Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 19

Tik faktai: išskirtinė teisėjų bausmė „Žalgiriui“

Po dar vieno ir dar vieno keisto teisėjų švilpuko Šarūnas Jasikevičius Maskvoje tik numojo ranka. Po finalinės rungtynių sirenos, kuri žymėjo sunkią CSKA pergalę prieš Kauno „Žalgirį“ 95:86, Lietuvos čempionų treneris pasveikinęs varžovų trenerį Dimitrį Itoudį pirmiausiai nukulniavo pas vieną iš teisėjų. Šaro priekaištai suprantami, nes teisėjai Eurolygoje jau seniai taip neskriaudė kažkurios komandos.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | CSKA – „Žalgiris“ 95:86 | Maskva

Teisėjai Maskvoje „Žalgiriui“ skyrė 32 pražangas, CSKA žaidėjams – 24. Maskviečiai prie baudų metimo linijos stojo net 43 kartus ir taip susirinko 39 proc. taškų – 37-is.

Palyginimui, „Žalgiris“ metė 26 baudų metimus ir iš jų realizavo 18.

Beje, trečiajame kėlinyje CSKA prie baudų metimo linijos stojo net 19 kartų.

Pastarąjį kartą daugiau baudų metimų nei Maskvoje Eurolygoje buvo mesta 2010-ųjų balandžio 1-ąją, kai Belgrado „Partizan“ žaidėjai dvikovoje su Tel Avivo „Maccabi“ prie baudų metimo linijos stojo net 46 kartus.

Dar anksčiau, 2009-ųjų sausio 15-ąją, Vitorijos „Baskonia“ metė 46 baudas į Badalonos „Joventut“ krepšį. Beje, jų varžovai tada metė vos 12 baudų.

Absoliutus rekordas Eurolygoje – net 57 baudų metimai, kuriuos 2005-ųjų balandžio 6-ąją į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį išmetė Atėnų „Panathinaikos“.

Beje, rekordų sąraše penktoje vietoje yra Vilniaus „Lietuvos rytas“ (2006-ųjų sausio 4-oji, 50 baudų), devintoje – „Žalgiris“ (2004-ųjų balandžio 8-oji, 49 baudos).

VIDEO: „Žalgiris“ gerokai išgąsdino Eurolygos čempionus

Paulius Jankūnas pasiekė asmeninį Eurolygos rezultatyvumo rekordą – pelnė 30 taškų. Surinkęs 37 naudingumo balus kapitonas sužaidė naudingiausią sezono mačą, o iki karjeros rekordo pritrūko vos dviejų naudingumo balų.

Dvejas rungtynes iš eilės rinkęs po 25 taškus ir 24 naudingumo balus, rezultatyviausiu žalgiriečių iki mačo Maskvoje buvęs Brockas Motumas prametė visus 6 metimus iš žaidimo, trečiojo kėlinio pabaigoje pasižymėjo vienu tiksliu baudos metimu ir surinko -6 naudingumo balus per 22 minutes.

Kanadietis Kevinas Pangosas sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias sezono rungtynes – pelnė 14 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 14 naudingumo balų.

Alvydo Januševičiaus nuotr./Paulius Valinskas
Alvydo Januševičiaus nuotr./Paulius Valinskas

Eurolygoje debiutavo 20-metis gynėjas Paulius Valinskas. Šaras debiutantą į aikštę metė kovai vykstant taškas į tašką ketvirtojo kėlinio pradžioje. P.Valinskas nesutriko ir pirmuoju bandymu pelnė du taškus.

Nutrūko Edgaro Ulanovo 33 iš eilės pataikytų baudų metimų serija. Pastarąjį kartą baudą puolėjas buvo pametęs taip pat Rusijoje – sausio 29-ąją dvikovoje su „Chimki“.

Nors atliko 7 rezultatyvius perdavimus, Leo Westermannas antrosiose išvykos rungtynėse iš eilės vėl surinko tik 2 naudingumo balus. Prancūzas per 25 minutes pelnė 4 taškus ir pataikė tik 1 metimą iš 8. Dviejų susitikimų pataikymas – vos 1/13.

Renaldas Seibutis septintosiose Eurolygos rungtynėse pataikė pirmąjį tritaškį šį sezoną. Iki tol pro šalį skriejo visi trys ankstesni jo bandymai.

CSKA lyderiais tapę Milošas Teodosičius (25 tšk.), Aaronas Jacksonas (19 tšk.) ir Jeffas Adryenas (13 tšk., 11/12 baud.) sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.

„Žalgiris“ Eurolygoje šį sezoną pralaimėjo visas 4 išvykos rungtynes.

CSKA namuose šventė 14-ąją pergalę Eurolygoje iš eilės, o „Žalgiriui“ per 17 dvikovų nuo 2000-ųjų nepralaimėjo nė karto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas