Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 22

Trauktis iš Eurolygos „Panathinaikos“ atbaidė įspūdinga bauda

Apie ketinimus palikti Eurolygą viešai skalambijęs Atėnų „Panathinaikos“ klubas pakeitė poziciją. Kaip praneša Graikijos sporto tinklalapis SDNA, šešiskart Eurolygos čempionus atbaidė įspūdinga bauda.

Pagal dešimties metų sutartį su Eurolygai ir IMG, „Panathinaikos“ vien už pasitraukimą iš Eurolygos būtų turėję sumokėti 10 milijonų eurų.

Maža to, „Panathinaikos“ klubas būtų turėjęs padengti kitus Eurolygos nuostolius. Anot SDNA, ta suma siekia dar apie 10 milijonų eurų.

Taigi, pasitraukimas iš Eurolygos PAO būtų kainavęs iki 20 milijonų eurų.

„Panathinaikos“ ekipai artimas Graikijos sporto tinklalapis SDNA vaizdžiai apibūdino šį klubą su Eurolyga siejantį įsipareigojimą.

„Žalieji nėra linkę mokėti tokių pinigų, kad išsipirktų... savo laisvę. PAO lieka Eurolygoje, tačiau jaučiasi įkalinti“, – rašo SDNA.

Dešimt likusių Eurolygos A licencijos savininkų, tarp kurių yra ir „Žalgiris“, oficialiu pareiškimu pasmerkė viešus „Panathinaikos“ pareiškimus ir Eurolygos prestižo menkinimą. Tačiau visi 10 klubų sutarė, kad „Panathinaikos“ turi likti Eurolygos šeimoje.

Graikijos superklubo svarbą Eurolygai pirmadienio susirinkime akcentavo ir Tel Avivo „Maccabi“ vadovas Shimonas Mizrahi.

Jis taip pat pabrėžė, kad PAO vertas daugiau nei 25 milijonų eurų, už kuriuos Atėnų klubą parduoda jo savininkas Dimitris Giannakopoulas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas