2019 12 18

Turkų spauda gyrė Sh.Larkiną įkalinusią „Žalgirio“ gynybą ir tylųjį „Anadolu Efes“ karį

Stambulo „Anadolu Efes“ komanda Kaune nugalėjo „Žalgirį“ 74:68 ir pasiekusi jau 8-ąją pergalę iš eilės išlaikė vienvaldžio Eurolygos lyderio poziciją. Vis tik daug dėmesio Turkijos žiniasklaidoje šios rungtynės nesulaukė – turkai labiau nušvietė tai, kaip Atėnuose sekėsi Željko Obradovičiaus treniruojamai Stambulo „Fenerbahče“ ekipai, o, kaip įprasta, krepšinio naujienas šios šalies spaudoje užgožė ir sporto karalius futbolas.

Abstrakčiuose rungtynių aprašymuose pažymima, kad „Žalgirio“ arenoje susidūrė kardinaliai skirtingus laikotarpius išgyvenantys klubai – „Anadolu Efes“ džiaugiasi rekordine klubo pergalių serija, o žalgiriečiai klimpsta jau aštuonių pralaimėjimų duobėje – antroje ilgiausioje per komandos istoriją.

Tad ir Stambulo krepšininkų pergalė Lietuvoje turkų pernelyg nenustebino.

„Mėlynai balti“ pasiekė jau 12-ąją pergalę ir išlaiko vietą viršūnėje, o Lietuvos komanda pralaimėjo jau 11-ąjį kartą ir nesugebėjo ištrūkti iš nesėkmingo ruožo“, – rašo „Eurohoops“ portalo turkiškoji atmaina.

VIDEO: Pralaimėjimų kartėlis nepalieka „Žalgirio: Šarūno Jasikevičiaus spaudos konferencija

Tuo tarpu turkų portalas „Haberturk“ pažymėjo „Žalgirio“ gynybos supančiotą Shane'ą Larkiną, kuris Kaune nepriminė žaidėjo, prieš kelias savaites pagerinusio Eurolygos rezultatyvumo rekordą.

„Komandos žvaigždė Shane'as Larkinas šįkart buvo įkalintas efektyvios „Žalgirio“ gynybos spąstuose ir nesurengė tokio pasirodymo, kaip ankstesniuose mačuose. Gynėjas pelnė tik 6 taškus“, – pažymi „Haberturk“.

Nors ryškiausia „Anadolu Efes“ asmenybė šįkart nespindėjo įspūdingu rezultatyvumu, Stambulo ekipoje netrūko kitų puikius pasirodymus surengusių žaidėjų.

VIDEO: A.Milaknis graužėsi dėl tritaškių

„Hurriyet“ išskyrė rezultatyviai žaidusį trio – po 18 taškų sumetusius Tiborą Pleissą ir Vasilije Micičių bei 16 taškų pelniusį Rodrigue'ą Beaubois. Savo ruožtu „Eurohoops“ rungtynių žvaigždės titulą kiek netikėtai atidavė nė taško nepelniusiam, bet kitaip aikštėje pasižymėjusiam Chrisui Singletonui.

„Chrisas Singletonas sužaidė taip įspūdingai, kaip tik gali sužaisti žaidėjas, nepelnęs nė taško. Puolėjas su milžinišku atsidavimu dirbo gynyboje ir rungtynes baigė su 10 atkovotų bei 4 perimtais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais, bloku ir 13 naudingumo balų“, – rašoma „Eurohoops“.

„Anadolu Efes“ po šių rungtynių su 12 pergalių ir 2 pralaimėjimais išlaiko Eurolygos lentelės viršūnės poziciją, o „Žalgiris“ per 14 mačų laimėjo tik triskart ir kartu su Sankt Peterburgo „Zenit“ kapanojasi lygos dugne – abi komandos dalijasi 17–18 vietas.

VIDEO: Karštas E.Ulanovo komentaras po pralaimėjimo
VIDEO: KC Riversas prislėgtas: jaučiuosi, kad nuviliu komandą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito