiklus „Barca“ įžaidėjo baudos metimas.

Iš viso R.Jokubaitis surinko 6 taškus (2/4 dvit., 0/1 trit., 2/3 baud.), 4 rezultatyvius perdavimus per 15 min. ir sužaidė prasčiausią Eurolygos mačą „Žalgirio“ arenoje nuo išvykimo į Barseloną 2021-aisiais.

Ankstesni R.Jokubaičio sugrįžimai į „Žalgirio“ areną

  • 2023-05-03, 23 min., 11 tšk., 4 rez. perd., 4 atk. kam. – 66:77
  • 2022-10-20, 22 min., 10 tšk., 6 rez. perd., 3 atk. kam. – 73:72
  • 2022-03-11, 23 min., 11 tšk., 1 rez. perd., 2 atk. kam. – 91:84

Šią vasarą „Barcelona“ vairą iš Šarūno Jasikevičiaus perėmus Rogeriui Grimau R.Jokubaitis kol kas renka po 5 taškus Eurolygoje ir žaidžia nerezultatyviausiai nuo 2019–2020-ųjų, kai būdamas dar tik 18-metis apšilinėjo kojas stipriausiame Europos krepšinio klubų turnyre.

„Nežinau, kodėl taip yra... Daug dalykų susideda. Ir psichologinis, ir fizinis išsekimas. Rungtynės kas antrą dieną. Du kartus buvo ta pati trauma. Užtrunka po jos sugrįžti, išsimuši. Faktas, kad reikia su savimi padirbti psichologiškai, atrasti save. Komandos draugai palaiko, treneris pasitikėjimo duoda. Ačiū už tai. Tikiuosi, su laiku bus tik geriau ir, manau, šiose rungtynėse mano išėjimai (į aikštę) nebuvo blogi. Viliuosi, kad atsispirsiu geresniam žaidimui“, – kalbėjo R.Jokubaitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

„Po pasaulio čempionato Rokas grįžo šiek tiek traumuotas. Dabar jis jau sveikas ir tikrai bus svarbus žaidėjas mums“, – pridūrė R.Grimau.

Pro šalį praeidamas sirgalius Rokui šūktelėjo „grįžk į „Žalgirį“, prašau“, bet „Barcelona“ įžaidėjas, kurio sutartis galios ir kitame sezone, atsakė šypsena: „Gal dar ne“.

Paklaustas apie rinktinę, kurios šią vasarą laukia kova dėl Paryžiaus olimpiados, R.Jokubaitis užtikrino, jog padės nacionalinei komandai.

„Tikrai bus. Galite parašyti 100 proc., kad bus. Šiuo metu tam nėra jokių trikdžių. Tikiuosi, jokių traumų nebus. Būsiu gyvas, sveikas vasarą ir padėsiu rinktinei, kiek galėsiu. Kiekvieno profesionalaus sportininko vienas iš svarbiausių dalykų yra patekimas į olimpines žaidynes. Tai būtų kažkas vau“, – vylėsi pagrindinis rinktinės įžaidėjas, pakomentavęs ir ilgamečio savo mokytojo Šarūno Jasikevičiaus perimtą Stambulo „Fenerbahče“ vairą.

„Šiaip, truputį nustebino, kad taip staigiai po D.Itoudžio atleidimo jie rado pakeitimą. Tikrai smagu dėl Šaro, dėl Tomo Masiulio. Su jais praleidau penkerius metus. Laukiu pasimatymo Stambule ir linkiu kuo geresnių rezultatų“, – tęsė R.Jokubaitis, prisipažinęs, kad teko keisti artėjančių švenčių planus.

„Planavau su šeimyna Lietuvoje, bet neišėjo... Taip susiklostė aplinkybės, kad jau poryt turėsime treniruotę, o 26 dieną jau skrisime į Malagą. Laiko švęsti Kūčias ir Kalėdas nėra...“, – atsiduso lietuvis.

Jis aktyviai sekė ir karštus įvykius, kurie praėjusią savaitę vyko Kauno „Žalgiryje“, klubo vadovams oficialiai išreiškiant pasitikėjimą treneriu Kaziu Maksvyčiu.

„Kas yra pagrindiniai dalykai Lietuvoje? Krepšinis ir „Žalgiris“. Faktas, kad žinios pasieks visur. Nori nenori. Faktas, buvau ir aš į tai įsijautęs. Nežinau, kiek yra tiesos, kiek ne, bet džiaugiuosi, kad Kazys liko. Linkiu „Žalgiriui“ kuo geresnių rezultatų. Nėra į naudą trenerių keitimai, kažkokios negandos ir t.t. Faktas, kad ir mums, ir „Žalgiriui“ dabar – labai sunkus laikotarpis. Mums dabar galbūt šiek tiek palengvėjo po šitos pergalės. Bet aš tikrai tikiu „Žalgiriu“. Praėjusiame sezone jie parodė, ką gali. Tikiu treneriu Kaziu“, – pokalbį užbaigė R.Jokubaitis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas