Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

„Trojos arkliu“ tapęs R.Šmitas – apie žvejybą Lietuvoje ir Šaro sprendimą jį paleisti

Praėjusią vasarą su Kauno „Žalgiriu“ sutartį pasirašęs Rolandas Šmitas yra žinomas dėl savo aistros žvejybai, o į Lietuvą jis iškart atsivežė ir savo valtį bei susipažino čia su būriu vietinių žvejų. Nors mūsų šalies ežerai latviui dar nėra dosnūs, didžiausią sezono laimikį jis viliasi pagauti Eurolygos atkrintamosiose varžybose prieš savo buvusį klubą „Barcelona“. „Mes šį sezoną jau ne kartą parodėme, kad galime įveikti stipriausius Europos klubus, tad kodėl to nepakartojus ir ketvirtfinalio serijoje?“ – portalo 15min klausė pats R.Šmitas.

Nenustebkite, jei Kuršių mariose kada išvysite iš valties spiningaujantį Latvijos rinktinės raumenų kalną Rolandą Šmitą.

Apie Kauno „Žalgirio“ aukštaūgio pomėgį dar šį sezoną 15min laidoje PIKENROLAS pasakojo treneris Darius Maskoliūnas, kartu su R.Šmitu dirbęs dvejus metus Katalonijos sostinės komandoje, o ir pats R.Šmitas apie savo hobį portalui 15min pasakojo dar prieš dvejus metus, kai žaidė „Barcelona“ klube.

Nors Lietuvoje ežerų yra daugiau nei aplink Barseloną, laimikiais 27-erių metų 208 cm ūgio Rolandas dar pasigirti negali.

„Jei turiu laisvo laiko, nuvykstu pažvejoti. Lietuvos ežerai man kol kas nėra dosnūs, nes per daug gerų vietų dar nežinau, bet tikrai sužinosiu“, – Karmėlavos oro uoste prieš skrydį į Ispaniją portalui 15min pasakojo R.Šmitas.

„Žalgirio“ aukštaūgį iš Valmieros galėtume praminti „Trojos arkliu“, kadangi pastaruosius dvejus metus jis praleido Barselonos klube pas Šarūną Jasikevičių bei ruošiantis šiai serijai jis patarimais gelbėjo Kaziui Maksvyčiui bei visam Kauno komandos trenerių štabui.

„Kaip aš matau, tai „Barca“ žaidžia tą patį krepšinį. Kažkokių drastiškų pokyčių tikrai nėra, – portalui 15min sakė R.Šmitas. – Manau, kad privalome žaisti fizišką krepšinį. Visų mūsų pergalių prieš topines komandas pamatas buvo didžiulė kova ir pastangos. Galvoju, jog tai yra mūsų identitetas ir pranašumas prieš „Barcelona“. „Žalgiryje“ žaidžia tikri kovotojai. Mes galime kautis prieš bet ką.“

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

„Žalgirio“ puolimą žaisdamas vidurio puolėjo pozicijoje išlaisvinęs „Valmieros Terminatorius“ šį Eurolygos sezoną per 24 minutes fiksavo 10,3 pelnyto taško (58,5 proc. dvit., 38,6 proc. trit., 84,9 proc. baud.), atkovojo 4,8 kamuolio, atliko 1,1 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 10 naudingumo balų.

O dar tas skaičiais nepasveriamas ir niekaip neišmatuojamas begalinis noras ir atsidavimas kiekviename mače – ar tai būtų Eurolyga, ar „Betsafe-LKL“ pirmenybės.

Portalui 15min R.Šmitas atskleidė, jog praėjusios vasaros sprendimas skirtis su „Barcelona“ buvo ne iš jo pusės, o ir asmeniniu pasirodymu Eurolygoje latvis nėra pernelyg patenkintas.

„Normaliai, – asmeninį sezoną vertino R.Šmitas. – Žinoma, žaidžiu kur kas geriau nei pernai, bet aš turiu vidinį jausmą, kad galiu žaisti dar geriau.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolands Šmits
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolands Šmits

Portale 15min – pokalbis su vienu „Žalgirio“ lyderių Rolandu Šmitu apie artėjančią seriją su „Barcelona“, „Žalgirio“ komandos pranašumą prieš katalonus, asmeninį sezoną Kauną, skirtumus ir panašumus tarp Šarūno Jasikevičiaus ir Kazio Maksvyčio, Katalonijos klubo sprendimą jį paleisti, žvejybą Lietuvoje bei pirmąjį pasaulio krepšinio čempionatą Latvijos istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas