Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 13

Švilpukai, galėję pakeisti rungtynių baigtį Milane: Eurolyga pripažino teisėjų klaidas

Eurolyga išleido oficialų pranešimą dėl dviejų arbitro klaidų penktadienio dvikovoje tarp Milano „Olimpia“ ir Kauno „Žalgirio“ klubų.
M.Rollas mina vidurio liniją.
M.Rollas mina vidurio liniją.

Daug aistrų ir abejonių sukėlė situacija, kuomet likus 14 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos šeimininkų krepšininkas Michaelas Rollas priėmė kamuolį šalia šoninės ir vidurio linijos, o pastarąjį užspaudė du žalgiriečiai – Nigelas Hayesas ir Marius Grigonis.

Iš vaizdo pakartojimo galima matyti, kad Tuniso rinktinės krepšininkas ne tik sužingsniavo, bet ir užmynė vidurio liniją. Šias arbitrų klaidas pripažino ir Eurolyga, išleisdama oficialų pranešimą:

„Likus 14 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos Michaelas Rollas priėmė kamuolį – abi krepšininko kojos buvo padėtos ant parketo. Tačiau dar prieš sumušant kamuolį į žemę, jis patrypčiojo abiejomis kojomis. Teisėjo švilpukas tylėjo, tačiau tai buvo klaidingas sprendimas. Arbitras turėjo užfiksuoti žingsnius, o kamuolys turėjo atitekti „Žalgirio“ ekipai.

Tuomet M.Rollas sumušė kamuolį į žemę ir jį sugavo, tačiau bandydamas atlikti perdavimą atkėlė atraminę kairiąją koją. Teisėjo švilpukas tylėjo, tačiau tai buvo klaidingas sprendimas. Arbitras turėjo užfiksuoti žingsnius, o kamuolys turėjo atitekti „Žalgirio“ ekipai.

Netrukus M.Rollas kairiąja koja užmynė vidurio liniją. Teisėjo švilpukas tylėjo, tačiau tai buvo klaidingas sprendimas. Arbitras turėjo užfiksuoti vidurio linijos pažeidimą, o kamuolys turėjo atitekti „Žalgirio“ ekipai“, – teigiama pranešime.

VIDEO: „Karštom pėdom“: katastrofiška pradžia, teisėjų klaida ir „Žalgiris“ apkasuose

Priminsime, kad „Žalgiris“ tuo metu atsilikinėjo rezultatu 81:83. Turėdami kamuolį savo rankose paskutinėje atakoje kauniečiai būtų turėję galimybę išplėšti pratęsimą arba net pergalę.

„Negalima nieko sakyti ant teisėjų, tai gal pasitaupysiu“, – po rungtynių šypsojosi šalia M.Rollo buvęs M.Grigonis.

Teisėjų darbą komentuojantys žaidėjai ir treneriai baudžiami finansinėmis nuobaudomis. Pasirodo, baudos gresia net už gerą komentarą apie arbitrus.

Bet 15min paklaustas, kaip jam pasirodė ta situacija, M.Grigonis prasitarė: „Man atrodo, kad ten galėjo būti žingsniai. Atrodo, kad kai priėmė kamuolį ir perdavė jį, tai jau buvo kitoje vietoje. Bet ne mano darbas teisėjauti. Manau, teisėjai tikrai normaliai teisėjavo. Ne dėl to pralaimėjome.“

„Nemačiau. Jūs tikrai padarysite savo išvadas. Man jau eina žinutės“, – detalesnio komentaro vengė Šarūnas Jasikevičius.

Galiausiai „Žalgiris“ pralaimėjo 81:85 ir Eurolygoje patyrė antrą pralaimėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito