Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 28

Traumų vis stabdomas „Žalgirio“ įžaidėjas Isaiah Tayloras: „Tai tikrai užknisa“

Trečią traumą per keturis mėnesius Kauno „Žalgiryje“ patyręs Isaiah Tayloras pirmajame triuškinančia nesėkme pasibaigusiame ketvirtfinalio serijos mače su „Barcelona“ žaidė vos 6 minutes, bet jis viliasi komandai daugiau padėti antrame mūšyje bei pavogti iš Katalonijos klubo namų aikštelės pranašumą.

Keturi Isaiah Tayloro mėnesiai Kauno „Žalgiryje“ pažymėti keliais maloniais talento blykstelėjimais ir geru pergalių bei pralaimėjimų balansu, bet dar labiau – chroniškomis šlaunies traumomis, kurios vis stabdė vos tik įsibėgėti ėmusį amerikietį.

Pastaroji jų – lemiamame Eurolygos reguliariojo sezono Bavarijoje mače prieš Miuncheno „Bayern“, patraukusi I.Taylorą iš rikiuotės dešimčiai dienų.

Kazys Maksvytis per šį laiką siekė žūtbūt atstatyti pagrindinį „Žalgirio“ vijurką, patraukdamas jį nuo „Betsafe-LKL“ rungtynių, bet I.Tayloras iš konteksto pirmajame ketvirtfinalio serijos mače prieš „Barcelona“ ėmė kristi nuo pirmųjų sekundžių.

Pirmąsias šešias minutes ant parketo praleidęs Isaiah daugiau į aikštelę nebegrįžo. Per šį laiką jis realizavo abu baudų metimus bei suklydo du kartus.

„Iš vienos pusės tai tikrai užknisa, bet, kita vertus, taip jau viskas yra. Aš puikiai žinau, kas esu, aš labai tikiu savimi, taip pat tikiu, kad visgi galėsiu išeiti į aikštę ir daryti savo dalykus ir dėl komandos, ir dėl savęs, – antrųjų rungtynių išvakarėse sakė I.Tayloras. – Traumos situaciją stebime kasdien. Kita vertus, esu čia su komanda, vienaip ar kitaip, aš vis tiek žaisiu.“

Siekdamas pasiūlyti elitinę gynybą, K.Maksvytis atkrintamųjų starte nusigręžė nuo žemo penketo modelio, kuris taip veikė pergalingoje lemiamoje reguliariojo sezono atkarpoje.

Darbėniškis į aikštelę metė aukštą penketuką, tačiau jis nei apsigynė nuo „Barcelona“ atakų, nei tuo labiau pats rado kelią link katalonų krepšio.

„Startas buvo sunkus. Sužaidžiau tik kelias minutes. Tikiuosi, galėsiu sužaisti šiek tiek daugiau kitose rungtynėse. Visi žinome, kad pirmose rungtynėse nežaidėme gerai, bet tai buvo tik pirmos rungtynės iš mažiausiai trejų. „Barcelona“ komandai reikia laimėti dar du kartus, mums – tris“, – sakė I.Tayloras.

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras

Kovą dėl atšokusių kamuolių „Žalgiris“ pralaimėjo 28:37, tuomet pirmąjį rezultatyvų perdavimą vos 18 minutę atlikę žalgiriečiai iš viso išskirstė vos 6 taškais pasibaigusius perdavimus, o suklydo 13 kartų.

„Manau, kad „Barcelona“ sužaidė puikiai. Jie nuo mačo pradžios žaidė labai fiziškai, o tai išmušė mus iš mūsų rungtynių plano. Tai – puiki ir labai kieta komanda, kuri atėmė mūsų identitetą. Jie žaidė fiziškiau ir kiečiau, atkovojo krūvą kamuolių puolime bei taip susikūrė daugybę papildomų atakų. Bet mes tai tikrai ištaisysime antrajame serijos mače“, – sakė I.Tayloras.

Taigi, kas „Žalgirio“ žaidime turi keistis antroje serijos dvikovoje, kad K.Maksvyčio kariauna perimtų namų aikštelės pranašumą?

„Pirmiausia turime žaisti fiziškai, – sakė I.Tayloras. – Jei žaisime fiziškai ir atimsime iš „Barcelona“ atkovotus kamuolius, manau, kad turėsime šansą laimėti. Tai buvo didžiausia problema pirmajame mače, prasidėjusi nuo pirmųjų dvikovos atakų. Atrodo, jau antroje atakoje jie atsikovojo po mūsų krepšiu du ar tris kamuolius. Negalime leisti tokiai komandai, kaip „Barcelona“, tokių dalykų.“

Rungtynių tarp „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“ pradžia – penktadienį 21 valandą Lietuvos laiku „Palau Blaugrana“ arenoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro pamoka „Žalgiriui“, ketvirtfinalio siurprizai ir koks bus penktadienis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas