Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 30

„Valencia“ išskirtinumą akcentavęs K.Maksvytis: „Reikės taikyti specialią gynybą“

Kazys Maksvytis ir Kauno „Žalgiris“ (16-15) pasitinka dar vieną finalą Eurolygoje. Dėl atkrintamųjų kovojantys kauniečiai rytoj namie priima „Valencia“ (14-17) ekipą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pastaroji po dviejų nesėkmių iš eilės vis labiau atsilieka nuo pirmojo aštuoneto, o į Kauną atvyksta be trijų krepšininkų – Millano Jimenezo, Samo Van Rossomo bei Klemeno Prepeličiaus. Neaišku, ar žaisti galės ir Kyle'as Alexanderis.

„Praktiškai gal ir prarado (šansus patekti į atkrintamąsias), bet teoriškai – dar ne. Jie dar turi tą šiaudą ir taip pat bandys kabintis“, – įspėjo K.Maksvytis, neskubėjęs džiaugtis ir dėl varžovų netekčių.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bojanas Dubljevičius ir Klemenas Prepeličius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Bojanas Dubljevičius ir Klemenas Prepeličius

„Jie turi gana didelę rotaciją. Nemanau, kad labai atsilieps jiems (tos netektys). „Valencia“ pasirašė naują žaidėją Shannoną Evansą, po traumos sugrįžo Martinas Hermannsonas.

Atvažiuoja rezultatyvi komanda. Pelnanti daug taškų, daug jų ir praleidžianti. Daug greito puolimo, daug tritaškių – kaip ir tipiškoje ispaniškoje komandoje. Pagal išmetamų tritaškių skaičių „Valencia“ yra viena pirmaujančių lygoje (2 vieta pagal išmestus tritaškius – vid. 28,9 per mačą ir 1 vieta pagal pataikytus – vid. 10,7).

Turi savo rotacijoje ir aukštaūgių, galinčių išplėsti aikštelę, pataikyti tritaškius, išmušti mus iš komforto zonos. Reikės taikyti specialią gynybą. Nieko naujo nepasakysiu – negalime įsivelti į taškų lenktynes. Reikės juos pristabdyti ir, be abejo, patiems išnaudoti jų gynybą“, – žaidimo planą dėstė K.Maksvytis, kurio auklėtiniai trečiadienį namie 79:70 pranoko „Monaco“ klubą.

„Rungtynėms su „Valencia“ praėjome ruoštis jau vakar vakare. Turime vos 48 valandas, tad geriausi vaistai – viską pamiršti ir vėl žiūrėti į kitas rungtynes, kurios yra svarbiausios“, – pabrėžė „Žalgirio“ treneris.

Iki reguliariojo sezono pabaigos Eurolygoje „Žalgiriui“ lieka sužaisti trejas rungtynes – namie su „Valencia“ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei išvykoje su Miuncheno „Bayern“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Kazys Maksvytis

„Norėtųsi, kad būtų lengviau. Kad anksčiau būtume užsitikrinę vietą atkrintamosiose, bet yra kaip yra. Viskas gerai, nes kol kas galime viską kontroliuoti ir turime gana palankų tvarkaraštį. Komandos nusiteikimas ir kova su „Monaco“ tikrai džiugino. Tikiuosi, kad neužriesime nosies ir tęsime tą sunkų darbą bei laimėsime“, – tęsė K.Maksvytis, perspėjęs neapsigauti paskutinėmis „Valencia“ rungtynėmis – išvykoje 73:92 patirtu sutriuškinimu prieš Belgrado „Crvena zvezda“.

„Teko peržiūrėti tas rungtynes. Nebuvo jie tokie blogi, kaip atspindi rezultatas. Didžiąją rungtynių dalį jie kovėsi lygiai. Tik pačioje pabaigoje tas skirtumas pasidarė toks didelis. „Valencia“ yra pavojinga komanda, greita, turi daug opcijų, meta daug tritaškių. Pataikys savo tolimus metimus ir nuspręs rungtynes“, – pasikartojo K.Maksvytis.

Vienas aštriausių varžovų ginklų – amerikietis Chrisas Jonesas, pelnantis po 14,2 taško ir atliekantis po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Vasarą netilo kalbos, kad aktyviai į savo komandą jį viliojo ir „Žalgiris“.

zalgiris.lt nuotr./Chrisas Jonesas ir Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Chrisas Jonesas ir Edgaras Ulanovas

„Planą prieš jį dar ruošiame. Teoriškai jį jau esame paruošę, liko per tą trumpą laiką perduoti jį žaidėjams. Ch.Jonesas yra vienas iš komandos lyderių, vedlių. Nebe reikalo jo norėjo ne viena Eurolygos komanda vasarą. Jis žaidžia tikrai gerą sezoną, pratęsė sutartį. Geras žaidėjas ir bus nemažas iššūkis jį sustabdyti“, – neslėpė K.Maksvytis.

Jo auklėtiniai Eurolygoje šiuo metu dalinasi 8–9 vietas su tiek pat pergalių ir pralaimėjimų turinčia Vitorijos „Baskonia“. Tiesa, baskai turi pranašumą tarpusavio mačuose.

„Jau šiek tiek dairomės į tą lentelę, bet pirmiausia turime mes patys viską laimėti. Manau, jei taip nutiks – tai į aštuntuką pateksime. Tikimybių teorija – kitos komandos ir tarpusavyje žais, atims taškus vienos iš kitų. Virš mūsų yra trys keturios komandos, kurios dar yra pavejamos. Taip pat, teoriškai, yra ir pora komandų po mumis, kurios gali įsiterpti į atkrintamąsias. Kol kas mes turime tik vieną skaičiavimą – kaip laimėti kitas rungtynes“, – spaudos konferenciją užbaigė K.Maksvytis.

Lapkričio pabaigoje Valensijoje vykusį pirmąjį tarpusavio mačą „Žalgiris“ dramatiškai laimėjo 80:76.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas