Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10

Tik faktai: rekordinis skirtumas, 17 metų neregėtas tritaškių taiklumas ir istorinis P.Jankūno žingsnelis

Vaikščiojant centrinės Milano dalies gatvėmis, daugelis pastatų turi arkas, vedančias į vidinį kiemą. O daugelyje jų – gražiausios skulptūros, gėlynai ir kitos grožybės. Į kurį vidinį kiemą tik pažvelgsi, rasi kažkokį gražų dalyką. Visai kaip žvelgiant į Kauno „Žalgirio“ pergalę Milane 94:62. 24sek pateikia įdomiausius pergalės prieš Milano „Olimpia“ faktus.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / „Scanpix“ nuotr.

„Žalgiris“ nugalėjo „Olimpia“ krepšininkus 32 taškų skirtumu. Tai didžiausia išvykoje „žalgiriečių“ kada nors pasiekta pergalė Eurolygoje šiame amžiuje. Absoliutus „žalgiriečių“ rekordas – 37 taškų Vitorijos „Baskonia“ sutriuškinimas.

Paulius Jankūnas pelnė 13 taškų ir pakilo visų laikų rezultatyviausių Eurolygos žaidėjų dešimtuke. Dabar „Žalgirio“ kapitono sąskaitoje – 2539 taškai. Aukštaūgis aplenkė traumuotą Madrido „Real“ žvaigždę Sergio Llullą. Artimiausias P.Jankūno taikinys – vis dar žaidžiantis „Real“ puolėjas Felipe Reyesas, kurio sąskaitoje 2657 taškai.

„Žalgiris“ Italijos klubui leido įmesti tik 62 taškus. Taip gerai „žalgiriečių“ gynyba šį sezoną dar neveikė. Beje, tai pirmas kartas per 6 rungtynes, kai „Žalgirio“ priešininkai nepasiekė 70 taškų ribos.

Dvejų pastarųjų „Žalgirio“ rungtynių su „Olimpia“ ir CSKA rezultatyvumo vidurkis – net 92,5 taško.

Artūras Milaknis surinko 11 taškų ir 11 naudingumo balų. Tai rezultatyviausios ir naudingiausios jo rungtynės šį sezoną. Snaiperis pataikė 3 tritaškius (iš 4) – vos vienu mažiau nei per visas 5 iki tol vykusias Eurolygos dvikovas.

VIDEO: Į skeptikų kalbas – pavyzdinė A.Milaknio reakcija

Centras Brandonas Daviesas pelnė 12 taškų, surinko 16 naudingumo balų ir sužaidė rezultatyviausią bei naudingiausią savo karjeros Eurolygoje mačą. Tai pirmasis 26-erių aukštaūgio sezonas stipriausiame Europos klubiniame turnyre.

Artūras Gudaitis žaidė 12 min. 40 sek. ir pirmą kartą šį sezoną aikštę paliko be taškų ir su neigiamu efektyvumo rodikliu (-2).

Axelis Toupane'as surinko 11 taškų ir 16 naudingumo balų – tai efektyviausios jo karjeros Eurolygoje rungtynės. 2013–2014 m. prancūzas Eurolygoje atstovavo Strasbūro IG.

Per šešerias rungtynes A.Toupane'as dar neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

VIDEO: Šaras sužavėtas: tokių rungtynių Eurolygoje nebūna daug

„Žalgiris“ dvitaškius metė 54,3 (19/35), tritaškius – net 65 procentų (13/20) taiklumu. Taip taikliai ir tiek daug tolimų metimų „žalgiriečiai“ šiemet dar nebuvo pataikę. Geriau tritaškius „Žalgiris“ Eurolygoje buvo pataikęs tik kartą, prieš 17 metų. 2000-ųjų gruodžio 21-ąją kauniečiai į Atėnų „Peristeri“ krepšį įmetė 72,2 proc. tritaškių (13/18).

19-metis Gytis Masiulis per 6 minutes pelnė 4 taškus ir surinko 5 naudingumo balus. Kol kas tai jo rezultatyviausios ir naudingiausios karjeros rungtynės Eurolygoje.

Dee Bostas sužaidė pirmąsias Eurolygos rungtynes šį sezoną „Žalgiryje“ ir per 14 minučių pasižymėjo 2 taškais, 2 atkovotais kamuoliais bei 2 rezultatyviais perdavimais.

Gynėjas Kevinas Pangosas pirmą kartą karjeroje per vieną vakarą pelnė bent 12 taškų, atkovojo bent 5 kamuolius ir atliko bent 5 rezultatyvius perdavimus.

Vasilije Micičius antrą susitikimą iš eilės atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Mažiausiai 7 rezultatyvius perdavimus serbas išskirstė jau 3 Eurolygos rungtynėse iš pastarųjų 4.

Visi 12 „Žalgirio“ žaidėjų pelnė bent po 2 taškus, šeši iš jų surinko dviženklį taškų skaičių, šeši – dviženklį ir naudingumo balų skaičių.

Antanas Kavaliauskas puolime atkovojo 3 kamuolius – daugiau nei per 5 ankstesnes Eurolygos rungtynes kartu sudėjus (2).

Edgaras Ulanovas surinko 18 naudingumo balų. Tai efektyviausios jo rungtynės šį Eurolygos sezoną.

„Olimpia“ gynėjas Awudu Abassas vos per 12 min. 30 sek. spėjo išmesti net 10 metimų (1/4 dvit., 1/6 trit.) – daugiau nei bet kuris „Žalgirio“ žaidėjas.

„Žalgiris“ Milane laimėjo visus keturis kėlinius ir kiekviename jų pelnė bent po 20 taškų.

VIDEO: Šaro pagirtas E.Ulanovas: jautėme malonumą gynyboje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito