Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 10

Vėl sauskelnes šalia aikštės keisiąs A.White'as su šypsena kalba apie „Žalgirį“

Aaronas White'as švytėjo po Milano „Olimpia“ treniruotės. Ne tik todėl, kad sekmadienį pasaulį išvydo dukrelė vardu Murphy. Beje, dėl šeimos pagausėjimo A.White'as praleido savaitgalio rungtynes Italijos nacionaliniame čempionate. Puolėjui dar maišosi diena ir naktis, bet 27 metų amerikietis nesulaiko šypsenos, priimdamas pirmąjį „Mediolanum“ arenos svečią iš Eurolygos šį sezoną.
Aaronas White'as ir Šarūnas Jasikevičius
Aaronas White'as ir Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Olimpia“ – „Žalgiris“ | 21:45 | Milanas

A.White'as birželį su plačia šypsena veide, bet tuo pačiu ir sukaupęs daug jausmų paliko „Žalgirio“ arenos parketą paskutinėse savo rungtynėse su žaliai balta apranga. Atsisveikinti su dvejus metus Kaunui atidavusiu amerikiečiu tada iš vietų kilo 10 tūkstančių sirgalių.

„Bus įdomu, – neslėpė A.White'as, penktadienį stosiantis į mūšį su „Žalgiriu“. – Tie dveji metai Kaune... Manau, bus dar ypatingiau, kai grįšiu į Kauną. Ten dar niekada nežaidžiau kaip varžovas.

Tai sezono pradžia, todėl man dabar ypatingas kiekvienas mačas. Bet taip, bus įdomu žaisti prieš savo bičiulius.

Kai praleidi tiek laiko, visi jie tampa kaip antra šeima. O mūsų rūbinė buvo labai artima. Bet pasisveikinsime, susikausime, o paplepėsime po rungtynių.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas, Aaronas White'as, Paulius Jankūnas ir Brandonas Daviesas

Nors vasarą žalią aprangą išmainė į raudoną, A.White'as atidžiai seka „Žalgirio“ naujienas.

Daugiausiai jis bendrauja su tautiečiu Thomasu Walkupu, kuris vienintelis iš „Žalgirio“ legionierių liko Kaune 2019-2020 m. sezonui.

„Be abejonės, seku komandą, nes ten liko daug draugų. Manau, „Žalgiris“ turi gerą komandą. Taip pat, kaip visada, – šyptelėjo A.White'as. – Žaidėjai turi suprasti, ko nori Šaras. Jis ten turi specifinę sistemą. Bet jie turi gerą, kovingą ir fizišką komandą. Manau, tai bus eilinis „Žalgirio“ sezonas.“

Kaune A.White'as buvo suradęs naują antrą šeimą ir naujus antruosius namus. Bet prabangiajame Milane White'ams dar reikia apsiprasti.

Italijos čempionate per dvejas rungtynes puolėjas sužaidė tik 18 minučių, per kurias taškais dar nepasižymėjo. Eurolygoje per 4 minutes Miunchene A.White'as įrideno kol kas vienintelį savo dvitaškį.

Ettore Messinos schemose jis rungtyniauja kaip ketvirtas numeris, bet trečioje pozicijoje dažnai turi neįprastai aukštą partnerį – 203 cm ūgio amerikietį Jeffą Brooksą.

Tautiečių atletiškumas, centimetrai ir rankų ilgis, A.White'o akimis, Milano komandai sukuria pranašumą.

„Bandau klausyti trenerio, klijuoti komandą ir įnešti energijos. Tai bus smagūs metai“, – dėl nedidelio žaidimo laiko dar nesikremta A.White'as.

View this post on Instagram

⚪️???? @olimpiamilano1936

A post shared by aaron_white30 (@aaron_white30) on

Jis pripažįsta, kad visa smarkiai atsinaujinusi Milano komanda dar bando suprasti vienas kitą.

Tačiau aukštaūgiui patinka tai, ką mato ant popieriaus ir treniruočių salėje. Ten, beje, jis turi 39-erių mokytoją Luisą Scolą.

„Normalu, kad mums reikės laiko. Tas pats buvo ir „Žalgiryje“. Visada reikia laiko suprasti, ko nori treneris ir ką gali įnešti žaidėjai. Reikės palaukti, kol tapsime vienu dariniu. Milanas ar bet kuri kita komanda – manau, tai normalu“, – tikino A.White'as.

Kai į Ettore Messinos rikiuotę grįš Artūras Gudaitis, A.White'ui nebus lengva rasti vietos aikštėje.

Kalebas Tarczewskis, Luisas Scola, Jeffas Brooksas ir Paulas Biligha po Milano krepšiais sudarė tikrą kamštį, kuriame šokliam, bet ne tokiam tvirtam A.White'ui bus sunku išsistumdyti vietos po krepšiu.

Bet A.White'as dabar turi visai kitų rūpesčių.

Pirmaisiais A.White'o metais „Žalgiryje“ krepšininkas Nemuno salos tvirtovės koridoriuose ant suoliuko kartais keisdavo savo kūdikiui sauskelnes. Artimiausiu metu jis tą su žmona darys ir Milano „Mediolanum“ arenoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as su šeima
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aaronas White'as su šeima

Jau dabar A.White'ą sunku užlaikyti po treniruočių – jis iškart skuba grįžti namo pas žmoną ir tris vaikučius.

„Pastarosios kelios savaitės man ir mano žmonai buvo ilgos, – pavargęs, bet švytintis 15min sakė A.White'as. – Gyvenome laukimo nuotaikomis. Ypač dėl trečiojo vaiko, kai žinai, ko tikėtis. Bet vis tiek tai yra ypatingas dalykas. Sekmadienį priėmėme dukrelę ir tos pastarosios dienos buvo smagios. Žmona su dukrele grįžo namo prieš porą dienų ir tai nuostabu.“

VIDEO: A.Gudaitis: apie sugrįžimą, vienodus Žalgirio bei Milano rūpesčius ir E.Messinos efektą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito