Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 31

V.Micičiaus Eurolygos pasaka – daina su serialo žvaigžde ir šokis spaudos konferencijoje

Vasilije Micičius turėjo pačią geriausią progą švęsti. Buvęs žalgirietis tapo Eurolygos čempionu su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda ir buvo pripažintas finalo ketverto turnyro naudingiausiu žaidėju.

V.Micičius nebetramdė emocijų.

Jis iš visų jėgų apkabino Shane'ą Larkiną iškart po finalo sirenos, skelbusios „Anadolu Efes“ triumfą.

V.Micičius pelnė 25 taškus, o Sh.Larkinas pridėjo 21 per finalą Kelne, kur Stambulo krepšininkai 86:81 įveikė „Barcelona“ ir pirmą kartą per klubo istoriją tapo Eurolygos čempionais.

„Sunku dabar išmintingai kalbėti, bet norėjau likti energingas iki pat rungtynių pabaigos, – po finalo sakė V.Micičius. – Mes pusfinalyje padarėme tiek daug klaidų dėl nuovargio, bet šiandien aš žaidžiau protingiau, jis (Sh.Larkinas) patempė pirmojoje rungtynių dalyje. Tačiau pagyrų nusipelnė visa komanda.“

V.Micičius jau aikštėje traukė dainas.

Kažkaip Kelno arenoje greta jo atsirado žinomas aktorius Darko Peričius, pasidabinęs buvusios Jugoslavijos krepšinio flagmanės „Jugoplastika“ marškinėliais.

Prisiekęs krepšinio sirgalius, išpopuliarėjęs po garsaus serialo „La Casa de Papel“ („Money Heist“), kurio nuotrauką šį sezoną instagrame buvo pasidalijęs ir Šarūnas Jasikevičius, dabar užvedė dainą.

Kartu traukdami Silvanos Armenulič serbišką kūrinį „Šiandien mano širdis kenčia“ jie atrodė labai laimingi prieš Eurolygos TV kameras.

Tai buvo geras apšilimas prieš įvykius spaudos konferencijoje.

V.Micičiui kalbant, staiga į TV kamerų kambarį įsiveržė visa „Anadolu Efes“ komanda.

Šokdami ir dainuodami, Stambulo krepšininkai apsupo savo didvyrį. Šis nieko nelaukęs irgi pradėjo trypti drauge su bendražygiais.

VIDEO: Šventė nelaukia: džiūgaujantys „Anadolu Efes“ nutraukė Eurolygos finalo spaudos konfenciją

„Aš esu labai laimingas, – sakė V.Micičius, 2017–2018 m. sezoną padėjęs „Žalgiriui“ pasiekti Eurolygoje trečią vietą. – Noriu pasveikinti savo komandos draugus ir trenerį Atamaną. Daug kartų su juo nesutikau, kai jis sezono pradžioje sakė, kad mes galiausiai laimėsime, nes visada siekiau stovėti ant žemės tvirtai ir likti ramus. Esu laimingas, kad pasiekėme šį tikslą.“

Po savaitgalio likti ramiam būtinybės neliko. Serbijos krepšininkas žadėjo stipriai švęsti.

„Labai džiaugiuosi, kad žaidžiu Turkijoje, nes Serbijoje ir Turkijoje žmonės yra panašaus charakterio, panašiai švenčia, tad man nereikės mokyti komandos, kaip švęsti. Balkaniškas ar turkiškas šventimas bus labai geras.

Žinoma, laimėta taurė yra labai svarbi mums, bet po poros dienų šventimo turėsime susiimti ir susikaupti Turkijos lygos finalams.“

Trečiuosius metus Stambulo klube žaidęs V.Micičius rinko po 16,7 taško ir 4,9 rezultatyvaus perdavimo per 40 Eurolygos rungtynių šį sezoną. Nuostabus progresas 27 metų sportininkui, kuris vaikystėje lankė slidinėjimo treniruotes ir kurio sesuo Nina yra pirmoji Serbijos snieglentininkė, patekusi į žiemos olimpines žaidynes.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vasilije Micičius yra buvęs žalgirietis.
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vasilije Micičius yra buvęs žalgirietis.

Praėjusios savaitės viduryje buvo paskelbta, kad 197 cm ūgio serbas pripažintas sezono naudingiausiu žaidėju, o sekmadienį jis nusipelnė ir finalo ketverto MVP titulo. Pusfinalyje jis atseikėjo 25 taškus ir Maskvos CSKA komandai.

V.Micičius tapo penktuoju žaidėju per Eurolygos istoriją, kuriam pavyko tapti naudingiausiu ir sezono, ir finalo ketverto žaidėju.

Prieš tai tik Dimitris Diamantidis (2011 m.), Vasilis Spanoulis (2013), Nando de Colo (2016) ir Luka Dončičius (2018) sugebėjo tai padaryti.

Gali būti, kad V.Micičiui tai buvo paskutinės Eurolygos rungtynės „Andolu Efes“ gretose.

NBA jis buvo pašauktas „Philadelphia 76ers“ klubo dar 2014 metų naujokų biržoje 52 šaukimu, o prieš pusmetį teises į serbą perėmė „Oklahoma City Thunder“.

Vis garsiau kalbama apie V.Micičiaus persikėlimą į Oklahomos Sičio komandą, nors oficialių žinių dar nėra.

VIDEO: Jasikevičių nugalėjusio Atamano siautulys: prabilo turkiškai ir reikalavo dvejų taurių
VIDEO: Finale pralaimėjusio Šaro pareiškimas Eurolygai: „Jei gausiu dar vieną baudą, man nerūpi“
VIDEO: Šaro nusivylimas ir varžovų triumfas: emocinga Eurolygos finalo pabaiga
VIDEO: Ties išvarymo riba: Eurolygos finale įsiutusį Šarą tramdė Maskoliūnas su Gasoliu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas