Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 06

Tuščioje Valensijos arenoje – įspūdinga drama: „Olimpia“ triumfavo paskutinę akimirką

Milano „Olimpia“ (12-16) pergalių badas išvykose baigėsi. Ettore Messinos auklėtiniai ketvirtadienio vakarą Ispanijoje buvo atsidūrę itin nepavydėtinoje situacijoje, tačiau po Vladimiro Micovo tritaškio su pratęsimo pabaiga skelbiančia sirena iškovojo įspūdingą pergalę – „Olimpia“ 83:81 (19:12, 17:16, 12:20, 17:17, 18:16) nugalėjo „Valencia“ (12-16) klubą.
Milano krepšininkų triumfas
Milano krepšininkų triumfas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Susitikimas „La Fonteta“ arenoje vyko be žiūrovų – dėl Šiaurės Italijoje ir kai kuriose kitose Europos dalyse siaučiančio koronaviruso imtasi saugumo priemonių ir į aikštę įleisti tik patys būtiniausi asmenys – žaidėjai, treneriai, teisėjai, sekretoriato ir televizijos darbuotojai.

„Olimpia“ komandai atstovaujantis Artūras Gudaitis lemiamas labai dramatiškų rungtynių akimirkas stebėjo nuo atsarginių suolo dėl dar ketvirtojo kėlinio pabaigoje išnaudoto penkių pražangų limito.

Iš viso Lietuvos rinktinės bokštas per 15 minučių pelnė 6 taškus (2/2 dvit., 2/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo varžovo metimą, du sykius suklydo ir išprovokavo net septynias varžovų pražangas.

Pergalę „Olimpia“ ekipai, kuri pergalės skonio išvykose buvo neragavusi nuo spalio 29-osios – per šį laiką „dizaineriai“ svečiose arenose varžovams nusileido net 10 kartų, – išplėšė pergalingas V.Micovo metimas.

Pratęsime likus žaisti 22 sekundėms „Olimpia“ dar atsiliko 76:80, bet Sergio Rodriguezas pataikė dvitaškį, o baudos metimą prametęs Alberto Abalde suteikė viltį varžovams – 81:78.

Kitoje aikštės pusėje iniciatyvos vėl ėmėsi S.Rodriguezas, tačiau rizikuoti nenorėję šeimininkai prasižengė prieš ispaną, kuris stojo prie baudų metimų linijos.

Įžaidėjas neklydo, o jo tautietis Quino Colomas įtvirtinti „Valencia“ pranašumo nesugebėjo – likus 6 sek. jis prametė abu metimus, o rezultatui esant 81:80 „Olimpia“ gavo paskutinį šansą.

Juo italai pasinaudojo nepriekaištingai – S.Rodriguezas atliko perdavimą prie tritaškio linijos likusiam V.Micovui, kuris su sirena smeigė tritaškį ir išplėšė Milano klubui dramatišką ir lyg oras reikalingą pergalę – milaniečiai iki šio susitikimo buvo pralaimėję penkis sykius iš eilės.

Po 12 pergalių po šio mačo surinkusios komandos kartu su Kauno „Žalgiriu“ Eurolygoje dalijasi 10-12 pozicijas. Tiek pat laimėjimų turi ir Maskvos srities „Chimki“ bei Pirėjo „Olympiakos“ klubai, bet jie 28-ojo turo rungtynes žais tik rytoj.

„Valencia“: Alberto Abalde 21 (7/12 dvit.), Bojanas Dubljevičius 19 (9/9 baud.), Maurice'as Ndouras 12.

„Olimpia“: Sergio Rodriguezas 16 (9 rez. perd.), Vladimiras Micovas 13 (7 atk. kam.), Luisas Scola ir Michaelas Rollas (3/5 trit.) po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas