Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 29

Tarp pretendentų į Eurolygos Alphonso Fordo apdovanojimą – „Žalgirio“ lyderis

Jau rytoj 18 Eurolygos komandų stos į kovą naujajame sezone, o prieš jo pradžią turnyro organizatoriai 10 realiausių pretendentų į Alphonso Fordo apdovanojimą. Tarp jų atsidūrė ir būsimasis Kauno „Žalgirio“ lyderis Emmanuelis Mudiay.

Už aukščiausią rezultatyvumo vidurkį skiriamas prizas skiriamas nuo 2004-2005 m. sezono.

Iki šiol jo dar nė sykio nebuvo laimėjęs žalgirietis, bet Eurolygos manymu E.Mudiay gali nutraukti šią sausrą.

„Jis – vienintelis Eurolygos naujokas mūsų sąraše, bet Mudiay turi gerą galimybę, kuria turėtų stengtis pasinaudoti. Jis – labai fiziškas, atletiškas ir sprogstantis žaidėjas. Mudiay išnaudoja vienas prieš vieną situacijas savo puikiu kamuolio valdymu ir ypatingai greitu pirmu žingsniu. Tiesa, jis nestabilus metikas tiek iš tritaškio zonos, tiek nuo baudų linijos. Visgi Mudiay yra tinkamoje aplinkoje pagerinti šias savybes. Jei jam pavyks tai padaryti, nedaug komandų galėtų jį sustabdyti“, – rašoma oficialioje Eurolygos svetainėje.

Tarp kandidatų laimėti šio sezono A.Fordo prizą įvardijami ir trys anksčiau jį jau laimėję krepšininkai. Nando De Colo rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju buvo 2015-2016 m. sezone, Mike'as Jamesas – 2018-2019 m. kampanijoje, o Aleksejus Švedas rezultatyviausiai Eurolygoje žaidė net dukart – 2017-2018 m. sezone ir pernai.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Aleksejus Švedas

Be jų, tarp kandidatų laimėti šį apdovanojimą įvardinti ir Wade'as Baldwinas, Mario Hezonja, Shane'as Larkinas, Jordanas Loydas, Nikola Mirotičius ir Nemanja Nedovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas