Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 21

Teisingi K.Maksvyčio ėjimai ir naujokų progresas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kovingumu spinduliavęs Kauno „Žalgiris“ iki paskutinių sekundžių tampė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Stambulo „Fenerbahče“ nervus, bet galiausiai dramatiškame mūšyje krito 78:80. Tai – ketvirtoji iš eilės ir devintoji per pastaruosius vienuolika mačų Lietuvos čempionų nesėkmė Eurolygoje. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
Laurynas Birutis ir Edgaras Ulanovas
Laurynas Birutis ir Edgaras Ulanovas / nuotr. zalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ parodė labai gerą kovą, o iki ilgosios pertraukos – ir labai gerą žaidimo kokybę.

Galbūt Stambulo „Fenerbahče“ kiek nuvertino svečius iš Lietuvos, nesitikėjo, jog bus šitaip atakuojama, tačiau per pirmuosius du kėlinius Kazio Maksvyčio vyrams viskas labai gerai pavyko – gerai žaidė ir Laurynas Birutis, ir Rolandas Šmitas.

Retai pamatysi, jog Šarūno Jasikevičiaus komanda grįžtų po ilgosios pertraukos ir kartotų klaidas.

„Žalgiris“ žaidė prieš komandą, kuri dar nebuvo pralaimėjusi namuose, tačiau atkaklus mūšis rungtynėse nusitęsė iki paskutinių sekundžių, o lemiamu metu kamuolį savo rankose turėjęs Keenanas Evansas galėjo išplėšti pratęsimą. Manau, kad tik tokį tikslą prieš rungtynes Kauno komanda ir galėjo išsikelti.

Paskutinis K.Evanso metimas buvo neblogas, gaila, bet šiuo šansu pasinaudoti nepavyko.

Jokių priekaištų „Žalgiriui“, bet gaila, jog šį sezoną jau ne pirmą kartą tenka kartoti tą patį. Panašias rungtynes matėme ir su Stambulo „Anadolu Efes“, Atėnų „Panathinaikos“, Vilerbano ASVEL ar Berlyno ALBA.

„Žalgiris“ šį sezoną tikrai galėjo nugriebti pora papildomų pergalių. Nepavyko, tačiau pirmąjį Eurolygos reguliaraus sezono ratą K.Maksvyčio komanda gali uždaryti pozityvia nata dvikovose namuose su „Barcelona“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

#2 Keenanas Evansas – 9

nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
nuotr. zalgiris.lt/Keenanas Evansas
19 tšk. (1/5 dvit., 4/6 trit., 5/5 baud.), 5 atk. kam., 5 rez. perd., 2 per. kam., 30 naud. bal., 33 min.

Pirmoje mačo pusėje Keenanas Evansas nebuvo ryškus. „Fenerbahče“ gerai prieš jį gynėsi, neleisdavusi įeiti į baudos aikštelę ir vertusi „Žalgirio“ vedlį rinkti taškus tritaškiais metimais.

Tokie tritaškiai kitam žaidėjui yra sunkūs, tačiau K.Evansas juos yra įpratęs pataikyti – po atšokimo atgal, po driblingo. Jis šiuos metimus realizuoja stabiliai.

Įspūdingas buvo tritaškis ir su Tylerio Dorsey pražanga.

Kai varžovai neleido atakuoti krepšio, „Žalgirio“ vedlys skirstė kamuolį ir parodė, kad gali gerai vadovauti komandai. Matėme ir „žemė-oras“ stiliaus asistą.

Manau, kad K.Evansas įrodinėja savo vertę. Antroje pusėje jis traukė komandą, manau, kad „Žalgiris“ kovoje iki paskutinių sekundžių didele dalimi buvo būtent dėl šio amerikiečio žaidimo.

Dar vienas nuostabus Keenano vakaras, už kurį jam rašau 9.

VIDEO: Keenanas Evansas: „Išmečiau metimą, kokį ir norėjau išmesti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas