Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Žalgiris“ sutriuškintas Barselonoje, Eurolygoje debiutavo 17-metis lietuvis

Dviguba Kauno „Žalgirio“ (7-14) savaitė Eurolygoje baigėsi skaudžiu pralaimėjimu Barselonoje.

Andrea Trinchieri auklėtiniai neprilygo „Barcelona“ (15-6) ekipai 73:91 (12:26, 25:18, 20:24, 16:23).

Košmariškai rungtynes išvykoje pradėję Lietuvos čempionai, iš karto atsilikę 0:13, vėliau surengė spurtą net 20:2 ir persvėrė rezultatą (32:30).

Ilgai išsilaikyti priekyje nepavyko, katalonai susigrąžino iniciatyvą, o antroji rungtynių pusė priminė katės ir pelės žaidimą. Apsiginti negalėjęs „Žalgiris“ nesukėlė didesnių rūpesčių Rogerio Grimau kariaunai.

VIDEO: FC Barcelona - Žalgiris | Game Highlights | 2024.01.12

Gyvenimo rungtynes varžovų gretose sužaidė Dario Brizuela. 29-erių įžaidėjas pelnė net 24 taškus (3/6 trit.), nors iki šiol jo rezultatyvumo rekordas Eurolygoje siekė vos 9 taškus.

Žaisti negalėjusį „Barcelona“ lyderį Nicolasą Laprovittolą pavadavęs D.Brizuela po tokio pasirodymo sulaukė „Palau Blaugrana“ arenos plojimų atsistojus.

Tuo metu „Žalgiriui“, antradienį šventusiam saldžią pergalę Valensijoje, penktadienį teko nuryti kartėlį ir susitaikyti su dar labiau sumenkusiais šansais dar pavyti Eurolygos įkrintamųjų traukinį.

Rungtynių pabaigoje pirmuosius savo taškus Eurolygoje pelnė 17-metis „Barcelona“ lietuvis Kasparas Jakučionis, pataikęs vienintelį dvitaškį.

Jam tai buvo ir pirmosios minutės Eurolygoje kol kas jo karjeroje.

„Barcelona“ sveikina K.Jakučionį:

Rokas Jokubaitis per 16 min. prie pergalės prisidėjo 5 taškais (2/5 dvit., 0/2 trit., 1/2 baud.) ir 3 rezultatyviais perdavimais.

„Barcelona“: Dario Brizuela 24 (7/8 dvit.), Jabari Parkeris 18 (4/5 trit.), Tomašas Satoransky 12, Willy Hernangomezas (8 atk. kam.), Nikola Kaliničius ir Janas Vesely – po 8, ... Rokas Jokubaitis 5 (3 rez. perd.), ... Kasparas Jakučionis 2.

„Žalgiris“: Edmondas Sumneris 15 (3/6 trit.), Keenanas Evansas 14 (1/5 trit.), Brady Manekas 10 (6 atk. kam.), Laurynas Birutis 9, Edgaras Ulanovas 7, Austinas Hollinsas 6 (2/3 trit.).

Ketvirtą sykį iš eilės Eurolygoje laimėjusi „Barcelona“ įsitvirtino antroje vietoje, tuo metu „Žalgiris“ grįžo į 16 poziciją.

Standings provided by Sofascore

Rungtynių eiga

40 min. Pabaiga. 91:73.

39 min. Rungtynių baigtis aiški, o R.Grimau į aikštę leidžia 17-metį lietuvį Kasparą Jakučionį, kuris iš karto atsidaro taškais (89:69) – savo pirmaisiais Eurolygoje.

36 min. E.Sumneris trykšta iniciatyva, bet ne visada priima geriausius sprendimus. Amerikietis „lipa į medį“ ir pameta kamuolį, o gynyboje R.Šmitas baudžiamas nesportine pražanga... (83:66).

33 min. D.Brizuelos karjeros rekordas iki šio vakaro rungtynių siekė 9 taškus... Bet „Žalgirio“ gynybą jis nubaudė jau 20-ia (74:58).

32 min. Rogeris Grimau nesutinka su teisėjų švilpuku ir yra baudžiamas technine pražanga (69:58).

31 min. R.Jokubaitis pergudrauja B.Maneką, bet įmeta tik vieną baudą (69:57).

Trečias kėlinys

30 min. „Barca“ tritaškius meta 80 proc. taiklumu (8/10).

30 min. Kėlinį dar vienu tritaškiu užbaigia A.Hollinsas, bet prieš tai iš toli įmeta ir rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje žaidžiantis D.Brizuela. „Barcelona“ įžaidėjas turi jau 15 taškų (68:57).

29 min. Labai svarbus A.Hollinso tritaškis! Bet gynyboje – nereikalinga pražanga... (65:54).

28 min. K.Hayesui rungtynės ir toliau nesiklosto... Kamuolys slysta iš rankų, pataiko į koją, o D.Brizuela baudžia tritaškiu (60:51).

26 min. Du nesėkmingi E.Sumnerio epizodai puolime – žingsniai ir techninė pražanga už vaidybą... (57:51).

25 min. K.Evansas pelno 4 taškus iš eilės ir komandas vėl skiria tik vienas taiklus metimas (54:51).

24 min. Gražus K.Evanso perdavimas – jau penktas rezultatyvus – ir lengvi B.Maneko taškai (54:47).

21 min. Kėlinį taškais pradeda E.Sumneris, bet gynyboje „Žalgirį“ ištinka nelaimė. T.Satoranksy pataiko tritaškį, o teisėjai kitame epizode fiksuoja pražangą E.Ulanovui ir „Barcelona“ galiausiai pelno 4 taškus vienos atakos metu (48:39).

Antras kėlinys

20 min. Į Barseloną sugrįžusiam R.Šmitui ir vėl nesiklosto rungtynės prieš buvusią savo komandą. Latvis yra pataikęs 1 metimą iš 6 ir turi minus 5 naudingumo balus. „Žalgiris“ vėl atsilieka (44:37).

18 min. Netikėtas A.Trinchieri sprendimas – aikštėje vienu metu žais B.Manekas, R.Šmitas ir L.Birutis (35:35).

17 min. N.Kaliničius dar baudžiamas ir nesportine pražanga puolime. Serbas kepšteli ranka E.Ulanovui per veidą ir negali patikėti jam skirta nuobauda. „Žalgirio“ spurtas tęsiasi ir svečiai jau pirmauja (30:32).

17 min. K.Evanso tritaškis ir jau lygu! Atkarpą po antrosios A.Trinchieri minutės pertraukėlės „Žalgiris“ laimi net 18:2 (30:30).

16 min. Pagaliau pataiko ir L.Birutis, o E.Sumneris duria dar vieną tritaškį! Gausiai „Palau Blaugrana“ areną užpildę „Žalgirio“ gerbėjai ošia priešo teritorijoje (30:27).

15 min. L.Birutis ir toliau negali pataikyti... (0/5 dvit.) – 30:22.

14 min. Tritaškį prideda ir B.Manekas! Svečiai dar pavagia kamuolį ir E.Ulanovas įmeta su pražanga (28:22). „Žalgiris“ grįžta!

13 min. Vilties spindulys – E.Sumneris pataiko jau antrą savo tritaškį, L.Birutis ima du kamuolius puolime ir provokuoja pražangą (28:16).

12 min. Tribūnose mačą stebi ir Eurolygos bosas Paulius Motiejūnas.

zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri
zalgiris.lt nuotr./Andrea Trinchieri

12 min. Po tašką per minutę renkančiam „Žalgiriui“ žaidimas ir toliau nesiklijuoja. A.Trinchieri nelaukia ir degina antrąją minutės pertraukėlę (28:12).

Pirmas kėlinys

10 min. Taikliausiai tritaškius Eurolygoje metanti komanda – „Žalgiris“ – pirmajame kėlinyje pataiko tik 2/10 (20 proc.) ir atsilieka 12:26. Paskutinius taškus katalams pelno B.Maneką išmaudęs R.Jokubaitis.

9 min. Komiškas epizodas: A.Hollinsas meta tritaškį, kamuolys šokinėja ant lanko ir leidžiasi išorėje, bet ranką nesėkmingai kyšteli W.Hernangomezas, įsimušantis kamuolį į savo krepšį (20:10).

8 min. B.Manekas pataiko iš toli. Deja, tuo pačiu atsako J.Parkeris (18:8). Į aikštė žengęs R.Jokubaitis vagia dar vieną kamuolį iš svečių.

7 min. E.Sumneris persistengia – puolime paskuba su neparuoštu tritaškiu, o gynyboje pražiopso T.Satoransky (15:5).

5 min. Badą sutraukia sunkų tritaškį pataikantis E.Sumneris (13:3).

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

4 min. 13:0... A.Trichieri sodina ant suolo R.Šmitą. Latvis skėsteli rankomis ir persimeta replikomis su naujuoju „Žalgirio“ treneriu.

3 min. Planas maitinti L.Birutį perdavimais kol kas neveikia, „Žalgiris“ klysta dar kartą ir A.Trinchieri šeimininkų startą stabo pasitarimu (9:0).

1 min. Blogesnę pradžią svečiams sunku ir sugalvoti. J.Vesely pelno du, „Žalgiris“ praranda kamuolį, o T.Satoransky prideda tris... (5:0).

„Žalgirio“ starto penketas: K.Evansas, E.Sumneris, E.Ulanovas, R.Šmitas ir L.Birutis.

Prasta žinia šeimininkams. Rezultatyviausias „Barcelona“ krepšininkas N.Laprovittola padėti savo ekipai šį vakarą negalės.

Mažiau nei prieš mėnesį šios dvi komandos santykius aiškinosi ir Kaune. Tuomet braškėjo abiejų strategų kėdės, Rokas Jokubaitis stebėjosi jam skirtu švilpimu „Žalgirio“ arenoje, „Barcelona“ dramatiškai nugalėjo (85:80), o Rogeris Grimau dabar skaičiuoja 4 pergalių seriją.

„Žalgiryje“ pokyčių daugiau. Atleistą Kazį Maksvytį pakeitė italas Andrea Trinchieri, iš trijų akistatų Eurolygoje laimėjęs dvi.

Su kauniečiais į dvigubą Eurolygos savaitę Ispanijoje jau išvyko ir Arnas Butkevičius, tačiau žaisti jis vis dar negali.

„Barcelona“ verčiasi be Alexo Abrineso, Jameso Nnaji ir Michaelio Caicedo, o Nicolaso Laprovittolos likimas paaiškės prieš pat mačą.

Išvykoje prieš „Barcelona“ ekipą „Žalgiris“ nėra laimėjęs nuo 2017-ųjų spalio – Katalonijos sostinėje patirti jau šeši pralaimėjimai iš eilės.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas