Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 27

Varžovų migdymas? „Zenit“ treneris tikina, kad triskart įveikti Šaro kariauną – „beveik neįmanoma“

Sankt Peterburgo „Zenit“ komandos treneris Xavi Pascualis kartą ketvirtfinalio serijoje jau palaužė „Barcelona“ ekipą, tačiau tikina, kad serijoje Katalonijos milžino, treniruojamo Šarūno Jasikevičiaus, nukauti beveik nėra galimybių.
Xavi Pascualis
Xavi Pascualis / nuotr. „Getty Images“/euroleague.net

Su „Efe“ kalbėjęs X.Pascualis nerimastingai žvelgė į trečiąsias ketvirtfinalio, kuriame šiuo metu rezultatas lygus 1-1, rungtynes.

„Vis dar beveik neįmanoma laimėti tris kartus prieš šią „Barcą“, – neabejoja X.Pascualis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Pirmąsias serijos rungtynes „Zenit“ laimėjo 76:74, antrajame susitikime per pratęsimą pergalę 81:78 šventė „Barca“.

„Trečiadienį pamatysime geriausią „Barcelona“ versiją. Manau, kad jie žais dar kiečiau po to, kai serijos rezultatas vos netapo 2-0. Jie dabar įgijo pasitikėjimo, jaučiasi saugesni. Jie nebus supančioti įtampos ir tai suteiks jiems postūmį“, – sakė „Zenit“ treneris prieš trečiąjį serijos susitikimą, vyksiantį Sankt Peterburge.

Pats X.Pasculalis pastaruoju metu turėjo nugaros problemų ir kentė skausmus. Strategas pabrėžia, kad varžovų žaidėjai yra didesni ir stipresni visose pozicijose.

„Tai labai sudėtinga. Labai sudėtinga kovoti dėl kamuolių, kontroliuoti lentą, kai jie tokie aukšti“, – sakė strategas, kurio sudėtyje nėra lenko Mateuszo Ponitkos ir serijos pradžioje čiurną pasisukusio Artūro Gudaičio.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis patyrė traumą
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Artūras Gudaitis patyrė traumą

Nors Pau Gasolis į aikštę žengė tik pirmųjų serijos rungtynių pradžioje, X.Pascualis neatmeta scenarijaus, jog veteranas dar gali pridaryti problemų Rusijos ekipai.

„Tai galvos skausmas, kaip ir visi kiti žaidėjai „Barcos“ sudėtyje. Tai žaidėjas, kurio svarba – didžiulė. Jis labai talentingas“, – sakė treneris iš Ispanijos.

X.Pascualis nesiruošia žaisti kitokio krepšinio, bet pripažįsta, kad, norėdama laimėti, jo komanda turi žaisti geriausią įmanomą krepšinį.

„Stengsimės gerai pasiruošti, bandysime kontroliuoti mačo tempą ir pabandyti laimėti rungtynių pabaigoje“, – pasakojo treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas