Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 21

Trauma, išbraukusi P.Jankūną iš keleivių į Maskvą sąrašo: kas nutiko kapitonui?

Paulius Jankūnas jau krovėsi sportinį krepšį kelionei į Maskvą, kai viską aukštyn kojomis apvertė paskutinė žalgiriečių treniruotė Kaune. Antradienio rytą Kauno oro uoste Šarūnas Jasikevičius netikėtai pranešė, jog „Žalgiris“ artimiausias dvi savaites versis be savo kapitono. „Žalgirio“ gydytojas Vytautas Kailius paaiškino, kokios sveikatos problemos pastaruoju metu kamuoja 34-erių žalgirietį.
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Trečiadienis | Eurolyga | CSKA – „Žalgiris“ | 19:45 | Maskva

Šaras nė nespėjo paaiškinti, kokią traumą tiksliai patyrė P.Jankūnas. „Žalgirio“ treneris paprastai vengia medicininių terminų ir diagnozių.

Tačiau „Žalgirio“ gydytojas V.Kailius 24sek atskleidė, kad ilgą laiką P.Jankūną kankinęs skausmas ir paskutinės minutės žinia treneriui yra dvi skirtingos traumos.

Gydytojas Maskvoje pasakojo, jog P.Jankūną iš pradžių kamavo pakinklinės sausgyslės uždegimas ir tai buvo lėtinis patempimas.

Tačiau prieš pat išvyką į Kauną P.Jankūnui brangiai kainavo staigus judesys treniruotėje, bandant įveikti Aarono White'o gynybą.

Iškart po treniruotės pirmadienio vakarą „Žalgiris“ pristatė P.Jankūną į Kauno klinikinę ligoninę, kur specialistai greitai nustatė naują problemą.

„Šešis milimetrus įplyšęs vidinis užtvaros raumuo“, – 24sek tikslią P.Jankūno diagnozę paaiškino V.Kailius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vytautas Kailius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vytautas Kailius

Abi traumos toje pačioje kojoje, bet V.Kailiaus teigimu, jos nėra tarpusavyje susijusios.

P.Jankūnui artimiausiu metu dar bus atlikti papildomi tyrimai, bet V.Kailius prognozuoja, kad kapitonas neturėtų praleisti daugiau rungtynių, nei planuojama.

„Įplyšimas nėra didelis – įprastai turėtų užtekti poros savaičių“, – sakė V.Kailius.

Bet ir dvi savaitės yra daug.

„Žalgiris“ trečiadienį bandys nutraukti Maskvos CSKA tvirtovės prakeiksmą, penktadienį namuose priims Maskvos srities „Chimki“, o kitą ketvirtadienį „Žalgirio“ arenoje sutiks Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko Milano „Olimpia“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ kelyje dar nenugalėta CSKA su M.Jordano krikštasūniu (2/4)

Trauma „pasaulio stebuklas“

Pauliaus Jankūno traumų istorija „Žalgiryje“ pastaraisiais metais buvo labai trumpa. Tik praėjusį sezoną nutrūko įspūdinga kapitono serija.

Žalgirietis buvo nepraleidęs net 100 Eurolygos rungtynių iš eilės, kai dėl kojos traumos sausį neišvyko į rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ ir pradėjo skaičiuoti naują seriją.

Simboliška, kad pirmąją traumą šį sezoną P.Jankūnas patyrė irgi su PAO. Ir ši buvo labai mįslinga.

„Čia jau aštuntas pasaulio stebuklas prasideda... Nežinau! Iš tikro, nežinau, kas yra. Bet nieko gero... – tiksliai net ir po kiek laiko savo traumos negalėjo paaiškinti pats P.Jankūnas. – Nežinau, kažkas užkeikė turbūt.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Paulius Jankūnas

Šarūnas Jasikevičius su šypsena veide irgi bėgo nuo žurnalistų klausimų apie kapitono diagnozę, kad tik neapsiriktų su medicininiais terminais.

Situacija buvo gan mistiška, nes P.Jankūnas akivaizdžiai kentė skausmą. Dėl jo krepšininkas nebaigė rungtynių Podgoricoje, kai po sėkmingo epizodo stabdant greitą „Budučnost“ išpuolį, nusileidęs ant parketo skausmo perkreiptu veidu pasiprašė keitimo.

Artūras Milaknis traukė rūbinės kaimyną per dantį.

„Na, Pauliaus greitose atakose turbūt jau nebepamatysime“, – juokėsi snaiperis Podgoricijoje, kai žurnalistai apie traumą kamantinėjo P.Jankūną.

„Pauliau, tai ar dar išbėgsit?“ – smaginosi tada Milas.

V.Kailius – turbūt ramiausias žmogus „Žalgiryje“, 24sek paaiškino, kas stabdė P.Jankūną.

VIDEO: „Eurolygos diena“: CSKA prieš „Žalgirį“ traukia naują V.Putino palaimintą ginklą (3/4)

„Tą traumą Paulius patyrė Atėnuose. Jis bėgo į greitą ataką ir jam suspazmavo dvigalvio šlaunies raumens sausgyslę.

O su tomis sausgyslėmis taip jau būna. Kai žaidėjas nebe jaunas, jo sausgyslės ir taip patampytos, tai kaip ir lėtinis dalykas. Paūmėja, nurimsta, paūmėja, nurimsta“, – pasakojo V.Kailius.

Pats P.Jankūnas nemėgsta nei veterano etiketės, nei pranašysčių, tai kiek gi jam galbūt liko iki tos profesionalo karjeros pabaigos.

Bet ne iš principo.

Pastaraisiais metais P.Jankūną vis pristabdančios traumelės galėjo pasufleruoti apie artėjantį karjeros saulėlydį. Tačiau „Žalgirio“ gydytojas purto galvą ir šypsosi.

„Jeigu atkreiptumėte dėmesį į jo traumų istoriją, tai per pastaruosius keletą metų Paulius praleido labai nedaug rungtynių. Ypač retai jam kas nutinka.

Apie Jankūno fizinę formą geriausiai kalba jo žaidimas. O jo žaidimas yra puikus – jis vienas rezultatyviausių mūsų žaidėjų“, – tikino V.Kailius.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kam „Žalgiris“ turėtų patikėti lemiamą metimą su CSKA? (1/4)

„Žalgiris“ iki septintojo Eurolygos turo buvo daugiausia metimų baudos aikštelėje atliekanti Eurolygos komanda. P.Jankūnas buvo svarbi to plano žaisti per vidų dalis.

Puolėjas buvo atstatęs taikiklį ir iš jo mėgstamų taškų iš vidutinio nuotolio, kai kaip automatas sukratė 18 taškų į Madrido „Real“ krepšį.

Net ir jausdamas skausmą, Jankis per 18 minučių Eurolygoje spėdavo pelnyti vid. 7,9 taško (58,8 proc. dvit., 50 proc. trit., 92,3 proc. baud.), atkovoti 3,3 kamuolio ir rinkti po 10 naudingumo balų.

„Žalgiriui“ Maskvoje labai trūks Pauliaus. Bet kapitonui belieka palinkėti pasveikti ir išbėgti į dar ne vieną greitą ataką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai