Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 17

Tarp labiausiai intriguojančių jaunimo Eurolygos turnyro žaidėjų – 17-metis žalgirietis

Artėjantį savaitgalį Stambule vyks Eurolygos jaunimo atrankos turnyras. Aštuonių komandų iš šešių skirtingų šalių sudarytame turnyre dalyvaus ir Kauno „Žalgirio“ dubleriai, o oficialaus Eurolygos tinklalapio žurnalistas Davidas Heinas pristatė po įdomiausią kiekvienos ekipos žaidėją.
Martynas Tamulevičius ir Ugnius Jaruševičius
Martynas Tamulevičius ir Ugnius Jaruševičius / „Scanpix“ nuotr.

Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių gretose nebus ryškiausio sistemos deimanto Pauliaus Murausko, kuris spėjo debiutuoti ir pirmoje komandoje, tad Eurolygos paminėjimo susilaukė 207 cm ūgio 17-metis alytiškis Ugnius Jaruševičius, kuriam tai bus jau antrasis tokio tipo turnyras karjeroje.

Pernai Kaune vykusiame turnyre tuomet 16-metis U.Jaruševičius fiksavo po 4,3 taško, 3,5 atkovoto ir 1 perimtą kamuolį.

Prieš dvejus metus aukštaūgis atstovavo U16 Lietuvos rinktinei, kurios marškinėlius vilkėdamas Europos pirmenybėse rinko po 3,9 taško ir 2,7 atkovoto kamuolio.

Šį sezoną U.Jaruševičius debiutavo Nacionalinėje krepšinio lygoje, kurioje vidutiniškai rungtyniauja po 14 minučių, pelno po 4,3 taško, 3,1 atkovoto kamuolio ir 4,1 naudingumo balo.

„Pakankamai savo ūgiui mobilus aukštaūgis, galintis žaisti tiek veidu, tiek nugara į krepšį. Jis turi metimą iš vidutinio nuotolio bei yra neblogas baudų metikas“, – rašo Eurolygos žurnalistas D.Heinas.

D.Heino dėmesio dar susilaukė Athanasios Bazinas (Patrų „Promitheas“), Nicola Giordano (Romos „Stellazzurra“), Gustavas Knudsenas (Saragosos „Casademont“), Jakubas Necas (Brno „Basket“), Batinas Tuna (Bursos „Tofaš“), Koralpas Turkas (Stambulo „Anadolu Efes“) ir Tristanas Vukčevičius (Madrido „Real“).

„Žalgirio“ jaunimas pirmąsias rungtynes žais penktadienį prieš Patrų „Promitheas“, o šeštadienį lauks akistatos su Bursos „Tofaš“ ir Madrido „Real“ jaunuoliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas