Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 16

Turko reakcija į Šaro atvykimą: „Privalome sekti Jasikevičiaus „Žalgirio“ pavyzdžiu“

Pusmetį pailsėjęs Šarūnas Jasikevičius imasi darbo Stambule – penktadienį debiutavo prie „Fenerbahče“ vyriausiojo trenerio vairo. Garsus Turkijos žurnalistas įvertino tokį savo šalies krepšinio flagmano pasirinkimą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

47-erių Šaras po trejų metų etapo „Barcelona“ komandoje nepratęsė sutarties su katalonais, o pastarąjį pusmetį keliavo po pasaulį ir stažavosi NBA komandose.

Bet gavęs vieno didžiausių vardų Europos krepšinyje pasiūlymą Š.Jasikevičius nupūtė dulkes nuo trenerio kostiumo ir vėl ėmėsi darbo.

Kaunietis ketvirtadienį pasirašė sutartį su „Fenerbahče“ iki 2026 m. vasaros, o jau penktadienį debiutavo prie Stambulo komandos vairo Eurolygos rungtynėse su „Monaco“. „Fenerbahče“ laimėjo 86:74.

Garsus Turkijos žurnalistas ir komentatorius Ismailas Senolas įvertino Dimitrį Itoudį prie klubo vairo pakeitusį Šarą ir jo galimybes viename didžiausių pasaulio miestų.

„Pirmas atsakymas į klausimą Europoje „kam patikėtum komandą su daug gerų žaidėjų visose pozicijose, bet neturinčią superžvaigždžių?“ turbūt būtų Šarūnas Jasikevičius. Žvelgiant iš šios perspektyvos, treneris Jasikevičius yra tinkamas pasirinkimas „Fenerbahče“ komandai.

Vis dėlto žvelgiant į bendrą paveikslą situacija nėra tokia šviesi. Željko Obradovičiaus era „Fenerbahče“ baigėsi 2020 m. vasarą. Taigi esame ketvirtame sezone po to. Šarūnas Jasikevičius yra ketvirtas treneris, pasamdytas per šį laikotarpį. Visi keturi treneriai neturi nieko bendra išskyrus tai, kad yra tos pačios profesijos žmonės.

„Fenerbahče“ su Dimitriu Itoudžiu norėjo rasti, kaip atakuoti oponentus individualiu talentu. Šarūnas Jasikevičius pavers sistemą į aštresnę atakoje ir su daugiau taisyklių bei detalių. Produktyviai rungtyniaujančių žaidėjų skaičius greičiausiai išaugs.

Tikiuosi, kad dvejų su puse metų kontraktas bus nauja pradžia „Fenerbahče“ klubui. Vietoje to, kad bandytume sukurti naują komandą su nauju treneriu ir žaidėjais kasmet, privalome imti Jasikevičiaus „Žalgirį“ kaip pavyzdį ir juo sekti. Sprendimas jau priimtas, dabar turime už jo stovėti.

Naujas „Fenerbahče“ lyderis yra Šarūnas Jasikevičius. Kokį vaidmenį ir poziciją treneris turėjo „Žalgiryje“? Kaip komanda tapo efektyvia? Kokie buvo jo vaidmuo ir pozicija Barselonoje, kas lėmė jo kontrakto nepratęsimą? Jei viskas bus teisingai išanalizuota ir treneriui suteikta pakankamai laisvės, rezultatai bus geri.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas