Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 10

T.Sedekerskis – apie karjeros sezoną, tėčio pastabą, užsikūrusią Vitoriją ir šoką dėl P.Henry

Tadas Sedekerskis dar niekada nėra laimėjęs Kaune prieš „Žalgirį“, bet ši nidiškiui nemaloni tradicija gali nutrūkti jau penktadienį. Prisikėlusi Vitorijos „Baskonia“ yra lyginama su Arvydo Macijausko laikų komanda – absoliutus puolimas, greitas žaidimas ir tritaškių gausa privertė konkurentus rimčiau vertinti Joano Penarroyos vyrus. 15min portale – išsamus ir atviras pokalbis su T.Sedekerskiu.

Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Baskonia“ | 20:00 | Kaunas

Penktadienio rungtynės Nemuno saloje bus ypatingos Vitorijos „Baskonia“ klubui. Tai bus jau 700-asis istorijoje šios Ispanijos komandos mūšis tarptautiniame fronte bei 575-asis Eurolygos turnyre, kuriame daugiau rungtynių yra sužaidusi tik „Barcelona“ (594) ir Pirėjo „Olympiakos“ (580).

Šiaurės Ispanijoje įsikūrusios „Baskonia“ vairą vasarą perėmė Eurolygos debiutantas Joanas Penarroya, perstatęs komandą, kuri šį sezoną primena legendinę Vitorijos ekipą, kai „Fernando Buesa“ arenoje skambėdavo lietuvio Arvydo Macijausko pavardė.

Bene didžiausia Eurolygos staigmena tapusi „Baskonia“ pirmąją sezono dalį užbaigė pirmoje vietoje, o dabar vis dar tęsia kovą dėl vietos turnyro atkrintamosiose. Ispanijos pirmenybėse – trečioji pozicija, į priekį per vieną pergalę užleidžiant tik „Barcelona“ ir Madrido „Real“ krepšininkus.

Vis ryškiau šviečiančią krepšinio saulę Vitorijoje pastebi ir dešimtmetį „Baskonia“ klubui priklausantis bei komandos veteranu jau tapęs 25-erių nidiškis Tadas Sedekerskis.

„Tikrai jaučiasi pakilusios sirgalių liaupsės ir susidomėjimas. Galiu tik spėlioti, kodėl taip yra, nes mes dar nieko neįrodėme ir dar nieko nelaimėjome. Galbūt todėl, kad turime tokių žaidėjų, kaip Markusas Howardas, kuris gali daugybę rungtynių mesti po 30 taškų žaisdamas gal po 20 minučių. Toks šou, manau, žmones į areną pritraukiau dar labiau, – 15min sakė T.Sedekerskis. – Žinoma, buvo smagi ir pirmoji Eurolygos reguliariojo sezono pusė, kai pirmąjį ratą užbaigėme pirmoje lentelės vietoje. Kas nėra normalu Vitorijoje, jau turėjome porą „soldoutų“ (išpirktų bilietų – aut. past.). Pas mus nėra taip, kaip Kaune, kur jūs į kiekvieną mačą nuostabiai išperkate bilietus. Susidomėjimas krepšiniu Vitorijoje tikrai yra pakilęs. Tai juntama išėjus ir į gatvę. Sirgaliai svajoja ir kalba apie Eurolygos „Top 8“ ir Karaliaus taurę, užsimina ir apie finalo ketvertą Kaune. Galvoju, kad turėtume išlaikyti rimtumą ir rodyti darbą aikštelėje, o ne pradėti apie kažką svajoti įpusėjus sezonui.“

Vitorijos „Baskonia“ twitter nuotr./Tadas Sedekerskis
Vitorijos „Baskonia“ twitter nuotr./Tadas Sedekerskis

Prie komandos sėkmės stipriai prisideda abu „Baskonia“ lietuviai – Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis, kartu žaidžiantys jau trečią sezoną iš eilės.

„Tadas yra dėjęs tris žingsnius į priekį ir demonstruoja gerą žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime. Tai turbūt geriausias jo sezonas Eurolygoje“, – mačo išvakarėse lietuviui liaupsių negailėjo „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

T.Sedekerskis fiksuoja karjeros rodiklius tiek Ispanijos čempionate, tiek Eurolygoje, o tai koreliuoja ir su Vitorijos „Baskonia“ pergalėmis bei konkurentų įvertinimu.

Pagrindiniame Senojo žemyno turnyre per beveik 20 minučių renka po 6,4 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 10,8 naudingumo balo.

Eurolygoje T.Sedekerskis yra penktas pagal efektyvumą „Baskonia“ žaidėjas, ACB lygoje – ketvirtas.

Krepšininkui šlovingų epitetų negaili ir žurnalistai. „Tadas Sedekerskis – žaidėjas, kurio norėtų bet kuris Eurolygos treneris“ – skelbia „BasketNews“ portalo analitiko Augusto Šuliausko parašyto straipsnio antraštė.

„Aš mačiau antraštę. Daug draugų ja su manimi pasidalino, bet aš nesu didelis mėgėjas klausyti ar skaityti kažką apie save. Malonu, kad žmonės, žurnalistai mane vertina, bet tiesą sakant, šio teksto net nebuvau atsidaręs. Tiesiog bandau koncentruotis į savo darbą, o žaidimą tegul vertina krepšinio specialistai ir sirgaliai. O antraštė – drąsi. Turbūt būtų galima labai stipriai padiskutuoti dėl tokio teiginio“, – 15min sakė T.Sedekerskis, puolimo talentu perpildytoje Vitorijos komandoje užimantis gynybinio ir viską klijuojančio žaidėjo vaidmenį.

Praėjusią vasarą krepšininkas priėmė sprendimą tarpsezonį skirti individualiam tobulėjimui ir pasiruošimui klubiniam sezonui, atsisakęs atvykti į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą.

„Viskas susideda iš mažų detalių, – apie gero asmeninio sezono priežastis 15min kalbėjo T.Sedekerskis. – Pirmiausia, tai pasikeitė „Baskonia“ treneris, atvyko Joanas Penarroya. Antra, tai priimtas sprendimas vasarą nevažiuoti į rinktinę sudarė galimybę atvažiuoti anksčiau į klubą, o ne likus savaitei iki sezono pradžios. Mes dirbome visą mėnesį, o sąlygos pasirodyti buvo geros, nes daug žaidėjų tuo metu žaidė rinktinėse. Aš galėjau treneriui parodyti viską. Manau, kad tai pavyko padaryti visai neblogai ir nuo sezono starto vidutiniškai žaidžiu po 20 minučių. Šis treneris mane matė labiau trečioje pozicijoje, bet sezonas ilgas, pasitaikė traumelių, tad tenka pažaisti ir ketvirtu numeriu. Bet įprastai laiku trečioje pozicijoje mes dalinamės su Roku Giedraičiu. Galvoju, kad viskas neblogai pavyksta. Pavyko treneriui įrodyti, kad galiu sėkmingai rungtyniauti abiejose pozicijose.

Viskas susidėjo. Kai žaidi, turi stabilų minučių skaičių, treneris pasitiki, tai ir žaidimas bei statistika yra geresni. Aš čia esu ne pirmus metus. Komandoje esu praleidęs daugiausiai laiko, žinau, ko komanda reikalauja. Tai – charakterio, kurį bandau parodyti ir kitiems. Tai mėgsta ir sirgaliai. Žmonės čia myli tuos, kurie kovoja ir atiduoda visas jėgas.“

Jau šį penktadienį T.Sedekerskis sieks pirmosios karjeroje pergalės Kaune prieš „Žalgirį“, o 15min portalas pateikia išsamų interviu su krepšininku – apie sėkmingo sezono priežastis, prisikėlusią „Baskonia“ ir atgijusią Vitoriją, konkurentų ir žurnalistų liaupses, keistus statistinius rodiklius, Joano Penarroyos ir Kazio Maksvyčio šansus tapti Eurolygos metų treneriu, Pierria Henry skandalą, patobulėjusį Roką Giedraitį ir Kauno „Žalgirį“.

Euroleague.net/Tadas Sedekerskis
Euroleague.net/Tadas Sedekerskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas