Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 21

Thomaso Walkupo istorijoje „Žalgiryje“ – vienintelis likęs komplikuotas nežinomasis

Pasibaigęs išpirkos terminas uždarė Thomaso Walkupo ateities Europoje klausimą. „Žalgiris“ oficialiai informuoja, kad 193 cm ūgio gynėjas lieka komandoje dar vienam sezonui. Tačiau Kauno klubas net ir pradėjęs Eurolygos sezoną gali nebūti tikras dėl 27-erių legionieriaus likimo žaliai baltų ekipoje. Jo istorijoje „Žalgiryje“ liko vienas dėl komplikuotos NBA situacijos atsiradęs nežinomasis.
Thomasas Walkupas
Thomasas Walkupas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

15min žiniomis, Th.Walkupą domina galimybė žaisti NBA ir gynėjas turi susidomėjimo iš stipriausios krepšinio lygos komandų.

Bet tiek žaidėjo, tiek „Žalgirio“ situaciją komplikuoja tai, kad koronavirusas ir jo sukelta krizė iškraipė nusistovėjusias NBA taisykles. Dėl užsitęsusio 2019-2020 m. NBA sezono ir nukelto 2020-2021 m. sezono starto, NBA žaidėjų perėjimų lango atidarymas iš standartinės liepos 1-osios nusikėlė į spalio 18 d.

Teoriškai, dėl pasikeitusių 2019-2020 m. sezono kontrakto sąlygų ir nenumatytų pasikeitimų NBA sistemoje, Th.Walkupas dar galėtų išvykti į NBA po ketvirto Eurolygos turo.

VIDEO: „urBONUSas“ – kas yra Martinas Schilleris ir kaip dirba „Žalgirio“ naujokų žvalgas

Paskutinėmis Europoje galiojusio liepos 20-osios termino dienomis susidomėjimą Th.Walkupu rodė Maskvos srities „Chimki“. 15min šaltinių teigimu, amerikietis galėjo palikti „Žalgirį“ už nustatytą 175 tūkst. eurų išpirką.

Tačiau Kaunu, „Žalgiriu“ ir jam skirtu vaidmeniu komandoje labai patenkintas Th.Walkupas buvo linkęs likti Lietuvoje. Jo sutartis su „Žalgiriu“ baigs galioti 2021-ųjų vasarą.

Th.Walkupas 2019-2020 m. sezoną Eurolygoje per 26 minutes rinko vid. 9,6 taško, 3,6 atkovoto kamuolio, 5,5 rezultatyvaus perdavimo bei 12,7 naudingumo balo.

Už elitinę gynybą vertinamas gynėjas pastaraisiais metais smarkiai pagerino savo pataikymą iš toli. Praėjusį sezoną tritaškius Eurolygoje jis metė net 46,7 proc. taiklumu.

„Žalgiris“ įžaidėjų grandyje dar turi Luką Lekavičių bei Roką Jokubaitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas