Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 08

Vieną autsaiderį sumedžiojęs K.Maksvytis į kitą nežiūri pro pirštus: „Negalima nuvertinti“

Svarbią pergalę Berlyne sučiupęs Kauno „Žalgiris“ po ilgos pertraukos grįžta namo, kur bandys sudoroti dar vieną apatinės Eurolygos lentelės dalies komandą – Vilerbano ASVEL.

Nemažai vandens nutekėjo nuo praėjusio Kauno „Žalgirio“ mačo savų sirgalių akivaizdoje.

Dar vasario 10-ąją žalgiriečiai namuose 79:75 įveikė Vitorijos „Baskonia“, o nuo tada spėjo sužaisti tris LKL mačus, laimėti Karaliaus Mindaugo taurę bei aplankyti tris Eurolygos didmiesčius – Madridą, Barseloną ir Berlyną.

Jau ketvirtadienio vakarą „Žalgiris“, palaikomas pilnų arenos tribūnų, vėl stos į kovą savo teritorijoje ir bandys nugalėti Prancūzijos čempionus, kurie su 8 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų yra priešpaskutiniai Eurolygoje, lenkdami tik Berlyno ALBA, kurią „Žalgiris“ įveikė antradienį.

„Šiek tiek pasikeitė po pirmo rato, – apie būsimus varžovus kalbėjo „Žalgirio“ treneris Kazys Maksvytis. – Prisidėjo Dee Bostas, mums gerai pažįstamas žaidėjas. Įnešė tokio lengvumo, daug tritaškių, daug greito puolimo. Vėl bus tikslas kuo daugiau limituoti jų taškus, neduoti pelnyti lengvų taškų ir įgauti pasitikėjimo.“

ASVEL vasarį laimėjo Prancūzijos taurę, bet tarptautiniame fronte stringa. TJ Parkerio treniruojama komanda pastarąją pergalę iškovojo dar sausio 26 dieną, kai namuose nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“, o nuo tada pralaimėjo šešis mačus iš eilės. Tiesa, trys pastarieji pralaimėjimai patirti bendru vos 9 taškų skirtumu.

„Negalima taip visiškai nuvertinti, kad jie blogai žaidžia. Kad ir paskutinėse jų rungtynėse iki paskutinių buvo neaišku, kuri komanda nugalės. Bet be abejo, žinome rungtynių svarbą. Žaidžiame namie, tad maksimaliai susikaupę eisime kovoti dėl pergalės“, – sakė K.Maksvytis.

Tik trečiadienio rytą iš Vokietijos sostinės išvykę kauniečiai turės labai mažai laiko pasiruošti ateinančioms rungtynėms.

„Pasiruošimas bus ribotas dėl dvigubos savaitės. Gerai, kad turime netolimą kelionę iš Berlyno, tada tik grįžus namo turėsime atstatomąją treniruotę, pasižiūrėsime būsimus varžovus ir išsiskirstysime, pailsėsime. O kitą dieną kibsime į varžovą“, – planą nupasakojo „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: K.Maksvytis apie ASVEL: „D.Bostas įnešė jiems lengvumo“

Jo ekipa pirmąsias rungtynes prieš ASVEL išvykoje laimėjo 93:76, nors užtikrintą persvarą susikrovė tik pabaigoje laimėdama atkarpą 12:0. Ar gali kauniečiai kažko pasisemti iš tos dar lapkričio mėnesį vykusios akistatos?

„Galima. Jie turi aukštaūgį, kuris ginasi baudos aikštelėje. Turi skirtingus aukštaūgius – vieną mobilesnį, vieną lėtesnį. Turi daug tritaškininkų, daug pikenrolo. Kažką būtinai reikės pasiimti iš pirmų rungtynių, tuo labiau, kad jas laimėjome“, – sakė K.Maksvytis.

„Žalgirio“ ir ASVEL rungtynės ketvirtadienį prasidės tradiciškai 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas