Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į gandus dėl naujoko sureagavęs A.Trinchieri: apie augimo skausmus ir B.Maneko situaciją

Kauno „Žalgiris“ pasitinka pirmąją šio sezono Eurolygos dvigubą savaitę ir išvyksta į Italiją, kur antradienį susikaus su Bolonijos „Virtus“, o ketvirtadienį surems ginklus su Milano „Olimpia“. Pirmadienį ryte surengtoje spaudos konferencijoje žalgiriečių strategas Andrea Trinchieri apžvelgė pirmąjį varžovą.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / „Betsafe-LKL“ nuotr.

„Pirmoji sezono dviguba savaitė. Turime eiti iš rungtynių į rungtynes. Dar vienas mačas išvykoje. Po dvikovos su „Olympiakos“ supratome, kad galime padaryti šį tą gero, bet taip pat turime patobulinti daug dalykų. Bet to buvo tikėtasi, tai yra sezono pradžia. „Virtus“ pasižymi labai fiziška gynyba, panašia, kaip „Olympiakos“.

Jie turi du bene geriausiai besiginančius krepšininkus Europoje – Hackettą ir Pajolą. Jie turi tokių talentų, kaip Šengeliją, Clyburną ar Belinelli. Mums reikia pradėti labai solidžiai nuo pat ginčo kamuolio. Negalime sau leisti būti vangiems, tuštiems ar išsimušusiais iš ritmo. Negalime sužaisti tokio kėlinio, kokį patyrėme Pirėjuje“, – sakė A.Trinchieri.

VIDEO: Andrea Trinchieri: “Virtus strengthened their system”

Pirmadienį Italijos portalas „Sportando“ paskelbė informaciją, kad „Žalgiris“ domisi Kruize’u Pinkinsu – 203 cm ūgio puolėju, kuris šiuo metu rungtyniauja Skafačio „Givova“ ekipoje bei Italijos čempionate renka po 13,2 taško.

Vis dėlto A.Trinchieri iš šią informaciją pavadino gandais ir pasijuokė.

„Nekreipiu dėmesio į gandus. Tai yra gandas iš Italijos ir man pasakė apie tai, kad neva domimės Kruizu Pinkinsu. Aš tiesiog nusijuokiau, tai – neįtikėtina. Kažkas išgėrė gerą butelį vyno ir kitą rytą per pagirias sugalvojo. Tai ne tik yra netiesa, bet mes apie jį net negalvojome. Ji turi kontraktą ir mes toje pozicijoje esame užsipildę. Bologni“, – sakė treneris.

– „Virtus“ ir „Olimpia“ pridėjo nemažai naujokų praėjusį tarpsezonį. Kaip šios komandos pasikeitė?

– „Virtus“ pridėjo Tuckerį ir Clyburną. Pagrindinis šios komandos žaidėjas dabar yra Cordinier. Jo nepaminėjau tyčia. Nuo pat olimpiados jis žaidžia neįtikėtinai gerai. Nematau, kad „Virtus“ pakeitė sistemą, jie tiesiog ją sustiprino. Cordinier puikiai žaidžia abiejose aikštelės pusėse su didele energija. Prieš jį sunku gintis.

Milano komanda ženkliai pasikeitė. Dabar sezono pradžia, daug pakilimų ir nuosmukių. Dabar rungtynės ir jų rezultatai yra tarsi amerikietiški kalneliai. Kiekvieną sezoną tas pats.

– Kaip planuojate stabdyti I.Cordinier ir kiek jo lyderystė sezono pradžioje nustebino?

– Tokių žaidėjų neina sustabdyti, galima juos pristabdyti. Jie yra tokie geri, tokie talentingi, fiziški. Jeigu savo armiją kreipi stabdyti vieną problemą, atsiveria daug kitų. Mes turime sužaisti kaip galima geriausiai. Paprasta, jeigu laimi individualias dvikovas, laimi rungtynes, jeigu pralaimi – pralaimi rungtynes.

– Kaip W.Clyburnui sekasi įsipaišyti į „Virtus“ sistemą?

– Clyburnas yra labai aukšto lygio trečias-ketvirtas numeris, taškų rinkėjas. Jis laimėjo Eurolygą pelnydamas taškus prieš bet kokią gynybą. Jis yra žvaigždė, aukšto lygio žaidėjas. Man visada patiko jo žaidimas, man visada patiko, kad jis viską daro šaltu veidu. Jis keičia situaciją „Virtus“ komandoje.

– „Žalgiris“ per rungtynes atlieka po 10,5 rezultatyvaus perdavimo. Ar netrūksta daugiau kamuolio judėjimo?

– Mes turime ties tuo dirbti ir dirbame. Man trūksta daug dalykų, visada galime būti geresni, bet nemanau, kad po dvejų rungtynių turėtume tai akcentuoti. Kiekvienos rungtynės tau suteikia situacijų, kuriose turi tobulėti. Mūsų kūryba kol kas yra prasta, mes turime ties tuo dirbti.

– Kokia yra nuotaika po sunkių rungtynių Graikijoje, kaip jums pavyko atsitiesti tiek fiziškai, tiek psichologiškai?

– Kaip gali būti blogos nuotaikos po rungtynių, kai atsilieki 20 taškų... Taip, mes pralaimėjome. Bet kaip gali žiūrėti į nuotaiką... Aš visuomet turiu būti realistas, komanda sureagavo gerai, bet tose rungtynėse padarėme daug gerų dalykų, daugiau nei blogų. Pergalei to neužteko, bet iš arenos išėjome su jausmu, kad turime kažką, kažką, ant ko galime statyti sezoną. Su savo atakų užbaigimu, su disciplina... Mes negalime būti tokie trapūs, kokie buvome pirmame kėlinyje, bet šie dalykai yra proceso dalis. Negaliu koncentruotis ties nuotaika, nes galbūt mano žaidėjas tiesiog nepataiko metimų. Džiaugiuosi, kad mano komanda visuomet pozityvi: gera kūno kalba, esame palaiminti, nes dirbame geriausią darbą pasaulyje. Kaip gali būti blogos nuotaikos? Neįmanoma.

– Neseniai kalbėjote apie Aleno Smailagičiaus sunkų sezono startą. Ar matote patobulėjimą?

– Truputį. Jis turėjo blyksnių, vis dar negana, bet jis yra geras vaikis. Tai nėra vien jo kaltė. Jeigu mūsų gynėjai nežaidžia gerai, tai paveikia mūsų aukštaūgius, nes jie negali nusivaryti kamuolio ir mesti tritaškio atšokus. Aukštaūgiams reikia kūrybos, prisilietimų prie kamuolio, jiems reikia būti įtrauktiems, ritme. Jeigu turėsi prastą kūrybą, iškart kentės aukštaūgiai.

– Kokia yra Brady Maneko situacija?

– Jis dar nesitreniravo su komanda.

– Žvelgiant apskritai, kiek ši „Žalgirio“ komanda tobulėja ir kiek progreso pamatėte iš savo žaidėjų?

– Žaidėjo augimas niekada nėra pastovus. Tu žengi du žingsnius į priekį, padedi 3 atgal, vieną į šoną, vieną į priekį. Tai yra amerikietiški kalneliai. Kai kurie žaidėjai prisitaiko greičiau, kai kurie, lėčiau. Ypač kai turi ilgesnę rotaciją, kai kurie dar nespėja įeiti į ritmą. Tai nėra tinkamas momentas vertinimui. Reikia juos stumti, padėti.

– Neseniai 33-ejų Billy Baronas paskelbė apie karjeros pabaigą. Ką galite pasakyti apie šį žaidėją?

– Liūdna. Prisiminsiu jį labai gerai. Pralaimėjau kovą dėl titulo 2019 metais, kai jis įmetė iš po krepšio prieš tai padėjęs keturis žingsnius. Trys teisėjai to neužfiksavo. Visada tai prisiminsiu. Jis yra elitinis metikas, jis ištobulino savo žaidimą. Kai jis atvyko į Europą, nebuvo pikenrolo žaidėjas, bet vėliau stipriai patobulėjo. Visuomet norėjau jį turėti savo komandoje.

– 8 Eurolygos rungtynės antradienį. Kaip sirgaliams neišprotėti?

– Išsijunkite savo telefonus ir žiūrėkite po vienerias rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant