Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TJ Parkeris atsivėrė apie skaudų atleidimą iš ASVEL, sugriovusį ryšį su broliu Tony

Įšalo žinomų Prancūzijos krepšinio brolių Parkerių santykiai. Atvirame interviu TJ Parkeris atskleidė, jog jautėsi išduotas brolio Tony Parkerio, vadovaujančio Vilerbano ASVEL klubui, kai šis už akių priėmė sprendimą jį atleisti ir vėliau apie tai melavo.
TJ Parkeris ir Tony Parkeris
TJ Parkeris ir Tony Parkeris / 15min ir Vida Press nuotr.

Nuo 2013-ųjų metų trenerio asistento pareigas Vilerbano ASVEL komandoje ėjęs, o 2020-aisiais tapęs vyriausiuoju ekipos strategu TJ Parkeris atleistas buvo praėjusių metų spalio 20-ąją dieną, kai Prancūzijos klubas Eurolygos starte patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės.

Miuncheno „Bayern“ klube Gordono Herberto talkininko poziciją šiuo metu užimantis 44-erių TJ Parkeris sporto dienraščio „L'Equipe“ žurnalistui Yannui Ohnonai papasakojo prieš metus nutikusį įvykį, kai atleidimo lapelio sulaukė iš savo brolio Tony Parkerio, ASVEL klubo prezidento.

„Buvau nusivylęs būdu, kaip tai įvyko. Žinau, koks yra trenerio darbas – kontrakto nepasirašai visam gyvenimui, visada sėdi ant karštos kėdės, apie ką mes su Tony komunikavome nuo projekto pradžios. Bet aš piktai sureagavau, nes apie atleidimą nebuvau informuotas, – „L'Equipe“ žurnalistui Y.Ohnonai dėstė TJ Parkeris. – Ruošiausi rungtynėms su „Fenerbahče“, kai iš žiniasklaidos sužinojau kad sprendimas yra priimtas. Tony tai paneigė. Jis sakė, kad tęsime darbus, bet kitos dienos 17 valandą viskas buvo baigta. Kaip tu gali tai padaryti su žmogumi, kuris vienuolika metų paaukojo viską dėl šio klubo?“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./TJ Parkeris
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./TJ Parkeris

„Akcininkų sprendimas, ar ne, bet Tony yra pagrindinis akcininkas. Galiausiai, tai yra jo sprendimas, nes jis yra klubo prezidentas. Taip jau yra. Aš tai suprantu ir priimu“, – tęsė TJ Parkeris.

Vida Press nuotr./Tony Parkeris su Axelle Francine
Vida Press nuotr./Tony Parkeris su Axelle Francine

Po šių skyrybų brolių santykiai atšalo. ASVEL generolo kėdėje TJ Parkerį pakeitė italas Gianmarco Pozzecco, bet ir šiam specialistui buvo padėkota už darbą vos po trijų mėnesių.

„Mes daugiau nebesusitinkame, bet taip jau yra, toks gyvenimas, – sakė TJ Parkeris. – Kaip bebūtų, dar labiau viską komplikuoja ir tvarkaraštis. Dabar gyvename savo gyvenimus. Jis – vis dar ASVEL prezidentas, turintis XXL gyvenimą, visur matomas. O aš esu užsiėmęs darbais Miunchene. Šiek tiek palaikome ryšį, bet daugiau rečiau nei kad tuo metu, kai dirbau Vilerbane.“

„Bayern“ klubas Eurolygos sezono starte sensacingai pranoko Madrido „Real“, bet tuomet sekė nesėkmės prieš Atėnų „Panathinaikos“ ir Belgrado „Partizan“ ekipas.

„Tai – naujas žingsnis. Buvo svarbu grįžti prie darbų. Nebuvo lengva kiekvieną dieną būti treneriu Vilerbane, nepaisant to, ką galvoji pats, nes tuo pačiu turi judėti į priekį su „Tony Parkerio brolio“ etikete, kaip aš pastoviai buvau vadinamas“, – sakė TJ Parkeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito