2019 12 17

Tuščioje OAKA arenoje – apmaudi „Fenerbahče“ nesėkmė: paskandino užminta linija

Rungtynėse prieš amžiną priešą Pirėjo „Olympiakos“ nusidėję Atėnų „Panathinaikos“ (9-5) sirgaliai negavo progos išvysti puikios savo komandos pergalės. Ricko Pitino auklėtiniai tuščioje OAKA arenoje dramatiškai nugalėjo ir toliau stringančią Stambulo „Fenerbahče“ (5-9) komandą – 81:78 (22:21, 20:25, 23:11, 16:23).
Nickas Calathesas
Nickas Calathesas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

PAO ketvirtajame kėlinyje likus daugiau nei 6 minutėms dar komfortabiliai pirmavo (74:61), bet „Fenerbahče“ sugebėjo rungtynėse sukurti paskutinių sekundžių dramą.

Likus 18 sek. Jimmeris Fredette'as pataikė tik vieną baudos metimą, o kitoje aikštės pusėje abu realizavęs Kostas Sloukas priartino svečius iš Turkijos iki 1 taško – 76:77.

Kamuolys „Panathinaikos“ atakos metu vėl atsidūrė J.Fredette'o rankose, o snaiperis šįkart neklydo, likus žaisti 9 sek. suteikdamas savo komandai 3 taškų persvarą – 79:76.

Pertraukėlės paprašęs Željko Obradovičius paruošė derinį, o jį „Fenerbahče“ išpildė tobulai – Nando De Colo pataikė iš toli ir, atrodė, išlygino rezultatą.

Vis dėlto teisėjams darsyk peržiūrėjus epizodą paaiškėjo, kad prancūzas mesdamas užmynė liniją ir buvo įskaityti tik 2 taškai. Dėl to „Fenerbahče“ ne išlygino, o tik sušvelnino rezultatą – 78:79.

Per likusias 5,7 sek. svečiai dar spėjo prasižengti, o J.Fredette'ui vėl sumetus baudų metimus N.De Colo dar sykį atakavo iš toli, bet šįsyk kamuolys tikslo nepasiekė ir „Fenerbahče“ apmaudžiai patyrė nesėkmę – jau 9-ąją šiame sezone.

Rungtynės OAKA arenoje vyko prie tuščių tribūnų – dėl „Panathinaikos“ sirgalių pažeidimų mače su „Olympiakos“, Eurolyga skyrė Atėnų klubui griežtas sankcijas.

„Panathinaikos“: Jimmeris Fredette'as 22 (10/11 baud.), Nickas Calathesas 15 (6 atk. kam. 8 rez. perd.), DeShaunas Thomasas 13, Georgios Papagiannis 10.

„Fenerbahče“: Kostas Sloukas 15 (8 rez. perd.), Nando De Colo 13, Joffrey Lauvergne'as 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito