Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 27

Vedėjo pastabų sulaukęs Šaras palygino titulo medžioklę su „Žalgiriu“ ir „Barca“

Šarūnas Jasikevičius mikrofonu žongliruoja ne blogiau nei krepšinio kamuoliu. Laisvai Eurolygos finalo ketverto pristatymo spaudos konferencijoje besijautęs „Barcelona“ specialistas sulaukė lietuvių kilmės vedėjo pastabų ir komplimentų bei palygino, ką reiškia kautis dėl titulo su „Žalgiriu“ ir Barselonos komanda.

Prieš pat spaudos konferencijos pradžią Šaras, Milano „Olimpia“ treneris Ettore Messina ir Eurolygos bosas Jordi Bertomeu apie kažką smagiai šnekučiavosi.

Į įdomų pokalbį dėmesį atkreipęs renginio vedėjas Joe Arlauckas linksmai nutraukė pašnekesį.

„Nieko prieš, jei galėčiau pradėti?“ – juokėsi žymus Eurolygos balsas ir veidas.

„Mes galim ir patys čia viską pravesti“, – pajuokavo Šaras.

VIDEO: Jausmingas siurprizas: Eurolygos prizą gavęs buvęs žalgirietis nesulaikė ašarų

Jis buvo pirmasis, kuris gavo žodį pasisakyti apie Eurolygos finalo ketvertą Kelne.

„Garbė pristatyti šiuos keturis vyrukus, – į Š.Jasikevičių, E.Messiną, „Barcelona“ aukštaūgį Nikola Mirotičių bei „Olimpia“ gynėją Sergio Rodriguezą kreipėsi J.Arlauckas. – Pradėkime nuo keturiskart Eurolygos čempiono... Nors, atrodo, jis vis dar žaidžia krepšinį.“

Š.Jasikevičius padėkojo J.Arlauckui ir atsakė į klausimą, kaip spaudimą laimėti tokiame dideliame klube kaip „Barcelona“, jis verčia pranašumu.

„Labai sunku atsakyti į šį klausimą, – teigė Šaras. – Turi susitaikyti su spaudimu, žaisdamas tokio kalibro klubuose. Turi bėgti greičiau ir koncentruotis dalykams, kuriuos gali kontroliuoti.“

Keturiskart Eurolygos čempionu su „Barcelona“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Atėnų „Panathinaikos“ klubais tapęs strategas laimėjo turnyrą kaip žaidėjas, o kaip treneris pabandys tą padaryti antruoju bandymu. Prieš trejus metus Šaras nuvedė „Žalgirį“ į finalo ketvertą Belgrade, bet ten kauniečiai liko treti.

VIDEO: „Barsa“ į Kelną išlydėta tyliai, bet su viltimi: ką Š.Jasikevičius paruošė varžovams finalo ketverte?

Paklaustas, ką reiškia dalyvauti finalo ketverte treniruojant „Žalgirį“ – prie favoritų nepriskiriamą klubą, ir „Barcelona“ – lažybininkų teigimu, stipriausią komandą Kelne, Šaras rado kitą atsakymą.

„Tikiu, kad aš pats sau ir savo komandai keliu didžiausią spaudimą, kad ir kur bebūčiau. „Žalgirį“ visi galėjo laikyti underdogais, bet važiavome į finalo ketvertą su mintimi pabandyti jį laimėti. Aišku, prieš mus buvo puiki „Fenerbahče“ komanda, fantastiško lygio ketvertas. Bet niekas nesikeičia, – akcentavo Š.Jasikevičius. – Bandysime laimėti pusfinalyje lygiai taip pat, kaip ir tą bandėme padaryti Belgrade. Tai yra finalo ketvertas – visi čia susirinkę tiki, kad turi šansų. Iki finalo ketverto reikia pereiti karą, daug sunkių kovų. Manau, čia visi turi šansą laimėti.“

Netoliese Š.Jasikevičiaus sėdėjęs Sergio Rodriguezas, visai kaip lietuvis, pretenduoja laimėti Eurolygą trečią kartą su trečia skirtinga komanda. Anksčiau jis tai padarė su Madrido „Real“ ir Maskvos CSKA, o dabar pretenduoja triumfuoti su Milano „Olimpia“.

Paklaustas apie tokią galimybę, veteranas iš Ispanijos žvilgtelėjo į Š.Jasikevičių.

„Smagu turėti tokią galimybę kautis dėl trečio titulo, šį kartą – su Milano komanda. Norėjau prašyti Šaro patarimo, bet supratau, kad turbūt gausiu klaidingą informaciją, – juokėsi įžaidėjas, o Šaras juokdamasis pasufleravo – „mesk kaire ranka, mesk kaire“. – Jei rimtai, tai žmogus, į kurį žiūrėjau augdamas. Kai matai jo pasiekimus, tai mano galvoje buvo kažkas tokio, ką pasiekti būtų labai sudėtinga. Bet pamatysime. Mes čia tam ir atvykome.“

„Ar jis ką tik jus palaikė senu?“ – juokavo J.Arlauckas. Šaras tik skėstelėjo rankomis.

VIDEO: Shavonas Shieldsas: naujoji Eurolygos superžvaigždė?

Eurolygos pusfinalio kovos vyks penktadienį.

19 val. susitiks Maskvos CSKA ir Stambulo „Anadolu Efes“, o 22 val. ginčo kamuolys bus metamas „Barcelona“ ir „Olimpia“ krepšininkams.

VIDEO: Prieš Eurolygos finalo ketvertą – Šaro džiaugsmas ir Pau Gasolio viltis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas